Πώς Να Μαυρίσω Με Ασφάλεια Στο Σολάριουμ

τεχνητο_μαυρισμα_bodyshine

Η σεζόν με μαγιό είναι πλέον μπροστά μας και πολλές από εμάς θέλουμε μια ωραία λάμψη πριν βγάλουμε τα πόδια μας με ένα φόρεμα ή σορτς ή πριν ξεκινήσουμε τα πρώτα μας μπάνια στην παραλία.



Αν ψάχνεις για άψογη, μπρονζέ όψη πριν βγεις στον ήλιο, ποιες επιλογές έχεις; Ένας τρόπος που πρέπει να λάβεις υπόψη είναι το σολάριουμ/τεχνητό μαύρισμα.



Ωστόσο, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις όσον αφορά το τεχνητό μαύρισμα. Για το σκοπό αυτό, έχουμε συντάξει μια προσεκτικά επιμελημένη λίστα με συμβουλές μαυρίσματος για αρχάριους στο σολάριουμ.

 

Προετοίμασε τον εαυτό σου και το δέρμα σου, ώστε να απολαύσεις την βέλτιστη εμπειρία μαυρίσματος.

 

 ΣΤΟΧΟΙ ΜΑΥΡΙΣΜΑΤΟΣ 


Το να είσαι ξεκάθαρη για τον τελικό στόχο σου για το μαύρισμα μπορεί να σε βοηθήσει να δημιουργήσεις μια ρουτίνα μαυρίσματος.



Για παράδειγμα, αν ο στόχος σου είναι να αποκτήσεις ένα βαθύ και εξωτικό μαύρισμα, αλλά ξεκινάς με ανοιχτόχρωμο δέρμα, θα πρέπει να γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι θα χρειαστεί χρόνος για να φτάσεις με ασφάλεια στο επίπεδο του μαύρου που επιθυμείς.

 

Φρόντισε να μιλήσεις για τους στόχους σου με τους ειδικούς του μαυρίσματος, καθώς μπορούν να σου παρέχουν σωστές συμβουλές για μια ρουτίνα μαυρίσματος, ειδικά σχεδιασμέμη για εσένα, για να σε βοηθήσει να πετύχεις τον στόχο σου.

 

Κατανόησε πώς λειτουργεί. Τα μηχανήματα σολάριουμ χρησιμοποιούν λαμπτήρες (UV) που εκπέμπουν υπεριώδη ακτινοβολία παρόμοια με εκείνη του ήλιου.

 

 ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - FAQ's 

 

Ποσες Φορες Χρειαζομαι Για Να Μαυρισω Στο Σολαριουμ

 

Υπάρχουν μερικές μεταβλητές που θα καθορίσουν πόσο συχνά πρέπει να κάνεις σολάριουμ, αλλά δεν θα πρέπει ΠΟΤΕ να επισκεφτείς το σαλόνι μαυρίσματος περισσότερες φορές από μία φορές την ημέρα.


Όταν είσαι αρχάριος στο σολάριουμ, πρέπει να ξεκινήσεις αργά. Αρχικά, θα πρέπει να κάνεις σολάριουμ 2 ή 3 φορές την εβδομάδα (για να ενεργοποιηθεί η μελανίνη).


Καθώς το δέρμα σου χτίζει ανοχή στο σολάριουμ αναπτύσσοντας ένα μαύρισμα βάσης, μπορείς να αυξήσεις τα λεπτά (η αύξηση συνήθως είναι της τάξης των 2 λεπτών) και να αραιώσεις τις συνεδρίες.



Ειναι Καλυτερο Να Κανω Ντους Πριν Ή Μετα Τη Συνεδρια

 

Είναι καλύτερο να κάνεις ντους, να ξυριστείς και να κάνεις απολέπιση μία ή δύο ημέρες πριν από τη συνεδρία μαυρίσματος.

 

Ποσες Συνεδριες Χρειαζομαι Για Να Δω Αποτελεσματα

 

Θα δεις το χρώμα του δέρματος να αλλάζει μετά από τις 2-3 πρώτες συνεδρίες. Αν αφήσεις πάρα πολύ χρόνο μεταξύ των συνεδριών, το μαύρισμα θα εξασθενίσει. 

 

Κανονικά, θα πετύχεις ένα καλό μαύρισμα βάσης σε 6-10 συνεδρίες. Στη συνέχεια, μία συνεδρία την εβδομάδα ή κάθε 10 μέρες για συντήρηση είναι αρκετή.

 

Ποσα Λεπτα Πρεπει Να Κανω Για Να Μαυρισω


Ενώ το μαύρισμα στο σολάριουμ τείνει να είναι ασφαλέστερο από την παρατεταμένη έκθεση στο φυσικό φως του ήλιου, θα πρέπει να λάβεις υπόψη τα ασφαλή χρονικά όρια μαυρίσματος.

 

Αν αυτή είναι η πρώτη σου φορά, θα πρέπει να ξεκινήσεις περίπου με 8 λεπτά. Το μέγιστο χρονικό διάστημα που μπορεί να διαρκέσει η συνεδρία σου είναι έως 20 λεπτά. Αν έχεις πολύ ανοιχτόχρωμο δέρμα, ξεκίνα με λιγότερα λεπτά.



Μάθε τον τύπο του δέρματος σου και μην ξοδεύεις περισσότερο χρόνο από το απαραίτητο στο σολάριουμ. Υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ανάλογα με τον τύπο δέρματος σου, και δεν πρέπει να το υπερβείς.

 

Ποια Κρεμα Για Σολαριουμ Να Παρω

 

Το μαύρισμα πιθανότατα να στεγνώσει το δέρμα σου, οπότε η χρήση κρέμας για μαύρισμα είναι ζωτικής σημασίας.

 

Πιο συγκεκριμένα, η κρέμα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για χρήση στο σολάριουμ μπορεί να σε βοηθήσει να πετύχεις το μαύρισμα πιο γρήγορα, καθώς και να διασφαλίσεις ότι το δέρμα σου θα παραμείνει ενυδατωμένο.



Υπάρχουν πολλές κρέμες μαυρίσματος για να διαλέξεις και μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζεις ποια να πάρεις.



Πρώτα, βεβαιώσου ότι η κρέμα που επιλέγεις είναι κατασκευασμένη ειδικά για χρήση στο σολάριουμ. 
Θα βρεις διάφορες κρέμες μαυρίσματος που μπορούν να σε βοηθήσουν να πετύχεις διαφορετικούς στόχους στο μαύρισμα. 



Κατά την εφαρμογή της κρέμας μαυρίσματος, βεβαιώσου ότι την απλώνεις ομοιόμορφα. Πάρε το χρόνο σου και θα αξίζει τον κόπο.

 

κρεμα_για_μαυρισμα_black_velvet_tanning_lotion_devoted_creations_bodyshine_solarium_thessaloniki

 

Διάβασε Επίσης ➤ SOLARIUM CREAM: ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ!

 

Βοηθαει Το Σολαριουμ Στην Ελλειψη Της Βιταμινη D


Η πλήρης έκθεση του σώματος στο υπεριώδες φως παράγει την ίδια βιταμίνη D και τα αποτέλεσματα μαυρίσματος είτε προέρχεται από τον μεσημεριανό ήλιο σε μια καλοκαιρινή μέρα είτε από το σολάριουμ.

 

Δέκα λεπτά στο σολάριουμ θα παράγουν 25.000 μονάδες D σε άτομα κάτω των 30, 15.000 μονάδες D σε άτομα 30 - 60. και 8.000 μονάδες σε άτομα άνω των 60 ετών.

 

 ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΟΛΑΡΙΟΥΜ 

 


Αν θέλεις να βεβαιωθείς ότι έχεις ποιοτικό μαύρισμα, πρέπει πρώτα να είσαι σίγουρη ότι το δέρμα σου είναι σωστά προετοιμασμένο για τη συνεδρία μαυρίσματος.



Πριν πας να μαυρίσεις, κάντε ντους και απολέπιση. Ξυρίσου επίσης προσεκτικά αν είναι απαραίτητο. Αφαίρεσε τυχόν μακιγιάζ ή αρώματα που φοράς και είσαι έτοιμη να ξεκινήσεις.

 

 ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ 

 


Όταν κάνεις σολάριουμ, πρέπει να τοποθετήσεις το σώμα σου με τρόπο που να επιτρέπει όσο το δυνατόν περισσότερο δέρμα να εκτίθεται στη UV ακτινοβολία.



Ξάπλωσε ανάσκελα με τα γόνατα ελαφρώς λυγισμένα. 
Μην αφήσεις τα χέρια σου να αγγίζουν τα πλευρά σου και μην ακουμπήσεις το χέρι σου στο στομάχι.

 

Για να βεβαιωθείς ότι δεν θα καταλήξεις με ανομοιόμορφο μαύρισμα ή λευκές μασχάλες, ξάπλωσε με τα χέρια ψηλά πάνω από το κεφάλι σου για λίγα λεπτά.



Επιπλέον, είναι καλό να γυρίζεις ένα λεπτό ή δύο σε κάθε πλευρά (πλάγια), για να αποκτήσεις ένα ομοιόμορφο μαύρισμα σε ολόκληρο το σώμα σου.

 

Όλα τα παραπάνω ισχύουν για το ξαπλωτό μηχάνημα, στο όρθιο μηχάνημα είναι αυτονόητο ότι δεν χρειάζεται να κουνήθεις, καθώς σε καλύπτει από όλες τις πλευρές ομοιόμορφα.

 

 ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ 

 

Τώρα που η συνεδρία μαυρίσματος σου έχει τελειώσει, τι θα κάνεις στη συνέχεια; Όπως προαναφέραμε, το μαύρισμα στεγνώνει το δέρμα. 

 

Ακόμα και αν χρησιμοποιείς κρέμα για μαύρισμα, βεβαιώσου ότι θα ενυδατώσεις ξανά το δέρμα σου όταν τελειώσεις, με μια καλή ενυδατική κρέμα.

 

ενυδατική_κρεμα_sugar_&_suede_moisturizer_devoted_creations_bodyshine_solariu,m_thessaloniki

 

Μπορεί Να Σε Ενδιαφέρει ➤ TIPS & ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΜΑΥΡΙΣΜΑΤΟΣ

 

Φαγουρα Μετα Το Σολαριουμ

 

Στην περίπτωση που το δέρμα σου παρουσιάσει ήπια ερυθρότητα και κνησμό, τότε πρόκειται για χαρακτηριστικό σύμπτωμα φωτοαλλεργικής δερματίτιδας ή το δέρμα σου χρειάζεται επειγόντως ενυδάτωση.

 

Η πρώτη περίπτωση οφείλεται στην επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας (κυρίως της υπεριώδους) σε συνδυασμό με τη χρήση καλλυντικών προϊόντων, όπως κρέμες και αρώματα, από άτομα με αλλεργική ευαισθησία.

 

Ουσιαστικά δεν πρόκειται για κάτι ανησυχητικό, απλά σταμάτα να χρησιμοποιείς τα συγκεκριμένα προϊόντα όταν εκτίθεσαι σε UV ακτινοβολία.

 

Τα συμπτώματα θα υποχωρήσουν σε 2 με 7 μέρες (εφόσον δεν εκτεθείς καθόλου σε υπεριώδη ακτινοβολία). Και αν δεν υποχωρήσουν καλό θα ήταν να επισκεφτείς έναν δερματολόγο για να σου χορηγήσει μια ελαφριά κρέμα για την αντιμετώπιση τους.

 

 ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ 

 

Τρεις είναι η βασικοί κανόνες για να πετύχεις το ΠΙΟ αψεγάδιαστο και ασφαλές μαύρισμα στο σολάριουμ:

 

  1. ΣΩΣΤΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ
  2. ΤΕΛΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ
  3. ΚΑΛΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ (ΜΕΤΑ)

 

Πρώτη φορά Σολάριουμ; Είμαστε εδώ για να σου εξηγήσουμε τα πάντα! Μαζί θα βρούμε τον τύπο του δέρματος σου καθώς και τη μέθοδο μαυρίσματος που σου ταιριάζει.

 

Ανακάλυψε Τα Αποκλειστικά Πακέτα Προσφορών Μας ➤ ΤΙΜΕΣ ΣΟΛΑΡΙΟΥΜ

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΠΡΟΪΟΝ:

 

 

Get The Right Look
Tσιμισκή 67, Θεσσαλονίκη - ☎ 2310277970

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

πως_διατηρω_το_μαυρισμα_tips_και_μυστικα_για_την_παραταση_μαυρισματος_bodyshine

Tips & Μυστικά Για Τη Διατήρηση Μαυρίσματος

kalyteres_arwmatikes_kremes_swmatos_body_moisturiers_bodshine_solarium_thessaloniki_beauty_sou_scrubs_sun_tan_oils_

Οι Καλύτερες Αρωματικές Κρέμες Σώματος

self_tan_beginners_guide_οδηγος_για_αρχαριους_bodyshine

SELF TAN BEGINNER'S GUIDE: Οδηγός Για Αρχάριους

ΣΧΟΛΙΑ

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει.