Ηλιακό Έγκαυμα, Μαύρισμα & Σολάριουμ

hliako_egkauma_mayrisma_solarium_bodyshine_blog_Post

Τα δερματικά κύτταρα στην επιδερμίδα (το πάνω ή το εξωτερικό στρώμα του δέρματος) παράγουν μια χρωστική ουσία που ονομάζεται μελανίνη, η οποία δίνει στο δέρμα το χρώμα του και δρα απορροφώντας την υπεριώδη ακτινοβολία προτού καταστρέψει τα κύτταρα του δέρματος.

 

Όταν το δέρμα εκτίθεται στην υπεριώδη ακτινοβολία (UV), παράγεται μελανίνη και το δέρμα σκουραίνει ή «μαυρίζει».



Ωστόσο, ένα μαύρισμα είναι πολύ περισσότερο από το να γίνεται το δέρμα καφετί. Ακόμη και ένα ελαφρύ μαύρισμα είναι σημάδι ότι το δέρμα σου έχει εκτεθεί σε υπεριώδη ακτινοβολία...



Ποτέ δεν είναι αργά για να προστατέψεις το δέρμα σου. Αν η υπεριώδης ακτινοβολία είναι 3 ή μεγαλύτερη, συνιστάται αντηλιακή προστασία. Μάθε περισσότερα για το πώς να προστατεύσεις το δέρμα σου.

 

 ΗΛΙΑΚΟ ΕΓΚΑΥΜΑ 


Το ηλιακό έγκαυμα συμβαίνει όταν η ποσότητα της υπεριώδους ακτινοβολίας (UV) στην οποία εκτίθεται το δέρμα σου είναι μεγαλύτερη από την ικανότητα του να προστατεύεται με μελανίνη.



Το δέρμα που έχει καεί από τον ήλιο γίνεται κόκκινο μέσα σε λίγες ώρες - και το ηλιακό έγκαυμα θα συνεχίσει να αναπτύσσεται για τις επόμενες μία έως τρεις ημέρες.

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν υποστεί ηλιακό έγκαυμα κάνουν επίσης ξεφλούδισμα - που είναι ο τρόπος του σώματος να αποβάλλει τα νεκρά και κατεστραμμένα κύτταρα του δέρματος και να ανοίγει δρόμο για το νέο δέρμα από κάτω.



Ο χρόνος που χρειάζεται για να καείς από τον ήλιο θα εξαρτηθεί από τον τύπο του δέρματος σου (το ανοιχτόχρωμο δέρμα καίγεται πιο γρήγορα από το σκούρο δέρμα), την ώρα της ημέρας και την εποχή του χρόνου (επίπεδα UV τη στιγμή της έκθεσης) και το περιβάλλον σου (τσιμέντο, άμμος , το νερό και το χιόνι είναι ιδιαίτερα αντανακλαστικά).

 

Για παράδειγμα, εάν βρίσκεσαι δίπλα στην πισίνα, εκτίθεσαι στο άμεσο ηλιακό φως από τον ουρανό καθώς και στο ανακλώμενο φως του ήλιου από το νερό.



Δυστυχώς, παρόλο που το ηλιακό έγκαυμα τελικά εξασθενεί, η μακροχρόνια βλάβη στα κύτταρα του δέρματος παραμένει.

 

Ακόμη και το ήπιο ηλιακό έγκαυμα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης μελανώματος και όσο πιο συχνά καίγεσαι και όσο πιο σοβαρό είναι το ηλιακό έγκαυμα, τόσο μεγαλύτερος θα είναι ο κίνδυνος σου.



Θυμήσου, μπορεί να υποστείς βλάβη στο δέρμα όταν η υπεριώδης ακτινοβολία είναι 3 ή μεγαλύτερη, ακόμα κι αν δεν έχεις ηλιακά εγκαύματα.

 

Δεν μπορείς να δεις ή να αισθανθείς την υπεριώδη ακτινοβολία. Υπάρχει καθημερινά, μπορεί να είναι υψηλή ακόμα κι αν η θερμοκρασία είναι δροσερή και μπορεί να περάσει μέσα από ελαφριά σύννεφα.

 

Τι σημαίνει ο δείκτης UV;


Τα επίπεδα της υπεριώδους ακτινοβολίας και επομένως οι τιμές του δείκτη ποικίλλουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

 

Κατά την αναφορά της UVI, το μέγιστο ημερήσιο επίπεδο υπεριώδους ακτινοβολίας, το οποίο εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της τετράωρης περιόδου γύρω στο ηλιακό μεσημέρι, παρέχεται μια δεδομένη ημέρα.

 

Ανάλογα με τη γεωγραφική θέση και το εάν εφαρμόζεται η θερινή ώρα, το ηλιακό μεσημέρι πραγματοποιείται μεταξύ μεσημέρι και 2 μ.μ.

 

Σε ορισμένες χώρες, οι χρόνοι αντηλιακής προστασίας μπορεί επίσης να εκδοθούν όταν τα επίπεδα υπεριώδους ακτινοβολίας προβλέπονται να είναι 3 ή υψηλότερα.

 

Σε αυτά τα επίπεδα υπάρχει αυξημένος κίνδυνος δερματικής βλάβης και συνιστώνται προστατευτικά μέτρα.

 

Πιο Αναλυτικά:  UVA, UVB & UVC ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ 

 

Πώς μπορεί ο δείκτης UV να με βοηθήσει να προστατευτώ;


Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν συνηθίσει να προσαρμόζουν τα καθημερινά τους σχέδια και την επιλογή των ρούχων τους στην πρόγνωση του καιρού, ειδικά στις προβλέψεις θερμοκρασίας.

 

Ανάλογα με την κλίμακα θερμοκρασίας, η UVI δίνει μια ένδειξη του επιπέδου της υπεριώδους ακτινοβολίας και του πιθανού κινδύνου έκθεσης στον ήλιο. Μπορεί να βοηθήσει τα άτομα να κάνουν υγιείς επιλογές.



Δείκτης UV

 

  • 0 έως 2 Μπορείς να απολαύσεις με ασφάλεια το εξωτερικό!
  • 3 έως 7 Αναζήτησε σκιά τις μεσημεριανές ώρες! Φόρεσε ένα πουκάμισο, βάλε αντηλιακό και βάλε το καπέλο!
  • 8 και άνω Απέφυγε να βρίσκεσαι έξω τις μεσημεριανές ώρες! Φρόντισε να αναζητάς σκιά! Πουκάμισο, αντηλιακό και καπέλο είναι ότι πρέπει!


Ακόμη και για τα πολύ ευαίσθητα άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα, ο κίνδυνος βραχυπρόθεσμης και μακροπρόθεσμης βλάβης από την υπεριώδη ακτινοβολία κάτω από UVI 2 είναι περιορισμένος και υπό κανονικές συνθήκες δεν χρειάζονται προστατευτικά μέτρα.

 

Εάν απαιτείται αντηλιακή προστασία, αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα προστατευτικά μέσα, δηλαδή ρούχα, καπέλο και γυαλιά ηλίου, σκιά και αντηλιακό.

 

 ΣΕΛΦ ΤΑΝ 


Έχουμε δει μεγάλες βελτιώσεις στις στάσεις και τις συμπεριφορές υπέρ του μαυρίσματος των Αυστραλών. 

 

Ενώ τα προϊόντα αυτομαυρίσματος μπορεί να είναι ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις για το μαύρισμα, αυτά τα προϊόντα δεν προστατεύουν το δέρμα σου από την υπεριώδη ακτινοβολία.

 

Το fake tan είναι ακριβώς σαν να βάφεις το δέρμα σου - η αλλαγή είναι μόνο στο εξωτερικό. Η υπεριώδης ακτινοβολία μπορεί ακόμα να φτάσει και να καταστρέψει τα κύτταρα του δέρματος, αυξάνοντας τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος.

 

Μάθε Περισσότερα:  Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΟΔΗΓΟΣ "SELF-TANNING" ΤΟΥ BODYSHINE 

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΠΡΟΪΟΝ: Night Tan® Sunless Lotion

night_tan_overnight_sunless_lotion

 

 ΣΟΛΑΡΙΟΥΜ 

 

Αν σε ρωτούσαν «ποιο είναι το πλεονέκτημα του σολάριουμ;» η απάντηση σου θα σχετιζόταν πιθανώς με το μαύρισμα.

 

Το να αποκτήσεις ένα υγιές μαύρισμα και να τονώσεις την αυτοπεποίθηση σου που συνοδεύει με το να είσαι ευχαριστημένη με την εμφάνιση σου είναι σίγουρα ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του σολάριουμ.

 

Αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν πολλά άλλα πλεονεκτήματα που μπορείς να απολαύσεις και για τα οποία ίσως δεν έχεις ακούσει.

 

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ


Πιθανώς ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα των solarium, ειδικά έναντι του φυσικού ήλιου, είναι ότι η ακτινοβολία που λαμβάνεις είναι ελεγχόμενη.

 

Είμαστε υπεύθυνοι για το επίπεδο έκθεσης σου, κάτι που δεν είναι πάντα δυνατό τις ηλιόλουστες μέρες όταν υπάρχει έλλειψη σκιάς.

 

Τα σημερινά μηχανήματα σολάριουμ έχουν σχεδιαστεί με ενσωματωμένα χειριστήρια ασφαλείας, όπως ενσωματωμένα χρονόμετρα που απενεργοποιούν αυτόματα τη συσκευή μετά από μια σύντομη συνεδρία, για να αποτρέψουν το κάψιμο και τη βλάβη του δέρματος και να δώσουν στους χρήστες περισσότερο έλεγχο των αποτελεσμάτων μαυρίσματος.

 

Δεν μπορείς απλά να σβήσεις τον ήλιο!


ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ

 

Ένα άλλο μεγάλο πλεονέκτημα που έχουν τα solarium έναντι της φυσικής έκθεσης στον ήλιο είναι ότι συχνά μπορούν να προσαρμόσουν την απόδοση φωτός ακριβώς στις ανάγκες σου.

 

Το φως από τον ήλιο αποτελείται από περίπου 95% UVA και 5% UVB, οι λάμπες στα σύχγρονα μηχανήματα μπορούν να αντικατασταθούν όπως απαιτείται για να εκτεθεί το δέρμα σε διαφορετικές μορφές φωτός, στις κατάλληλες αναλογίες.

 

Ενώ, Το μαύρισμα με κόκκινο φως (λάμπες κολλαγόνου) που ενισχύει το κολλαγόνο γίνεται όλο και πιο δημοφιλές.

 

ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ


Αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν είναι ότι το υπεριώδες φως έχει την ίδια επίδραση στις βιολογικές διεργασίες, ανεξάρτητα από το αν προέρχεται από φυσική ή τεχνητή πηγή.

 

Έτσι, τα οφέλη για την υγεία του φυσικού ηλιακού φωτός - μια ώθηση στην παραγωγή βιταμίνης D, βελτίωση των δερματικών παθήσεων, μειωμένη αρτηριακή πίεση και καλύτερη υγεία της καρδιάς, για παράδειγμα - είναι δυνατά με τη χρήση solarium.

 

Το πλεονέκτημα αυτού είναι ότι αυτά τα οφέλη μπορούν να διατηρηθούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα όταν υπάρχει λιγότερη φυσική υπεριώδης ακτινοβολία.

 

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΔΙΑΘΕΣΗΣ


Το φως του ήλιου είναι γνωστό από καιρό ότι επηρεάζει τη διάθεση. Τόσο πολύ, στην πραγματικότητα, που υπάρχει ακόμη και ένας ιατρικός όρος για τα «winter blues» - Εποχιακή Συναισθηματική Διαταραχή - και σε μερικούς ανθρώπους τα συμπτώματα μπορεί να είναι σοβαρά.

 

Έρευνες υποδεικνύουν ότι τα solarium μπορούν να μιμηθούν τις φυσικές ιδιότητες του ήλιου που τονώνουν τη διάθεση, με μελέτες που δείχνουν ότι οι χρήστες συνήθως αναφέρουν ότι αισθάνονται λιγότερο αναστατωμένοι, ευερέθιστοι, νευρικοί, νευριασμένοι και φοβισμένοι μετά από μια συνεδρία μαυρίσματος, ενώ αισθάνονται επίσης πιο θετικοί.

 

ΧΑΛΑΡΩΤΙΚΟ


Αν και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από αυτή τη χαλαρωτική αίσθηση που νιώθεις όταν ξαπλώνεις στην απαλή άμμο, τα solarium προσφέρουν έναν πολύ προσιτό και πολύ βολικό τρόπο για να δημιουργήσεις ένα ήρεμο περιβάλλον για χαλάρωση (χωρίς να είσαι διακοπές).

 

Τα σύγχρονα μηχανήματα διαθέτουν συχνά προηγμένες ενσωματωμένες επιλογές ψυχαγωγίας - τα πάντα, από αρωματοθεραπεία μέχρι ενσωματωμένα συστήματα ήχου - για να σε διευκολύνουν να απολαύσεισ τον απαραίτητο «χρόνο για εμένα», χαλαρώνοντας μακριά από τη φασαρία της καθημερινότητας.

 

Μπορεί Να Σε Ενδιαφέρει:  ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ SOLARIUM 

 

 ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ 

 

Πόσο διαρκεί το μαύρισμα στο solarium;


Τα αποτελέσματα που λαμβάνεις από τη χρήση ενός σολάριουμ μπορεί να χρειαστούν περίπου 7 έως 10 ημέρες πριν ίσως χρειαστεί να κάνεις ξανά τη διαδικασία για να διατηρήσεις το μαύρισμα που μπόρεσες να πετύχεις.


Μπορείς να πας για σολάριουμ 2 συνεχόμενες μέρες;


Το μέτριο μαύρισμα 2-3 συνεδριών την εβδομάδα είναι εντάξει για όλους, αλλά φρόντιζε να ξεκουράζεις το δέρμα για τουλάχιστον 24 ώρες μεταξύ κάθε συνεδρίας και τουλάχιστον 48 ώρες για τον τύπο δέρματος 2. Το Ευρωπαϊκό Πρότυπο συμβουλεύει να μην υπερβαίνετε τις 60 συνεδρίες ετησίως.

 

Συνεχίζεις να μαυρίζεις μετά τη συνεδρία;


Έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι το δέρμα θα συνεχίσει να μαυρίζει και να παράγει μελανίνη για ακόμη δώδεκα ώρες αφού έχεις σηκωθεί από το σολάριουμ.

 

Για να έχεις το καλύτερο μαύρισμα που μπορείς, είναι πρωταρχικής σημασίας να διατηρείς το δέρμα σωστά ενυδατωμένο κατά τη διάρκεια και μετά από αυτήν τη διαδικασία.

 

ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΟΛΑΡΙΟΥΜ: Beach Bunny Black™

beach_bunny_black_tanning_lotion_tan_asz_u

 

 

ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΟΛΑΡΙΟΥΜ: Coconut Krem™

coconut_krem_moisturizer_tan_extender_devoted_creations

 

Οι ακτίνες UVB πυροδοτούν την παραγωγή μελανίνης, με αποτέλεσμα το δέρμα να γίνει πιο σκούρο. Ο χρόνος σου στο σολάριουμ μπορεί να ποικίλλει από 2-20 λεπτά, ανάλογα με τον τύπο του δέρματος σου. Το χρώμα αναπτύσσεται και βαθαίνει σε μια περίοδο 24 έως 48 ωρών.

 

Διάβασε Επίσης:  ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ - FAQ's TANNING 

 

BODYSHINE  #GetTheRightLook
Tσιμισκή 67, Θεσσαλονίκη
☎ 2310 277970

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Όλα Για Τις Κρέμες Μαυρίσματος/Tanning Lotions

Όλα Για Τις Κρέμες Μαυρίσματος/Tanning Lotions

kalyteres_arwmatikes_kremes_swmatos_body_moisturiers_bodshine_solarium_thessaloniki_beauty_sou_scrubs_sun_tan_oils_

Οι Καλύτερες Αρωματικές Κρέμες Σώματος

9_tanning_tips_gia_entono_mayrisma_blogs_bodyshine

9 Tanning Tips Για Έντονο Μαύρισμα Στο Σολάριουμ

ΣΧΟΛΙΑ

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει.