Όλη η Αλήθεια Για Το Solarium

olh_h_alhtheia_gia_to_solarium_ti_einai_to_texnhto_mayrisma_bodyshine

Πόσο επικίνδυνο είναι το σολάριουμ; Κάνουν σολάριουμ το χειμώνα; Αυτά και άλλα ερωτήματα απασχολούν όσους επιθυμούν να αποκτήσουν μια μπρούτζινη επιδερμίδα.

 

Το σολάριουμ παρέχει τη δυνατότητα «μαυρίσματος» όλες τις εποχές του χρόνου, ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν για να έχετε το χρώμα που επιθυμείτε την οποιαδήποτε στιγμή.

 

Λίγες συνεδρίες σολάριουμ ενεργοποιούν τη μελανίνη, που λειτουργεί επίσης και σαν ασπίδα απέναντι στη βλαπτική επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας (τους καλοκαιρινούς μήνες). Επιπλέον, η λήψη ελεγχόμενης ακτινοβολίας, βοηθά στην καταπολέμηση δερματικών παθήσεων, όπως η ψωρίαση και η δερματίτιδα.

 

Τι ειναι το Solarium

 

Γνωστό και σαν τεχνητό μαύρισμα, το σολάριουμ χρησιμοποιεί μια συσκευή εκπομπής ακτινοβολίας UV για την επίτευξη μαυρίσματος. Το υπεριώδες φως που εκπέμπεται στο σολάριουμ παράγει ακτίνες UVA  και ακτίνες UVB.

 

Η αφορμή ώστε το μαύρισμα να αρχίσει να γίνεται μόδα ήταν το 1923, όταν το είδωλο της μόδας Coco Chanel εμφανίστηκε στις Κάννες, με ένα έντονο μαύρισμα ισχυριζόμενη ότι κατά λάθος πέρασε πολύ χρόνο στον ήλιο.

 

ti_einai_to_solarium_poso_asfales_einai_bodyshine

 

ΣΗΜΕΡΑ

 

Το μαύρισμα δεν πέρασε ποτέ από τη μόδα. Το τεχνητό μαύρισμα έχει γίνει ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε μια πανέμορφη λάμψη.

 

Βιταμινη D

 

Ο ήλιος είναι μια πηγή βιταμίνης D, γι 'αυτό μερικές φορές αποκαλείται "βιταμίνη του ήλιου". Ένα συχνό πλεονέκτημα του τεχνητού μαυρίσματος είναι η αυξημένη παραγωγή της βιταμίνης D.

 

Λόγω της μεγάλης ηλιοφάνειας, στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες μεσογειακές χώρες, δε θα περίμενε κανείς να υπάρχει έλλειψη της βιταμίνης D. Μελέτες όμως έχουν δείξει ότι τα επίπεδα βιταμίνης D στον ελληνικό πληθυσμό, πολύ συχνά είναι χαμηλότερα από τα φυσιολογικά και η ανεπάρκεια βιταμίνης D είναι συνηθέστερη από στις βορειότερες χώρες.

 

Ακτινες UV

 

Μιλώντας για τις ακτίνες UV, ας δούμε ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ των τύπων υπεριώδους ακτινοβολίας και ποια επίδραση έχουν στην επιδερμίδα σας.

 

uva_uvb_uvb_aktinovolies_kai_mayrisma

 

Η ακτινοβολία UV είναι μέρος του ηλεκτρομαγνητικού φωτός που προέρχεται από τον ήλιο και φτάνει στη γη.

 

Οι ακτίνες UV είναι μικρότερες από το ορατό φως και επομένως δεν είναι ορατές με γυμνό μάτι. Οι ακτίνες UV ταξινομούνται σε τρεις τύπους - UVA, UVB, ή UVC. Οι λάμπες του σολάριουμ εκπέμπουν υπεριώδη ακτινοβολία συνήθως 95% UVA and 5% UVB, +/-3%.

 

UVA- διεισδύουν βαθιά στο δέρμα, είναι υπεύθυνες για το μαύρισμα.

 

UVB- φτάνουν μέχρι τα επιφανειακά στρώματα των κυττάρων του δέρματος.

 

UVC- θεωρούνται αβλαβείς, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του UVC φωτός απορροφάται από το όζον στην ανώτερη ατμόσφαιρα και έτσι δεν φτάνει στη γη.

 

UV στα μέτρα σας;

 

Ένα νέο μηχάνημα προσαρμόζει την ένταση της υπεριώδους ακτινοβολίας που εκπέμπει το σολάριουμ.

 

Πρόκειται για το δερμαναλυτή, με τον οποίο γίνεται έλεγχος του δερματότυπου κάθε ατόμου. Αναλόγως ρυθμίζεται αυτόματα η ένταση της ακτινοβολίας αλλά και ο χρόνος παραμονής στο μηχάνημα.

 

Ηλιοθεραπεiα VS Solarium

 

Ηλιοθεραπεία- Φυσικό μαύρισμα με βοήθεια από τον ήλιο, και όμως βλάπτει το δέρμα αν δεν ληφθούν οι κατάλληλες προφυλάξεις.

 

Η "απροστάτευτη" έκθεση στο ηλιακό φως είναι επιζήμια για το δέρμα σας και μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου. Να φοράτε πάντοτε το SPF ανεξάρτητα από την εποχή και τον καιρό έξω και να αποφύγετε τον μεσημεριανό ήλιο, όταν οι ακτίνες είναι ισχυρότερες.

 

Solarium- Φυσικό μαύρισμα χωρίς να κάτσετε στον ήλιο! Γιατί να κάθεστε με τις ώρες στον ήλιο για να μαυρίσετε χάνοντας χρόνο που πιθανόν δεν έχετε και κινδυνεύοντας να κάνετε κακό στην υγεία σας, όταν μπορείτε να αποκτήσετε ένα υπέροχο σκούρο χρώμα κάνοντας σολάριουμ;

 

*Η χρήση των σολάριουμ πρέπει να αποφεύγεται:

 

-Από άτομα, κάτω των 18 ετών, γιατί ο κίνδυνος εμφάνισης μελανώματος είναι ιδιαίτερα υψηλός, σε αυτές τις ηλικίες, όταν καταφεύγουν, στο τεχνητό μαύρισμα

 

-Από άτομα με κρεατοελιές

 

-Από άτομα με μελάνωμα ή οικογενειακό ιστορικό μελανώματος

 

* Ο χρόνος παραμονής, στο σολάριουμ, εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός μας.

 

* Η προφύλαξη των ματιών είναι απαραίτητη, εάν θέλουμε να μαυρίσουμε με αυτόν τον τρόπο.

 

Τέλος, το σολάριουμ είναι μια μέθοδος μαυρίσματος ιδιαίτερα διαδεδομένη και ολοένα αυξανόμενη. Μετράει πολλούς φανατικούς οπαδούς σε όλο το κόσμο που δε νοούνται να δουν το δέρμα τους στη φυσική του απόχρωση ακόμα και στη καρδιά του χειμώνα.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΠΡΟΪΟΝ:

Your Sunmaker
Tsimiski Str 67 - ☎ 2310277970

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

bodyshine-solarium-thessaloniki-your-sunmaker

Solarium Thessaloniki Bodyshine | ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

kalyteres_arwmatikes_kremes_swmatos_body_moisturiers_bodshine_solarium_thessaloniki_beauty_sou_scrubs_sun_tan_oils_

Οι Καλύτερες Αρωματικές Κρέμες Σώματος

beginners_guide_solarium_thessaloniki_bodyshine

Beginner's Guide: Solarium Thessaloniki Bodyshine

ΣΧΟΛΙΑ

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει.