UVA, UVB & UVC Ακτινοβολίες

uva_uvb_uvc_aktinobolies_bodyshine

Τι Eιναι η Yπεριωδης Ακτινοβολια;

 

Ορίζεται ως το μέρος του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος που φτάνει στη γη από τον ήλιο. Έχει μήκος κύματος μικρότερο από το ορατό φως, καθιστώντας το αόρατο με γυμνό μάτι.

 

Η ακτινοβολία UV ή υπεριώδης ακτινοβολία δεν είναι πάντα κακή. Σε μικρές δόσεις, μας βοηθά στην παραγωγή της βιταμίνης D που χρειάζεται το σώμα μας.

 

Το πρόβλημα συμβαίνει όταν οι υπεριώδεις ακτίνες έρχονται συχνά σε επαφή με το δέρμα μας. Τα αποτελέσματα της πολύωρης ηλιοπθεράπειας μας εμφανίζονται με την πάροδο του χρόνου, όταν το δέρμα μας δεν προστατεύεται.

 

Ποια Ειναι η Διαφορα Μεταξυ των Ακτινων UVA, UVB & UVC;

 

Τα μήκη κύματος των υπεριωδών ακτίνων διαφέρουν ως προς τον τρόπο που επηρεάζουν το δέρμα μας.

 

Τα άτομα με πολύ ανοιχτόχρωμο δέρμα ή με εκτεταμένη λεύκη πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά όταν εκτίθενται στον ήλιο. Ο ήλιος εκπέμπει ένα μεγάλο φάσμα ορατών και αόρατων ακτινών, τις UVA, τις UVB και τις UVC.

 

UVA

 

Οι UVA αποτελούν το 95% της ακτινοβολίας που φτάνει στην επιφάνεια της γης, προκαλούν το μαύρισμα και είναι σε θέση να έχουν άλλοτε ευεργετικές και άλλοτε βλαπτικές επιδράσεις, οι οποίες οφείλονται στη χρονική διάρκεια της έκθεσης στον ήλιο. 

 

Οι ακτίνες αυτές εισχωρούν πιο βαθιά στο δέρμα απ’ ό,τι οι UVB και προκαλούν σημάδια γήρανσης.

 

UVB

 

Οι UVB απορροφώνται από τα κοινά τζάμια, είναι υπεύθυνες για τη σύνθεση της βιταμίνης D. 

 

Η ακτινοβολία UVB αποτελεί την κυριότερη αιτία εγκαύματος και ερυθήματος. Είναι ουσιαστικά η ακτινοβολία που αφήνει ορατά σημάδια στο δέρμα και από την οποία πρέπει με κάθε τρόπο να προστατεύεσαι.

 

UVC

 

Τέλος οι UVC, είναι οι ακτίνες για τις οποίες δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αφου δεν φτάνουν στην επιφάνεια της γης. Η ατμόσφαιρα απορροφά το 99% της ακτινοβολίας UVC και δεν φτάνει σε μας.

 

Ποιοι Ειναι οι Κινδυνοι απο την Εκθεση στην Ηλιακη Ακτινοβολια;

 

Γενικά, οι κίνδυνοι από την ΠΑΡΑΤΕΤΑΜΕΝΗ έκθεση μας στον ήλιο είναι πολλοί, όπως σοβαρά ή λιγότερο σοβαρά εγκαύματα, ηλίαση και θερμοπληξία, πρόωρη γήρανση του δέρματος, παρακαρκινικές δερματοπάθειες καρκίνο του δέρματος και φωτοδερματίτιδες (παρατηρούνται σε υπό φαρμακευτική παρακολούθηση άτομα που εκτίθενται στον ήλιο).

 

Χρησιμες Συμβουλες

 

  • Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο μεταξύ 11.00-17.00.
  • Εφαρμόστε το αντηλιακό μισή ώρα πριν την έκθεση στον ήλιο. 
  • Το 70% της υπεριώδους ακτινοβολίας αντανακλάται στην άμμο, το νερό, το χιόνι. Η σκιά μιας ομπρέλας ή ενός δέντρου χωρίς τη χρήση αντηλιακού, δεν αποτελεί ασφαλή προστασία από τον ήλιο.
  • Στο σπίτι και το αυτοκίνητο, τα τζάμια απορροφούν την UVB ακτινοβολία, όχι όμως την UVA, η οποία διαπερνά το γυαλί. Είναι πολύ πιθανό κάποιος να καεί από τον ήλιο, ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητο.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΠΡΟΪΟΝ:


Your Sunmaker
Τσιμισκή 67, Θεσσαλονίκη - ☎ 2310277970

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ti_einai_to_solarium_syxnes_ervthseis_faqs_bodyshine

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΟΛΑΡΙΟΥΜ - Συχνές Ερωτήσεις

kalyteres_arwmatikes_kremes_swmatos_body_moisturiers_bodshine_solarium_thessaloniki_beauty_sou_scrubs_sun_tan_oils_

Οι Καλύτερες Αρωματικές Κρέμες Σώματος

texnhto_mayrisma_solarium_mythoi_kai_alhtheies_bodyshine

Τεχνητό Μαύρισμα (Σολάριουμ): Μύθοι & Αλήθειες

ΣΧΟΛΙΑ

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει.