Συχνές Ερωτήσεις Σχετικά Με Το Μαύρισμα - FAQ's TANNING

syxnes_erwthseis_gia_to_mayrisma_faq_tanning

Τα παρακάτω θα σας μυήσουν στην εμπειρία του μαυρίσματος απαντώντας σε μερικές από τις πιο συχνές ερωτήσεις!

 

Γιατι ειμαι «λυπημενος» ή εχω τα «BLUES» του χειμωνα;

Είναι γεγονός ότι εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από κατάθλιψη όταν μειώνονται οι ώρες ηλιοφάνειας.

 

Η Εποχιακή Συναισθηματική Διαταραχή, ή SAD, είναι ένας τύπος κατάθλιψης που συνήθως αρχίζει να αναπτύσσεται καθώς οι μέρες μικραίνουν το φθινόπωρο και φεύγει καθώς επιστρέφουν οι μέρες της άνοιξης και του καλοκαιριού.

 

Τα συμπτώματα ποικίλλουν από μια ήπια περίπτωση θλίψης, έως μια εξουθενωτική έλλειψη κινήτρων. Σύμφωνα με έρευνες, η έκθεση στην UV ενεργοποιεί ορισμένες χημικές ουσίες του εγκεφάλου που μας κάνουν να νιώθουμε καλά. Κάντε μίνι διακοπές στη ζεστασιά του μαυρίσματος, κάνει καλό!

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

 
Ηλιος Vs Solarium – ποια ειναι η διαφορα;


Οι ακτίνες του ήλιου περιέχουν δύο τύπους υπεριώδους ακτινοβολίας που επηρεάζουν το δέρμα σας: UVA και UVB.

 

 • Η Ακτινοβολία UVB καίει τα ανώτερα στρώματα του δέρματος (την επιδερμίδα), προκαλώντας ηλιακά εγκαύματα.
 • Η Ακτινοβολία UVA διεισδύει στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, όπου ενεργοποιεί τα κύτταρα που ονομάζονται μελανοκύτταρα (προφέρονται: mel-AN-oh-sites) για να παράγουν μελανίνη.


Η μελανίνη είναι η καφέ χρωστική ουσία που προκαλεί το μαύρισμα.

 

Αν και οι ακτίνες UVA και UVB εμπλέκονται στη διαδικασία μαυρίσματος, οι ανεξέλεγκτες ποσότητες και η υπερβολική έκθεση σε αυτές τις ακτίνες μπορεί να οδηγήσει σε κάψιμο καθώς και σε μακροχρόνιες βλάβες.

 

Το Σολάριουμ έχει τα ίδια είδη ακτίνων με τον ήλιο, αλλά οι ακτίνες μπορούν να παραχθούν σε ελεγχόμενες ποσότητες. Το μαύρισμα που θα αποκτήσετε δεν είναι «ψεύτικο» μαύρισμα. . .

 

Στο Bodyshine σας παρέχουμε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον στο οποίο οι ακτίνες (UVB) έχουν μειωθεί στο ελάχιστο επίπεδο που απαιτείται για την έναρξη της διαδικασίας μαυρίσματος.

 

Πιστεύουμε ότι αυτό το σύστημα παράγει ένα πιο επιθυμητό μαύρισμα και ελαχιστοποιεί τους πιθανούς κινδύνους που ενέχει το μαύρισμα, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι συνιστώμενοι χρόνοι και συχνότητα έκθεσης.

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 


Πως μαυριζει το σωμα μου;


Σταδιακά, με στρώματα οξειδωμένης μελανίνης. Η λειτουργική λέξη εδώ είναι σταδιακά. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως ένα γρήγορο μαύρισμα (εκτός και αν πρόκειται για fake tan)!

 

Την πρώτη φορά που εκτίθεστε στις υπεριώδεις ακτίνες, οι ακτίνες UVB διεισδύουν στο δέρμα και διεγείρουν τα "μαυριστικά" κύτταρα να παράγουν μελανίνη.

 

Οι ακτίνες UVA προσθέτουν στη συνέχεια οξυγόνο στη μελανίνη, με αποτέλεσμα να γίνει καφέ μέσα σε 24-48 ώρες. Αυτή η καστανωμένη (οξειδωμένη) μελανίνη είναι το πρώτο στρώμα ενός μαυρίσματος.

 

Κάθε φορά που εκτίθεστε στις υπεριώδεις ακτίνες, σχηματίζεται ένα άλλο στρώμα οξειδωμένης μελανίνης.

 

Αυτά τα στρώματα συσσωρεύονται σταδιακά σε αρκετές διαδοχικές εκθέσεις και δίνουν στο δέρμα σας αυτό το καφέ χρώμα που αναζητάτε - το μαύρισμα σας!

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 


Ποσο καιρο θα παρει για να μαυρισεις;


Το δέρμα του καθενός είναι διαφορετικό και η διαδικασία μαυρίσματος συμβαίνει με διαφορετικές ταχύτητες ανάλογα με τον τύπο δέρματος ενός ατόμου.

 

Όσοι έχουν πιο σκούρες επιδερμίδες συνήθως μαυρίζουν πιο γρήγορα από εκείνους με ανοιχτόχρωμο δέρμα. Κατά γενικό κανόνα, 7-12 συνεχόμενες συνεδρίες (κάθε δεύτερη μέρα και όχι περισσότερες από 4 φορές την εβδομάδα) θα σας δώσουν ένα βασικό μαύρισμα.

 

Αυτό εξαρτάται επίσης από το αν χρησιμοποιείτε ή όχι επιταχυντή και την κατάσταση του δέρματος σας. Συνιστούμε 1 συνεδρία την εβδομάδα για να διατηρήσετε το μαύρισμα σας!

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Πρεπει να χρησιμοποιω προστατευτικα γυαλια;


Απολύτως ναι! Οι πιθανοί κίνδυνοι τραυματισμού των ματιών από την απροστάτευτη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία είναι σοβαροί και πραγματικοί. Να τα προσέχεις καλά!

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 


Μπορουν τα φαρμακα να επηρεασουν τη διαδικασια μαυρισματος;Υπάρχουν ορισμένα φάρμακα που μπορούν να προκαλέσουν αντίδραση φωτοευαισθησίας όταν το δέρμα εκτίθεται στις υπεριώδεις ακτίνες.

 

Αν παίρνετε οποιοδήποτε φάρμακο, συμβουλευτείτε τον γιατρό ή τον φαρμακοποιό σας πριν πάτε για μαύρισμα.

 

Αν αρχίσετε να παίρνετε ένα "φωτοευαίσθητο" φάρμακο κατά το μαύρισμα, ενημερώστε μας ώστε το πρόγραμμα μαυρίσματος σας να προσαρμοστεί ανάλογα.

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Πρεπει να χρησιμοποιησω κρεμα μαυρισματος;


Η πρώτη και πιο σημαντική σκέψη σας κατά τη χρήση κρέμας θα πρέπει να είναι η διατήρηση της υγρασίας.

 

Το μαύρισμα τόσο στο Σολάριουμ όσο και στον ήλιο ξηραίνει το δέρμα σας. Ένας επιταχυντής θα επιταχύνει φυσικά την παραγωγή μελανίνης και έτσι οι χρωστικές θα αρχίσουν να σκουραίνουν αμέσως.

 

Τα προϊόντα περιποίησης υγιούς δέρματος θα σας μαυρίσουν πιο γρήγορα, θα σας μαυρίσουν πιο πολύ και θα διατηρήσετε το μαύρισμα σας περισσότερο.

 

Μια καλή κρέμα μαυρίσματος θα σας βοηθήσει να μαυρίσετε 50% πιο γρήγορα και να διατηρήσετε το μαύρισμα σας 90% περισσότερο.

 

⫸ BEST TANNING LOTIONS - ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΚΡΕΜΕΣ ΣΟΛΑΡΙΟΥΜ

 

Χωρίς τη χρήση επιταχυντή, η διαδικασία μαυρίσματος μπορεί να καθυστερήσει. Το ξηρό, παραμελημένο δέρμα αντανακλά το υπεριώδες φως, χωρίς να το αφήνει να μαυρίσει από κάτω.

 

Επίσης, απολεπίζει πιο γρήγορα, με αποτέλεσμα το μαύρισμα να ξεθωριάζει γρήγορα. Όλα τα προϊόντα μαυρίσματος μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μαύρισμα στο Σολάριουμ και την Ηλιοθεραπεία.

 

Θυμηθείτε αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε τα προϊόντα που πουλάμε στο Σολάριουμ, δεν έχουν αντηλιακό.


Σημείωση: Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι μόνο εκείνα τα προϊόντα που έχουν σχεδιαστεί για μαύρισμα στο Σολάριουμ πρέπει να χρησιμοποιούνται.

 

Άλλα προϊόντα μπορεί να περιέχουν συστατικά που θα μπορούσαν να επιβραδύνουν τη διαδικασία μαυρίσματοσ.

 

Αν δεν είστε σίγουροι για το προϊόν που έχετε, ρωτήστε έναν συνεργάτη πωλήσεων. Θυμηθείτε μετά το μαύρισμα – Ενυδάτωση, Ενυδάτωση, Ενυδάτωση!!!

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 


Solarium & Καψιμο - μπορω να καω στο σολαριουμ;Όχι, διεγείρει τη μελανίνη, έτσι ώστε να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα για τον παράγοντα του δέρματος σας. Καίγεσαι μόνο αν σου δοθεί πολύς χρόνος στο Σολάριουμ.

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 


Γιατι τα χειλη μου στεγνωνουν τοσο οταν μαυριζω;Τα χείλη σας δεν έχουν μελανίνη και είναι ευάλωτα στο στέγνωμα, το κάψιμο και τις φουσκάλες. Τα χείλη σας χρειάζονται τουλάχιστον ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας SPF 15 είτε μαυρίζετε στην παραλία είτε στο Σολάριουμ.

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 


Τι πρεπει να φοραω όταν μαυριζω στο Solarium;Αυτή είναι η προσωπική σας επιλογή. Αν επιλέξατε να μαυρίσετε τελείως "naked", μαυρίστε αργά τις ευαίσθητες περιοχές – εκθέστε τις εν μέρει και καλύψτε τις μέρος του χρόνου έως ότου αυτή η περιοχή του σώματος προετοιμαστεί για μαύρισμα.

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 


Ποιες ειναι μερικες εμπειριες που χαρακτηριζουν το μαυρισμα στο Solarium;Θερμικό Eξάνθημα: Ορισμένοι πελάτες εμφανίζουν ένα ελαφρύ κοκκίνισμα και φαγούρα στην αρχή.

 

Συνήθως πρόκειται για εξάνθημα που προκαλείται από συνδυασμό της θερμότητας από τις λάμπες και του σώματος που έρχεται σε επαφή με την ακρυλική ασπίδα στο κρεβάτι.

 

Αυτή η κατάσταση θα πρέπει να εξαφανιστεί καθώς συνεχίζετε τις συνεδρίες μαυρίσματος.


Λύση: Μαυρίστε κάθε δεύτερη μέρα μέχρι να δημιουργήσετε ένα καλό βασικό μαύρισμα, αλλάξτε τη θέση του σώματoς σας έτσι ώστε να μην ξαπλώνετε στο ακρυλικό και εφαρμόστε μια καλή ενυδατική κρέμα μετά το μαύρισμα καθώς και ενδιάμεσα.


Οι «Λευκές Κηλίδες»: Mετά από κάποιο χρονικό διάστημα, μπορεί να παρατηρήσετε μη μαυρισμένες περιοχές στη βάση της σπονδυλικής σας στήλης και σε κάθε ωμοπλάτη.

 

Αυτά είναι τα κύρια σημεία πίεσης για την υποστήριξη του σωματικού σας βάρους όταν βρίσκεστε ανάσκελα.

 

Αυτές οι περιοχές δεν λαμβάνουν αρκετό οξυγόνο για να μαυρίσουν επειδή η κυκλοφορία του αίματος είναι κακή λόγω του βάρους του σώματος.


Λύση: Αλλάξτε τη θέση του σώματος σας έτσι ώστε να μην ξαπλώνετε επίπεδη πάνω στο ακρυλικό και ξαπλώνετε ένα μέρος του χρόνου με τα χέρια σας στα πλάγια και ένα μέρος του χρόνου με τα χέρια κάτω από το κεφάλι. Μπορείτε επίσης να ξαπλώσετε στο στομάχι σας.

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 


Γιατι η κοιλια και η πλατη μου μαυριζουν πιο πολυ απο το προσωπο, τα ποδια και τα χερια μου;Οι επίπεδες περιοχές του σώματος σας έχουν περισσότερα λιποκύτταρα, επομένως υπάρχει περισσότερη μελανίνη και θα μαυρίσετε πιο πολύ στην κοιλιά και την πλάτη.Τα προϊόντα μαυρίσματος έχουν σχεδιαστεί για εκείνα τα «δύσκολα στο μαύρισμα πόδια» δίνοντας στο πάνω μέρος του σώματος σας την κατάλληλη ενυδάτωση, ενώ παράλληλα επιτρέπει στα πόδια σας να μαυρίσουν πιο γρήγορα.Πάντα βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε κρέμα για μαύρισμα. Τα πόδια σας είναι το πιο δύσκολο μέρος του σώματος για μαύρισμα, το δέρμα είναι πιο παχύ, πιο σκληρό και οι γυναίκες κάνουν περισσότερη απολέπιση στα πόδια καθώς ξυριζόμαστε.

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

 

Πως μπορω να απαλλαγω απο τις λευκες γραμμες κατω απο τους γλουτους;


Όταν ξαπλώνετε, σηκώστε τους γοφούς σας!


Σημείωση: Τα Όρθια Μηχανήματα μας παρέχουν το καλύτερο, συνολικά, ομοιόμορφο μαύρισμα που μπορεί να βοηθήσει αυτές τις περιοχές.

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

Θα δω χρωμα μετα την πρωτη μου επισκεψη;


Μπορεί να παρατηρήσετε λίγο χρώμα, αλλά αν μαυρίζετε πιο αργά θα δείτε τα καλύτερα αποτελέσματα μεταξύ της τρίτης και της πέμπτης συνεδρίας σας.

 

Θέλουμε οι πελάτες μας να μαυρίζουν σταδιακά και να μην καίγονται ποτέ από τον ήλιο. Το ηλιακό έγκαυμα είναι τραυματισμός του δέρματος.

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 


Μπορω να μαυρισω στο σολαριουμ και στον ηλιο την ιδια μερα;


ΟΧΙ! Θα πρέπει να κάνετε μόνο το ένα ή το άλλο εντός 24 ωρών. Αν κάνετε και τα δύο την ίδια μέρα, θα υπερεκθέσετε το δέρμα σας.

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 


Μπορω να μαυρισω αν ειμαι εγκυος;


Μιλήστε μαζί μας και θα σας εξηγήσουμε την πολιτική μας για το μαύρισμα κατά την εγκυμοσύνη.Η κύρια αντίρρηση για το μαύρισμα των εγκύων είναι η αυξημένη πιθανότητα υπερθέρμανσης. Κατανοήστε ότι η υπεριώδης ακτινοβολία δεν φτάνει στο αγέννητο μωρό, καθώς δεν ταξιδεύει πέρα ​​από τα ανώτερα στρώματα του δέρματος.

 

Μια άλλη κοινή ανησυχία είναι οι ορμόνες που μπορεί να σας κάνουν να μαυρίσετε άνισα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν για Μαύρισμα Χωρίς Ήλιο, κοινώς self tan.

 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 


Πως συγκρινεται ο χρονος μαυρισματος στο Solarium και την ηλιοθεραπεια;

 

Δεν μπορείτε να συγκρίνετε την ώρα εξαιτίας αυτών των παραγόντων:

 • Συννεφιασμένη Ημέρα
 • Ώρα Της Ημέρας
 • Ανακλαστικές Επιφάνειες (νερό, άμμος)
 • Υψόμετρο
 • Γεωγραφικό Πλάτος
 • Ατμοσφαιρικοί Ρύποι
 • Εποχές Του Χρόνου
   - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 


  Πρεπει να κανω ντους πριν ή μετα το μαυρισμα;


  Δεν έχει σημασία. Απλώς θυμηθείτε ότι το ενυδατωμένο δέρμα μαυρίζει καλύτερα και φαίνεται καλύτερα.

   

  Να χρησιμοποιείτε πάντα κρέμα μετά το ντους και πριν μαυρίσετε.

   

  Εξαίρεση: Όταν χρησιμοποιείτε προϊόντα που επιταχύνουν το μαύρισμα, θα πρέπει να περιμένετε 30 λεπτά έως 1 ώρα μετά το μαύρισμα για να κάνετε ντους.

   - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

  Το μαυρισμα στο Solarium θα αλλαξει τα μαλλια μου;


  Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται ότι το κάνει. Αν ανησυχείτε, μπορεί να θέλετε να τυλίξετε τα μαλλιά σας σε μια πετσέτα.

   - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 


  Πρεπει να φοραω αντηλιακο στο Solarium;


  Όχι, εκτός κι αν υπάρχει κάποιο σημείο του σώματoς σας που δεν θέλετε να μαυρίσετε καθόλου.

   - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 


  Πρεπει το Solarium να ειναι ζεστο για να μαυρισω;


  Όχι, όσο πιο δροσερό είναι το Σολάριουμ τόσο πιο αποτελεσματικό είναι. Τα ηλεκτρικά εξαρτήματα δεν αγαπούν την υπερβολική θερμότητα.

   

  Όταν ζεσταίνεστε πολύ, είναι απλώς η αντίδραση του σώματος σας στη θερμότητα (ροή θερμότητας) και δεν έχει καμία σχέση με το πραγματικό μαύρισμα.

   - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

  Υπαρχει κατι που μπορω να κανω μεταξυ των συνεδριων μαυρισματος για να εχω καλυτερα αποτελεσματα μαυρισματος;


  Απολύτως! Τα προϊόντα μαυρίσματος για Μετά το Μαύρισμα (After Sun)  δημιουργήθηκαν επειδή οι ειδικοί υποδεικνύουν ότι το σώμα σας επεξεργάζεται την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία για έως και 48 ώρες μετά την τελευταία συνεδρία μαυρίσματος.

   

  ⫸ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ AFTER SUN: ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΑ;

   

  Χρησιμοποιώντας ένα After Sun όσο πιο συχνά γίνεται, αλλά ειδικά μετά το ντους και πριν τον ύπνο, λαμβάνετε τα μέγιστα συστατικά ενυδάτωσης και περιποίησης του δέρματος μεταξύ των συνεδριών μαυρίσματος.

   

  Αυτό θα διατηρήσει, θα προστατεύσει και θα επεκτείνει το μαύρισμα σας!

  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

  Μπορω να χρησιμοποιησω το Baby Oil oταν μαυριζω;


  Όχι, το Baby oil είναι μια αρχαϊκή τεχνολογία μαυρίσματος και δεν ήταν πολύ καλή σε αυτό.

   

  Το Baby oil είναι ορυκτέλαιο, το οποίο σχηματίζει ένα φράγμα στο δέρμα σας και το δέρμα σας δεν απορροφά το ορυκτέλαιο. Επιβραδύνει τη διαδικασία μαυρίσματος και φράζει τους πόρους.

   

  Το παιδικό λάδι δεν προσφέρει στο δέρμα σας κανένα θρεπτικό όφελος ή ενυδάτωση. Χρησιμοποιήστε μόνο συνιστώμενα προϊόντα μαυρίσματος όταν μαυρίζετε!!!!

  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 

  Δεν μαυριζω το προσωπο μου. Τι μπορω να χρησιμοποιησω για να μου δωσω χρωμα;


  Το πρόσωπο μας είναι αρκετά ευαίσθητο και αρκετά πιο επιρρεπές στη φωτογήρανση!

   

  Φιλική συμβουλή: Το πρόσωπο δεν χρειάζεται να μαυρίσει και πολύ, απλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα καλλυντικό Bronzer!!


   

  #GetTheRightLook
  Tσιμισκή 67, Θεσσαλονίκη
  ☎ 2310277970

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  h_alhtheia_gia_ta_after_sun_bodyshine_thessaloniki

  Η Αλήθεια Για Τα AFTER SUN: Χρειάζεσαι Πραγματικά Ένα;

  kalyteres_arwmatikes_kremes_swmatos_body_moisturiers_bodshine_solarium_thessaloniki_beauty_sou_scrubs_sun_tan_oils_

  Οι Καλύτερες Αρωματικές Κρέμες Σώματος

  mayrisma_sthn_paralia_bodyshine_thessaloniki

  Μαύρισμα στην Παραλία: Tα DO'S & DONΤ'S Για Να Ξεχωρίσεις!

  ΣΧΟΛΙΑ

  Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει.