Κόλπα Για Εύκολο Μαύρισμα - FAQ's

κολπα_για_ευκολο_μαυρισμα_bodyshine_solarium_thessaloniki

Εύκολο μαύρισμα. Τα καλοκαίρια είναι σύντομα και δεν έχεις χρόνο να χάσεις.

 

Ίσως θα εκπλαγείς όταν μάθεις ότι το μαύρισμα είναι μια χημική αντίδραση και μπορείς να επιταχύνεις εντελώς τον χρόνο που χρειάζεται για να μαυρίσεις. 

 

Ναι! Μπορείς να μαυρίσεις πιο γρήγορα. Και το καλύτερο; Μερικά από αυτά κόλπα για μαύρισμα μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην προστασία του δέρματος σου. 

 

 Γρηγορο Μαυρισμα Στον Ηλιο 

 

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αγαπάμε τον ήλιο. Αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης και παράγει βιταμίνη D που είναι καλή για τα οστά, τα δόντια και το δέρμα.

 

Αλλά για να αποφύγεις την πρόωρη γήρανση και τους κινδύνους καρκίνου του δέρματος, πρέπει να φροντίσεις για μια ασφαλή, ηλιόλουστη λάμψη.

 

Κάνε Απολέπιση Για Να Προετοιμάσεις Το Δέρμα & Να Κρατήσεις Ένα Πιο Σκούρο Μαύρισμα

 

Η απολέπιση πρέπει να αποτελεί μέρος της εβδομαδιαίας σου ρουτίνας περιποίησης, καθώς απαλλάσσει κάθε νεκρό δέρμα που μπορεί να μειώσει τα αποτελέσματα του μαυρίσματος σου. 

 

Αφαίρεσε απαλά τυχόν νεκρά κύτταρα του δέρματος πριν από το μαύρισμα, έτσι ώστε ο ήλιος να μπορεί να διεισδύσει στα βαθύτερα στρώματα του, αλλά μην τρίβεις πολύ σκληρά καθώς μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία και ερεθισμό.

 

Εφάρμοσε Το Σωστό Αντηλιακό

 

Επέλεξε ένα με SPF30 αντί για SPF50. Φιλτράρει το 97% των ακτίνων UVB, ενώ το SPF50 φιλτράρει το 98%. Το τελευταίο μπορεί να δώσει μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας, με αποτέλεσμα να μην το εφαρμόζεις κάθε δύο ώρες όπως θα έπρεπε. Αν έχεις πολύ σκούρο δέρμα ή μαύρο, το SPF15 είναι αρκετό.

 

Κατανόησε Το Χρόνο Μαυρίσματος

 

Το δέρμα σου φτάνει σε ένα σημείο που φυσικά δεν μπορεί να παράγει πλέον μελανίνη, (συνήθως δύο έως τρεις ώρες ή πολύ λιγότερο αν έχεις ανοιχτόχρωμο δέρμα) οπότε είναι άσκοπο να χαλαρώνεις δίπλα στην πισίνα όλη την ημέρα. Μετά από αυτή την ώρα, απλώς υποβάλλεις το δέρμα σου στον κίνδυνο βλάβης από την υπεριώδη ακτινοβολία. 

 

Τα 7 Απαραίτητα Βήματα Για Υγιές, Βαθύ Μαύρισμα

τα_7_απαραιτητα_βηματα_για_υγιες_βαθυ_μαυρισμα_bodyshine_blog_post

 

 Λαδι Καρυδας Για Μαυρισμα 

 

Έχεις πιθανώς ακούσει για μερικά από τα οφέλη για την υγεία από το λάδι καρύδας. Μπορεί επίσης να ωφελήσει το δέρμα σου με πολλούς τρόπους, γι' αυτό και έγινε δημοφιλές συστατικό σε πολλά προϊόντα ομορφιάς.

 

Αλλά τι γίνεται με τη χρήση λαδιού καρύδας για μαύρισμα; Σου επιτρέπει να πάρεις μια χρυσή λάμψη από τον ήλιο χωρίς κινδύνους ή παρενέργειες; Μπορείς να μαυρίσεις με ασφάλεια; 

 

Εκτιμάται ότι το λάδι καρύδας εμποδίζει μόνο το 20% των ακτίνων UV του ήλιου. Αυτό δεν αρκεί για να προστατεύσει το δέρμα σου από τις ακτίνες UVA και UVB - και οι δύο μπορεί να βλάψουν το δέρμα σου.

 

Αν χρησιμοποιείς μόνο λάδι καρύδας, χωρίς άλλη προστασία από τον ήλιο, το δέρμα σου δεν θα έχει την προστασία που χρειάζεται, ειδικά αν περνάς μεγάλο χρονικό διάστημα σε εξωτερικούς χώρους. 

 

Αν έχεις ανοιχτόχρωμο δέρμα, το λάδι καρύδας πιθανότατα θα είναι ακόμη λιγότερο αποτελεσματικό στο να διατηρήσει το δέρμα σου ασφαλές από τις ακτίνες UV του ήλιου.

 

Ενώ το λάδι καρύδας μπορεί να ωφελήσει το δέρμα σου με πολλούς τρόπους, δεν συνιστάται η χρήση του για μαύρισμα. 

 

 Κρεμες Για Μαυρισμα 

 

Το πόσο γρήγορα μπορείς να μαυρίσεις εξαρτάται αποκλειστικά από τη βιοχημεία του σώματος σου. Πόσα κύτταρα χρωστικής έχεις (γνωστά και ως κύτταρα μελανίνης), πόσο γρήγορα μπορούν να ενεργοποιηθούν.

 

Το τέλειο μαύρισμα είναι δύσκολο, ειδικά αν έχεις ανοιχτόχρωμο δέρμα. Υπάρχει πάντα η επιλογή να μαυρίσεις ξαπλώνοντας με τις ώρες κάτω από τον ήλιο. Αλλά αυτή η διαδικασία έχει γίνει πολύ άβολη για πολλούς, ειδικά τώρα που όλοι γνωρίζουμε πόση ζημιά προκαλούν οι ακτίνες UV στο δέρμα μας.

 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο μία κρέμα επιτάχυνσης μαυρίσματος θα ήταν ο καλύτερος σύμμαχος σου για να αποκτήσεις το πιο εύκολο μαύρισμα.

 

Αυτό που κάνει βασικά είναι να επιταχύνει τη διαδικασία μαυρίσματος έτσι ώστε να μην χρειάζεται να εκτεθείς πολύ ώρα στην UV ακτινοβολία για να πετύχεις μια ηλιόλουστη εμφάνιση.

 

Υπάρχουν επίσης δραστικά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, που μπορούν να ενισχύσουν την παραγωγή μελανίνης στο δέρμα σου, οι γνωστές σε όλους κρέμες για μαύρισμα.

 

➤ Επιταχυντική Κρέμα Για Μαύρισμα - Ο κύριος στόχος αυτής της κρέμας μαυρίσματος είναι να ενεργοποιήσει τη μελανίνη πιο γρήγορα.

επιταχυντικη_κρεμα_μαυρισματος_fast_track_to_black_tan_accelarator_bodyshine_thessaloniki

 

➤ Κρέμα Μαυρίσματος Με Bronzer - Θέλεις μια ενίσχυση του υπάρχοντος μαυρίσματος σου; Δοκίμασε μία κρέμα για μαύρισμα με bronzer.

κρεμα_για_μαυρισμα_με_bronzer_black_obsession_tanning_lotion_bodyshine_thessaloniki

 

➤ Κρέμα Μαυρίσματος Με Glitter - Για εσένα που δεν θέλεις μόνο να μαυρίσεις αλλά και να εντυπωσιάσεις!

κρεμα_για_μαυρισμα_color_karma_shimmer_tanning_lotion_bodyshine_thessaloniki

 

 Σολαριουμ/ Τεχνητο Μαυρισμα 

 

Το αναμφισβήτητο πλεονέκτημα της χρήσης σολάριουμ είναι να έχουμε ένα σοκολατένιο, ομοιόμορφο μαύρισμα που μας κάνει να νιώθουμε πιο ελκυστικοί και η ψυχολογία μας βελτιώνεται σημαντικά.

 

Οι τακτικές επισκέψεις στο σολάριουμ προετοιμάζουν το δέρμα μας έτσι ώστε να αποφύγουμε τον κίνδυνο εγκαυμάτων όταν εκτεθούμε για πρώτη φορά στον έντονο ήλιο.

 

Σίγουρα, μια επίσκεψη στο σολάριουμ είναι μια μορφή χαλάρωσης ενώ οι ακτίνες UV διεγείρουν τον οργανισμό για να παράγει βιταμίνη D, την έλλειψη της οποίας μπορούμε να νιώσουμε ειδικά το φθινόπωρο και το χειμώνα.

 

Ας θυμηθούμε, ωστόσο, ότι παρά την ευεργετική επίδραση του μαυρίσματος στην υγεία και την ευημερία μας, όπως και σε όλα, είναι απαραίτητο να διατηρηθεί το μέτρο.

 

➤ 11 Solarium Tips Που Πρέπει Να Ακολουθήσεις!

11_συμβουλες_για_μαυρισμα_στο_σολαριουμ_που_πρεπει_να_ακολουθησεις_bodyshine_thessaloniki

 

 Πως Να Μαυρισω Στο Σπιτι 

 

Παρόλο που το μαύρισμα με τον φυσικό τρόπο έχει τα δικά του οφέλη, όπως η παραγωγή της βιταμίνης D, ένα άλλο πρόβλημα είναι ότι η συνεχής έκθεση σε υπεριώδης ακτινοβολία προκαλεί την πρόωρη γήρανση. 

 

Αν δεν το έχεις κάνει ήδη, σκέψου να δοκιμάσεις ένα προϊόν self tan.

 

Τα προϊόντα αυτομαυρίσματος έχουν προχωρήσει αρκετά με τα χρόνια και προσφέρουν ένα φυσικό μαύρισμα χωρίς την πορτοκαλί απόχρωση. Απλώς πρέπει να επιλέξεις αυτό που είναι πιο συμβατό με τον τύπο του δέρματος σου.

 

Τώρα, μπορεί να αναρωτιέσαι "Ποιο είναι το δραστικό συστατικό στα προϊόντα αυτομαυρίσματος;" Λοιπόν, είναι η χρωστική διυδροξυακετόνη (DHA).

 

Όταν εφαρμόζεται, το DHA αντιδρά με νεκρά κύτταρα στο επιφανειακό στρώμα του δέρματος για να σκουραίνει προσωρινά το δέρμα, προσομοιώνοντας ένα μαύρισμα. Το χρώμα συνήθως εξασθενεί μετά από μερικές ημέρες.

 

Τα μοντέρνα προϊόντα για μαύρισμα χωρίς ήλιο είναι πολύ εύκολα στην εφαρμογή. 

 

➤ Μους Αυτομαυρίσματος - Ιδανική για αρχάριους, καθώς το χρώμα που έχει το προϊόν θα σε βοηθήσει να βλέπεις που και πως το εφαρμόζεις.

σελφ_ταν_st_tropez_self_tan_bronzing_mousse_bodyshine_thessaloniki

 

Πρέπει πρώτα να κάνεις απολέπιση και μόλις το δέρμα είναι έτοιμο, θα πρέπει να αρχίσεις να εφαρμόζεις το αυτομαυριστικό από τα πόδια μέχρι το πρόσωπο σου.

 

Λάβε υπόψη, ωστόσο, ότι το πρόσωπο, τα γόνατα και οι αγκώνες πρέπει να αφήνονται τελευταία και να καλύπτονται με μια πολύ μικρή ποσότητα του προϊόντος, για παράδειγμα, από την περίσσεια στο γάντι που έχεις ήδη.

 

Αυτό είναι σημαντικό επειδή το προϊόν απορροφάται περισσότερο σε αυτά τα σημεία και το αποτέλεσμα δεν θα είναι ευχάριστο.

 

Τέλος, μόλις το εφαρμόσεις ομοιόμορφα, θα πρέπει να περιμένεις για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα και μετά να κάνεις ντους - με εξαίρεση τα προϊόντα σταδιακού μαυρίσματος, όπου δεν χρειάζεται να τα ξεπλύνεις.

 

➤  Self Tan Beginner's Guide: Οδηγός Για Αρχάριους

σελφ_ταν_οδηγος_για_αρχαριους_bodyshine_thessaloniki_blog_post

 

 Γιατι Δεν Μαυριζω Ευκολα 

 

Γιατί λοιπόν μερικοί άνθρωποι μαυρίζουν αμέσως την πρώτη ημέρα του καλοκαιριού, ενώ άλλοι αναγκάζονται να "αγκαλιάσουν" το αντηλιακό για να αποτρέψουν τα ενοχλητικά ηλιακά εγκαύματα;

 

Εδώ έρχεται ο ρόλος της Μελανίνης.

 

Η μελανίνη χρησιμεύει ως άμυνα στις υπεριώδεις ακτίνες. Τα μελανοκύτταρα ορισμένων ανθρώπων παράγουν περισσότερη μελανίνη ως προστασία (προκαλώντας το δέρμα να σκουραίνει και, ως εκ τούτου, το μαύρισμα).

 

Αλλά αν το δέρμα σου φυσικά δεν παράγει πολύ μελανίνη, (επειδή για παράδειγμα έχεις ανοιχτόχρωμο δέρμα), καίγεται πιο εύκολα. Οπότε στην ερώτηση "γιατί δεν μαυρίζω εύκολα", μπορείς να κατηγορήσεις τα μελανοκύτταρα σου.

 

Ενώ το μαυρισμένο ή το σκουρόχρωμο δέρμα προσφέρει φυσική προστασία από τον ήλιο, μελέτες έχουν δείξει ότι στην καλύτερη περίπτωση παρέχει μόνο προστασία UV ίση με SPF 3.

 

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να περάσει μερικά επιπλέον λεπτά χωρίς να καεί σε σχέση με το ανοιχτόχρωμο δέρμα. Αλλά, ένα μαύρισμα δεν παρέχει προστασία από βλάβες στο DNA.

   

Καταλαβαίνουμε ότι θέλεις ένα σκούρο μαύρισμα εύκολα... αλλά πρόσεξε τους κινδύνους που σχετίζονται με το μαύρισμα στον ήλιο ή/και στο σολάριουμ. Βεβαιώσου ότι το δέρμα σου είναι διαρκώς ενυδατωμένο πριν, κατά την διάρκεια και μετά από το μαύρισμα.

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΠΡΟΪΟΝ:

 

 

Get The Right Look
Tσιμισκή 67, Θεσσαλονίκη - ☎ 2310277970

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

self_tan_beginners_guide_οδηγος_για_αρχαριους_bodyshine

SELF TAN BEGINNER'S GUIDE: Οδηγός Για Αρχάριους

kalyteres_arwmatikes_kremes_swmatos_body_moisturiers_bodshine_solarium_thessaloniki_beauty_sou_scrubs_sun_tan_oils_

Οι Καλύτερες Αρωματικές Κρέμες Σώματος

pws_na_apoktiseis_to_pio_fysiko_vegan_mayrisma_bodyshine

Πως Να Αποκτήσεις Το Πιο Φυσικό VEGAN Μαύρισμα

ΣΧΟΛΙΑ

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει.