ΣΟΛΑΡΙΟΥΜ: Τα Οφέλη Του Μαυρίσματος Το Χειμώνα

ΣΟΛΑΡΙΟΥΜ: Τα Οφέλη Του Μαυρίσματος Το Χειμώνα

Που Βοηθαει Το ΣΟΛΑΡΙΟΥΜ & Τι ΔΕΝ Γνωριζεις Για Το Τεχνητο Μαυρισμα;

 

Το μαύρισμα φαίνεται υπέροχο και προβάλλει μια υγιή και ελκυστική επιδερμίδα, αλλά λίγοι συνειδητοποιούν τα πολλά οφέλη που μπορεί να σου προσφέρει.

 

Η καλή εμφάνιση και η καλή αίσθηση, έχει πλέον αποδειχθεί επιστημονικά. Έρευνες δείχνουν ότι το μαύρισμα διεγείρει την απελευθέρωση β-ενδορφίνης, των ορμονών του σώματος, που μας κάνουν να «αισθανόμαστε καλά».

 

Δεν είναι όμως μόνο αυτό! Ας ξεκινήσουμε λοιπόν...

 

ΣΟΛΑΡΙΟΥΜ & ΒΙΤΑΜΙΝΗ D

 

"Η έκθεση σε UV όλο το χρόνο είναι απαραίτητη για τη βιταμίνη D και την καλή υγεία."

 

Το χειμώνα, το μαύρισμα είναι ακόμα πιο σημαντικό. Με τη μικρή διαθέσιμη ποσότητα ηλιακού φωτός, πολλοί άνθρωποι δεν έχουν βιταμίνη D, μια ένωση που είναι κρίσιμη για την καλή υγεία.

 

Η βιταμίνη D παράγεται όταν το σώμα σου εκτίθεται σε υπεριώδεις ακτίνες, οι οποίες συνήθως προέρχονται από τον ήλιο. Ωστόσο, το χειμώνα, με πολύ σύντομες ημέρες και τους περισσότερους ανθρώπους να μένουν σε κλειστό χώρο, η ποσότητα της βιταμίνης D στο σώμα μας μειώνεται.

 

Έρευνες δείχνουν ότι η έλλειψη της βιταμίνης D οδηγεί σε πρόωρη γήρανση, χαμηλή οστική πυκνότητα και πιθανώς ακόμη και καρδιαγγειακές παθήσεις!

 

Το να επισκεφτείς ένα σαλόνι μαυρίσματος για μια σύντομη συνεδρία σολάριουμ (της τάξης των 10 λεπτών) θα σου δώσει την ώθηση, που χρειάζεται το δέρμα σου για να αρχίσει να παράγει βιταμίνη D.

 

Διάβασε επίσης: ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΤΑΜΙΝΗ D

 

ΣΟΛΑΡΙΟΥΜ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

 

"Το σολάριουμ είναι ένας καλός τρόπος για να βελτιώσεις τη διάθεση σου ή να αντιμετωπίσεις την Εποχιακή Συναισθηματική Διαταραχή."

 

Ενώ ασχολούμαστε με το θέμα του χειμώνα, είναι σοφό να αναφέρουμε το SAD - εποχική συναισθηματική διαταραχή - επίσης γνωστό ως "μπλε του χειμώνα".

 

Η Εθνική Βιβλιοθήκη Ιατρικής των ΗΠΑ γράφει:

 

"Μερικοί άνθρωποι βιώνουν μια σοβαρή αλλαγή διάθεσης όταν αλλάζουν οι εποχές. Μπορεί να κοιμούνται πολύ, να έχουν λίγη ενέργεια και επίσης να αισθάνονται κατάθλιψη."

 

Αν έχεις αντιμετωπίσει αυτά τα συμπτώματα, το μαύρισμα είναι ένας αποδεδειγμένος τρόπος αντιμετώπισης του SAD.

 

Και πάλι η επίσκεψη σε ένα σαλόνι μαυρίσματος θα σου δώσει τη δύναμη να νικήσεις την "κατάθλιψη του χειμώνα".

 

ΣΟΛΑΡΙΟΥΜ & ΨΩΡΙΑΣΗ


Εκτός από όλα τα υπέροχα οφέλη που αναφέρθηκαν παραπάνω, η έρευνα έχει δείξει άλλα πλεονεκτήματα για το μαύρισμα το χειμώνα.

 

Το σολάριουμ αποτελεί πλέον μια θεραπεία ψωρίασης που μπορεί να συστήσει ο δερματολόγος σου ως μέρος του σχεδίου θεραπείας της ψωρίασης, όταν άλλες στρατηγικές δεν έχουν βοηθήσει αρκετά.

 

"Η έκθεση στο υπεριώδες φως (UVB) μπορεί να επιβραδύνει την ανάπτυξη των κυττάρων του δέρματος, απενεργοποιώντας ουσιαστικά τον μηχανισμό δημιουργίας πλάκας - μερικές φορές έως και ένα χρόνο - και καθαρίζοντας μεγάλες περιοχές από την ψωρίαση."

 

ΣΟΛΑΡΙΟΥΜ & ΑΚΜΗ

 

"Η υπεριώδης ακτινοβολία ελαχιστοποιεί τη φλεγμονή."

 

Σύμφωνα με τον BUPA (Οργανισμός Παγκόσμιας Ασφάλειας Υγείας), το υπεριώδες φως μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της υπερδραστήριας ανοσολογικής απόκρισης στο σώμα, συμβάλλοντας στη μείωση της φλεγμονής.

 

Για άτομα που πάσχουν από φλεγμονώδεις τύπους ακμής, όπως βλατίδες, φλύκταινες, οζίδια και κύστεις, το υπεριώδες φως μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση της ερυθρότητας, του πρηξίματος και του πόνου γύρω από τα σημεία.

 

Εκτός από την ίδια την ακμή, το σολάριουμ μπορεί επίσης να είναι ευεργετικό στη μείωση της εμφάνισης ουλών ακμής.

 

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της θεραπείας Ερυθρού Φωτός (Red Light Therapy), η οποία ενισχύει το κολλαγόνο για να βελτιώσει την ελαστικότητα και την ευκαμψία του δέρματος.

 

Όσον αφορά τη θεραπεία Ερυθρού Φωτός, το μεγαλύτερο όφελος που αναφέρεται είναι συνήθως η ικανότητα της να ελαχιστοποιεί τα σημάδια γήρανσης, όπως οι ρυτίδες, αλλά μπορεί συχνά να έχει παρόμοια επίδραση στις ουλές, βοηθώντας το δέρμα να επιδιορθωθεί και να δημιουργήσει μια πιο ομοιόμορφη υφή.

 

Ούτε το φως του ήλιου ούτε το σολάριουμ μπορούν να θεραπεύσουν μαγικά την ακμή. Αν το έκαναν, η ακμή δεν θα ήταν πλέον πρόβλημα! Αλλά σε πολλές περιπτώσεις, μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στη μείωση της εμφάνισης κηλίδων και στην ελαχιστοποίηση της φλεγμονής.

 

Αν δεν είσαι σίγουρη εάν η θεραπεία με υπεριώδη ή ερυθρή ακτινοβολία θα ήταν κατάλληλη για το δέρμα σου, συμβουλέψου το γιατρό ή το δερματολόγο σου πριν από το μαύρισμα.

 

Με λίγα λόγια, έχει αποδειχθεί ότι το μαύρισμα μειώνει τις εστίες ακμής, μπορεί επίσης να μειώσει την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη, να μειώσει την ευαισθησία του δέρματος σε λοιμώξεις και να μειώσει το άγχος.

 

ΣΟΛΑΡΙΟΥΜ & ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

 

Η ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος είναι ένας τρόπος πρόληψης της μόλυνσης από τον κορονοϊό (COVID-19).

 

Εκτός από τη διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής και ζωής, η υπεριώδης ακτινοβολία (Πάντα με Μέτρο!) πιστεύεται ότι μπορεί να διατηρήσει την ανοσία του σώματος.

 

To ανθρώπινο σώμα χρειάζεται ηλιακό φως για να βοηθήσει στην αύξηση της παραγωγής βιταμίνης D. Αυτό το ηλιακό φως είναι η κύρια πηγή φυσικής βιταμίνης D, ενώ πολύ λίγη προέρχεται από τα τρόφιμα.

 

Η βιταμίνη D έχει επίσης ανοσορρυθμιστικά αποτελέσματα που μπορούν να βελτιώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος.

 

Μπορεί να σε ενδιαφέρει: ΒΙΤΑΜΙΝΗ D & COVID- 19 : ΠΟΙΟΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ;

 

Πόσες Συνεδρίες Σολάριουμ Πρέπει Να Κάνω Για Να Πάρω Βιταμίνη D;

 

Η έκθεση στη UV είναι ευεργετική με μέτρο, αλλά μπορεί να είναι επιβλαβής σε περίσσεια.

 

O επαρκής χρόνος έκθεσης στην υπεριώδη ακτινοβολία στο σολάριουμ προσαρμόζεται από τις ανάγκες του κάθε πελάτη, ενώ ο συνιστώμενος μέσος χρόνος είναι περίπου 10 λεπτά, μια φορά την εβδομάδα ή κάθε 10 μέρες.

 

Μεμονωμένοι παράγοντες όπως ο τύπος δέρματος, το παρελθόν ιστορικού καρκίνου του δέρματος και οι ταυτόχρονες ιατρικές καταστάσεις θα πρέπει να επηρεάζουν τις συμβουλευτικές πρακτικές.

 

ΣΟΛΑΡΙΟΥΜ & ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

 

Το μαύρισμα δίνει μια πιο σκούρα απόχρωση στο δέρμα, η οποία μειώνει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.


Ο λόγος για αυτό το φαινόμενο είναι ότι το πιο σκούρο χρώμα της επιδερμίδας κρύβει την υφή του δέρματος περισσότερο από τις πιο ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες.

 

Διάβασε επίσης:  ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΣΟΥ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

 

Τέλος...

 

Σίγουρα, μια επίσκεψη στο σολάριουμ είναι μια μορφή χαλάρωσης! Οι ακτίνες UV διεγείρουν το σώμα να παράγει βιταμίνη D, την έλλειψη της οποίας μπορούμε να αισθανθούμε ιδιαίτερα το φθινόπωρο και το χειμώνα.

 

Επιπλέον, καθώς ξεκινούν τα χειμερινά κλίματα και ο φόβος να χάσουμε την καλοκαιρινή μας λάμψη πλησιάζει... Κάπου εδώ μπαίνει το Bodyshine για να σώσει τη μέρα!

 

Με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, ακολουθώντας όλους τους κανόνες ασφαλείας και δίνοντας μεγάλη προσοχή στις απαιτήσεις και τις ευαισθησίες του δέρματος του πελάτη, Δεν Υπάρχει Λόγος Ανησυχίας.

 

Χωρίς εμπόδια, μπορούμε να απολαύσουμε ένα ωραίο μαύρισμα ακόμη και το χειμώνα!

 

 

Get The Right Look
Tσιμισκή 67, Θεσσαλονίκη - ☎ 2310277970

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

πως_θα_διατηρησεις_το_μαυρισμα_σου_το_χειμωνα_bodyshine_solarium_thessaloniki

Πώς Θα Διατηρήσεις Το Μαύρισμα Σου Το Χειμώνα

kalyteres_arwmatikes_kremes_swmatos_body_moisturiers_bodshine_solarium_thessaloniki_beauty_sou_scrubs_sun_tan_oils_

Οι Καλύτερες Αρωματικές Κρέμες Σώματος

pws_na_mayrisw_grhgora_sto_solarium_bodyshine_blog_post

Πως Να Μαυρίσεις Γρήγορα Στο Σολάριουμ

ΣΧΟΛΙΑ

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει.