Tips & Μυστικά Για Τη Διατήρηση Μαυρίσματος

πως_διατηρω_το_μαυρισμα_tips_και_μυστικα_για_την_παραταση_μαυρισματος_bodyshine

"Πόσο καιρό κρατάει το μαύρισμα;", "Πώς διατηρώ το μαύρισμα μου περισσότερο;", "Υπάρχει κάποια κρέμα για διατήρηση μαυρίσματος;". Αν αυτά τα ερωτήματα σε απασχολούν, είσαι στο σωστό μέρος!

 

Τώρα που έχεις ηλιόλουστο δέρμα, ίσως αναρωτιέσαι πόσο καιρό θα διαρκέσει. Λοιπόν, το να αποκτήσεις ένα σκούρο μαύρισμα είναι ένα πράγμα, αλλά η διατήρηση του είναι άλλο. 

 

Αν δεν είσαι αρκετά έτοιμη να αποχαιρετήσεις το καλοκαιρινό σου μαύρισμα, παρακάτω θα βρεις μερικούς τρόπους για να διατηρήσεις το bronze σου χρώμα!

  

Αρχικά, κάποια βασικά πράγματα που πρέπει να μάθεις σχετικά με το μαύρισμα.

 

 ΠΩΣ ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ 

 

Μαυρίζουμε όταν το φως του ήλιου ή οι τεχνητές υπεριώδεις ακτίνες (UV) χτυπήσουν το δέρμα, προκαλώντας την έκκριση της μελανίνης.

 

Η μελανίνη είναι υπεύθυνη για την αυτή τη καφέ λάμψη που αποκαλούμε ΜΑΥΡΙΣΜΑ - αλλά είναι επίσης ο τρόπος του δέρματος να προστατευτεί από τις βλάβες που προκαλούνται από τον ήλιο.

 

Το μαύρισμα που αποκτάς κάνοντας ηλιοθεραπεία είναι κυρίως το αποτέλεσμα των ακτίνων UVA, καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των ακτίνων UVB του ήλιου απορροφάται από το στρώμα του όζοντος της γης.

 

Με παρόμοιο τρόπο, το σολάριουμ λειτουργεί με ένα συνδυασμό ακτίνων UVA και UVB, σε ποσοστά 95% και 5% αντίστοιχα.

 

 ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ 

 

Η διάρκεια ζωής του μαυρίσματος εξαρτάται από το δέρμα σου και πόσο καλά το φροντίζεις.

 

Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, ένα μαύρισμα διαρκεί 7 έως 10 ημέρες (σε όλους τους τύπους δέρματος) πριν το εξωτερικό στρώμα του δέρματος αρχίσει την απολέπιση φυσικά - αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα χαθεί όλο το μαύρισμα σου.

 

 ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟ 

 

Το μαύρισμα δεν είναι ποτέ μόνιμο γιατί το δέρμα αποβάλλει φυσικά τα νεκρά κύτταρα με την πάροδο του χρόνου. Αυτό αναγκάζει το μαυρισμένο δέρμα να ξεφλουδίσει. Δημιουργούνται νέα κύτταρα και το παλαιότερο δέρμα απομακρύνεται.

 

Για να κρατήσεις ένα "μόνιμο" μαύρισμα και τον χειμώνα, μπορείς είτε να κάνεις κάποιες συνεδρίες σολάριουμ είτε να χρησιμοποιήσεις ένα προϊόν αυτομαυρίσματος.

 

➤ BEST SELF TAN - ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΥΤΟΜΑΥΡΙΣΜΑΤΟΣ

 

 ΠΩΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΣΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ 

 

Υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείς να κάνεις για να αποφύγεις το ξεθώριασμα, παρατείνοντας έτσι τη ζωή του μαυρίσματος σου.

  

TIP #1 ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ

 

Κάνε απολέπιση μία φορά την εβδομάδα. Αυτό θα αποτρέψει το δέρμα να ξεφλουδίζει και είναι σημαντικό αν θέλεις να διατηρήσεις το μαύρισμα σου ομοιόμορφο, και το δέρμα σου υγιές και άψογο.


 

Έχουμε καταλάβει ότι ακούγεται οξύμωρο, αλλά αν θέλεις πραγματικά το μαύρισμα σου να διαρκέσει (και να εξασθενίσει σταδιακά, και όχι σε μπαλώματα), τότε η απολέπιση είναι πολύ σημαντική.

 

Τα νεκρά κύτταρα του δέρματος που κάθονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας σου θα μπορούσαν να ξεθωριάσουν τη λάμψη σου, οπότε πρέπει να τα αφαιρέσεις για να αναδείξεις το ηλιόλουστο μαύρισμα σου από κάτω.



 TO ΜΥΣΤΙΚΟ  H μελανίνη στα κύτταρα του δέρματος δεν επηρεάζεται από το τρίψιμο.

 

 

TIP #2 ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ


Κράτησε το δέρμα σου ενυδατωμένο. Το ενυδατωμένο δέρμα θα επιβραδύνει την απολέπιση του. 

 

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να διατηρήσεις στο σέξι καλοκαιρινό δέρμα από το να το ενυδατώνεις καθημερινά. 

 

Άλλωστε, καμία ποσότητα ενυδάτωσης δεν είναι πάρα πολύ και καμία συχνότητα υπερβολική - απλώς βεβαιώσου ότι το δέρμα σου δεν θα έχει καν την ευκαιρία να στεγνώσει γιατί μόλις ξεκινήσει το ξεφλούδισμα, δεν θα σταματήσει ποτέ.

 

 ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ  Εκτός από τις ενυδατικές κρέμες, μπορείς να ενυδατώσεις το δέρμα σου με ένα φυσικό λάδι όπως το λάδι καρύδας ή αβοκάντο.

 

ενυδατικη_κρεμα_saltwater_sundays_devoted_creations_moisturizer_bodyshine

Αυτή η ενυδατική κρέμα όχι μόνο βοηθάει το δέρμα να συγκρατήσει την υγρασία του, αλλά μυρίζει ζεστές παραλίες και θάλασσα - σας φέρνει πίσω στη ζώνη των διακοπών.
(ΒΡΕΣ ΤΗΝ ΕΔΩ)

 

TIP #3 ΧΛΙΑΡΟ ΝΤΟΥΣ

  

Πάρε δροσερά ντους. Γνωρίζεις ότι το να κάνεις ζεστό ντους προκαλεί την αφυδάτωση του δέρματος πιο γρήγορα;

 

Έτσι, αν θέλεις να κάνεις το μαύρισμα σου να διαρκεί περισσότερο, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να αντικαταστήσεις το καυτό ντους με ένα δροσερό.

 

Διατήρησε χαμηλή τη θερμοκρασία του ντους σου για να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής του μαυρίσματος σου.

 

 ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ  Βοηθά επίσης να χρησιμοποιήσεις ένα αφρόλουτρο με βάση το λάδι, καθώς η υπερβολική σαπουνάδα μπορεί στην πραγματικότητα να αφαιρέσει το μαύρισμα.

 

 

TIP #4 SELF TAN

 

Όταν πρόκειται να κάνεις το μαύρισμα σου να διαρκέσει περισσότερο, ο καλύτερος και ασφαλέστερος τρόπος είναι να εφαρμόσεις ένα προϊόν αυτομαυρίσματος.

 

Έχεις το βασικό χρώμα, οπότε γιατί να μην δώσεις στο μαύρισμα σου ένα boost χωρίς ήλιο; Το fake tan φαίνεται ακόμα καλύτερο στο φυσικά μαυρισμένο δέρμα,  παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής της λάμψης σου.


Η συμπλήρωση του φυσικού μαυρίσματος σου με ένα self tan προϊόν καλής ποιότητας μπορεί να κάνει θαύματα.

 

Είτε επιλέξεις έναν αφρό αυτομαυρίσματος είτε μία κρέμα για σταδιακό μαύρισμα θα δώσεις στο ήδη υπάρχων μαύρισμα σου τεράστια ώθηση.

 

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ  Το self tan είναι πολύ πιο εύκολο να εφαρμοστεί όταν έχεις ήδη μαύρισμα καθώς η πιθανότητα πορτοκαλί αγκώνων και γονάτων είναι χαμηλότερη.

 

st_tropez_self_tan_bronzing_mousse_αφρος_αυτομαυρισματος_bodyshine

Την προσοχή σου παρακαλώ σ’ αυτή την ονειρεμένη μους αυτομαυρίσματος που χαρίζει ηλιοκαμένη όψη χωρίς ήλιο, οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου.
(ΒΡΕΣ ΤΗΝ ΕΔΩ)


TIP #5 EXTRA ΛΑΜΨΗ


Νιώθεις ότι το μαύρισμα σαν να έχει χάσει τη λάμψη του; Δοκίμαστε μια illuminizer κρέμα σώματος ή λάδι για να δώσεις στην επιδερμίδα σου μια άμεση ώθηση λάμψης.

 

Υποσχόμαστε ότι αυτό είναι ένα τέχνασμα που θα λατρέψεις. Αναρωτήθηκες ποτέ πώς τα celebs φαίνονται λαμπερά όλη την ώρα; Η απάντηση είναι το λάδι σώματος.

 

 ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ  Εφαρμόζοντας μόνο μια μικρή ποσότητα στα χέρια και τα πόδια σου θα τα κάνει αμέσως να φαίνονται κομψά και θα κάνει θαύματα και για το μαύρισμα σου. 


 

TIP #6 ΚΡΕΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΜΑΥΡΙΣΜΑΤΟΣ

 

Το κλειδί για να κρατήσεις το μαύρισμα σου περισσότερο; Αναζήτησε πλούσιες κρέμες σώματος και μεταξωτά έλαια που θα ταΐσουν πραγματικά το δέρμα σου.

 

Χρησιμοποίησε μια ενυδατική κρέμα εξειδικευμένη στην επέκταση μαυρίσματος.

 

➤ THE BEST AFTER SUN & BODY LOTIONS



Οι κρέμες για μετά τον ήλιο (ή after sun) είναι εξαιρετικές στο να δίνουν στο δέρμα μια ηλιόλουστη ενυδάτωση και είναι ένας τρόπος για να σφραγίσεις την υγρασία και να επεκτείνεις τη διάρκεια ζωής του μαυρίσματος σου.

 

 ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ  Το after sun βοηθά στην αποφυγή απολέπισης και του σχηματισμού ξηρών κηλίδων, προστατεύοντας το δέρμα από το "κάψιμο".

 

κρεμα_για_διατηρηση_μαυρισματος_crown_of_gold_devoted_creations_moisturizer_bodyshine

Δώσε παράταση στο καλοκαιρινό σου μαύρισμα και προστάτεψε τη βασιλική σου επιδερμίδα.
(ΒΡΕΣ ΤΗΝ ΕΔΩ)

  

TIP #7 Β-ΚΑΡΟΤΕΝΙΟ


Ξεκίνα μια υγιεινή διατροφή, με ειδικά τρόφιμα πλούσια σε β-καροτένιο.

 

Το β-καροτένιο είναι μια οργανική, συνθετική χημική ένωση, που περιέχει μια κόκκινο-πορτοκαλί χρωστική ουσία που βρίσκεται σε πολλά φρούτα και λαχανικά.

 

Σκέψου γλυκοπατάτες, βερίκοκα, μάνγκο, καρότα και κολοκύθες, για να αναφέρουμε μερικά. Είναι αποδεδειγμένο ότι η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αυτών των τροφίμων κάνει το δέρμα σου να φαίνεται πιο σκούρο.

 

 ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ  Διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι μια δίαιτα πλούσια σε βήτα-καροτένιο μπορεί να αναδημιουργήσει τη λάμψη του ηλιόλουστου δέρματος από μέσα.

 

 

TIP #8 ΛΕΥΚΑ ΡΟΥΧΑ

 

Για να κάνεις το μαύρισμα πιο εμφανές, φόρα λευκά ρούχα καθώς δημιουργούν αντίθεση

 

Αν το λευκό δεν είναι το χρώμα σου, δοκίμασε ελαφρύτερες αποχρώσεις.

 

Μπορεί να ακούγεται σαν μια προφανής συμβουλή, αλλά φορώντας ελαφρές αποχρώσεις ρουχισμού - ειδικά λευκά - δημιουργείται πραγματικά η ψευδαίσθηση του μαυρισμένου δέρματος.

 

 ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ  Ένα άσπρο πουκάμισο, λίγο bronzer και ένα τολμηρό κόκκινο κραγιόν είναι ένα από τα καλύτερα combo και ένας εγγυημένος τρόπος για να φαίνεσαι πιο μαυρισμένη.

 

 

TIP #9 ΝΕΡΟ

 

Ναι, το μάντεψες. Το νερό διατηρεί το δέρμα υγιές, ελαστικό και το πιο σημαντικό, ενυδατωμένο, οπότε βεβαιώσου ότι πίνεις 2 λίτρα την ημέρα.

 


Η διατήρηση της ενυδάτωσης μπορεί να βοηθήσει στην παράταση της διάρκειας ζωής όλων των κυττάρων (συμπεριλαμβανομένων αυτών των όμορφα μαυρισμένων κυττάρων στην επιφάνεια) και επίσης να μαλακώσει και να λειαίνει το δέρμα.

 

 

 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΥΣΤΙΚΟ  Ότι η ενυδάτωση του οργανισμού μας είναι απαραίτητη για την καλή υγεία του δέρματος, τον κύκλο εργασιών και οτιδήποτε άλλο σχετίζεται με τη διατήρηση μιας λαμπερής, χρυσής λάμψης. 

 

 

Get The Right Look
Tσιμισκή 67, Θεσσαλονίκη - ☎ 2310277970

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

πως_να_μαυρισω_στο_σπιτι_αυτομαριστικα_προϊοντα_sunless_lotions_bodyshine

Πώς Να Μαυρίσω Σπίτι - Βρες Τα Καλύτερα Αυτομαυριστικά Προϊόντα

kalyteres_arwmatikes_kremes_swmatos_body_moisturiers_bodshine_solarium_thessaloniki_beauty_sou_scrubs_sun_tan_oils_

Οι Καλύτερες Αρωματικές Κρέμες Σώματος

τεχνητο_μαυρισμα_bodyshine

Πώς Να Μαυρίσω Με Ασφάλεια Στο Σολάριουμ

ΣΧΟΛΙΑ

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει.