Solarium ή Ηλιοθεραπεία; Εσύ Τι Θα Διάλεγες;

solarium_vs_hlios_esy_ti_tha_dialeges_bodyshine

Το καλοκαίρι έφτασε! Εκτός από τον ιδρώτα στα γυμναστήρια για να αποκτήσετε το τέλειο κορμί για παραλία, ξεκινάει και ο αγώνας για το τέλειο μαύρισμα! Πως, όμως, θα αποκτήσετε άψογο, χρυσαφένιο δέρμα, με ασφάλεια; Solarium ή Ηλιοθεραπεία;

 

Οι περισσότεροι γνωρίζετε την έννοια της Ηλιοθεραπείας! Αυτό που μάλλον δεν γνωρίζετε είναι τα οφέλη του σολάριουμ (όταν αυτό γίνεται με μέτρο) καθώς και την διαδικασία.

 

Στο παρακάτω άρθρο, θα συγκρίνουμε τις δύο αυτές μεθόδους μαυρίσματος, και θα αναλύσουμε τα πάντα για το σολάριουμ, έτσι ώστε να επιλέξετε την κατάλληλη μέθοδο μαυρίσματος για εσάς, φέτος το καλοκαίρι.

 

Γιατι Να Επιλεξετε Το Solarium;

 

  • Καλύψτε κυτταρίτιδα, ραγάδες και μαύρους κύκλους και χαρίστε στο πρόσωπο σας ένα ομοιόμορφο φυσικό χρώμα χωρίς την ανάγκη του μακιγιάζ.
  • Αποφύγετε τα αντιαισθητικά ξεφλουδίσματα και κατ' επέκταση το "κοκκίνισμα" του ήλιου κάνοντας λίγες συνεδρίες έτσι ώστε να ενεργοποιήσετε την μελανίνη σας. Επιπλέον, θα έχετε πάρει ήδη λίγο χρώμα με αποτέλεσμα να περπατήσετε με περισσότερη αυτοπεποίθηση στην παραλία. 
  • Καταπολεμήστε την ακμή και σημάδια χάρη της επιβραδυντικής δράσης της UVA στην παραγωγή σμήγματος.
  • Ενεργοποιήσετε την σύνθεση της βιταμίνης D στον οργανισμό σας που είναι απαραίτητη για την απορρόφηση του ασβεστίου, με αποτέλεσμα την πρόληψη του ραχιτισμού και της οστεοπόρωσης.
  • Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και αυξήστε την φυσική άμυνα του οργανισμού.
  • Και τέλος, αποβάλλετε το στρες από το κυκλοφορικό σας σύστημα.

     

    Διάβασε επίσης: Beginner's Guide: Solarium Thessaloniki Bodyshine

     

      Ειναι Το Σολαριουμ Πιο Αποτελεσματικο Απο Την Ηλιοθεραπεια;

       

      Λόγω της ελεγχόμενης ακτινοβολίας, μελέτες δείχνουν ότι το σολάριουμ βοηθάει να χτίσετε ένα μαύρισμα πιο γρήγορα και αποτελεσματικά. Από την άλλη πλευρά, όταν μαυρίζετε σε εξωτερικούς χώρους, δεν μπορείτε να ελέγξετε την ακτινοβολία UVA και UVB που λαμβάνετε.

      Έτσι, η ελεγχόμενη ακτινοβολία που προσφέρει ένα κρεβάτι μαυρίσματος καθιστά το εσωτερικό-τεχνητό μαύρισμα πιο ασφαλή τρόπο για να αποκτήσετε ένα λαμπερό και υγιές μαύρισμα.

       

      Μάθετε επίσης: UVA, UVB & UVC Ακτινοβολίες 

       

      solarium_h_hliotherapeia_bodyshine

       

      Ποιες Ειναι Οι Διαφορες Μεταξυ Του Solarium, Της Ηλιοθεραπειας, Και Του Spray Tan;

       

      Solarium - Τα μηχανήματα σολάριουμ (όπως της Megasun, Ergoline) είναι ξαπλωτά και όρθια, με κάθε παραλλαγή να έχει τα δικά της πλεονεκτήματα. Τα ξαπλωτά μηχανήματα εστιάζουν στο μαύρισμα των κάτω άκρων (πόδια) και απαιτούν μία κίνηση μέσα στο μηχάνημα. Ενώ τα όρθια δίνουν μια ομοιομορφία σε όλο το σώμα και μεγαλύτερη έμφαση στο μαύρισμα του προσώπου, των ώμων και του ντεκολτέ.

       

      Αυτά τα μηχανήματα είναι εξοπλισμένα με λαμπτήρες υψηλής ποιότητας που εκπέμπουν ακτίνες UV. Επίσης, μπορείτε να ελέγξετε τον χρόνο και την ένταση της ακτινοβολίας που θα εκτεθεί το δέρμα σας.Το σολάριουμ (indoor tanning) θα σας δώσει ένα εντυπωσιακό μαύρισμα, και θα προσφέρει και πολλά οφέλη, όπως την ενίσχυση των επιπέδων βιταμίνης D.

       

      Ηλιοθεραπεία - Το μαύρισμα με ηλιοθεραπεία (outdoor tanning), επιτυγχάνεται ως γνωστόν με την έκθεση σας στον ήλιο. Το μειονέκτημα είναι ότι αν δεν ζείτε σε μια περιοχή με συχνή ηλιοφάνεια, μπορείτε να απολαύσετε τον ήλιο και τα οφέλη του μόνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

       

      Επιπλέον, δεν μπορείτε να ελέγξετε την ποσότητα των ακτίνων UVA και UVB που απορροφούνται από το δέρμα σας, με αποτέλεσμα να το "τραυματίσετε". Η πιο συνηθισμένη άμεση εκδήλωση είναι το ηλιακό έγκαυμα, που κυμαίνεται από ένα ελαφρύ ερύθημα μέχρι δημιουργία οιδήματος και φυσαλίδων.

       

      Spray tan - Στον αερογράφο μπαίνετε μέσα σε ένα θάλαμο με το εσώρουχο, το μαγιό σας ή χωρίς τίποτα, και στην συνέχεια ένα σπρέι θα σας ψεκάσει αυτόματα ζητώντας σας μόνο να τοποθετήσετε το σώμα σας σε συγκεκριμένα σημεία μέσα στο θάλαμο.

       

      Οι ουσίες που περιέχονται μέσα στο μείγμα του σπρέι είναι η διυδροξυακετόνη (ή DHA) μια ένωση που θα αλλάξει άμεσα το χρώμα του δέρματος σας αλλά χωρίς αυτό το αποτέλεσμα να έχει μεγάλη διάρκεια (8-10 μέρες). Το DHA μπορεί να κάνει μερικές ώρες για να εμφανιστεί, οπότε οι περισσότεροι ψεκασμοί περιέχουν επίσης μια βαφή έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε άμεσα αποτελέσματα. 

       

      Ποσες Συνεδριες Χρειαζεστε Για Να Σπασει Η Ασπριλα;

       

      Στην αρχή οι επισκέψεις σας πρέπει να είναι πιο συχνές μέχρι να ενεργοποιηθεί η μελανίνη. Ο μέγιστος χρόνος της συνεδρίας δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 20 λεπτά.

      Ωστόσο, σε περίπτωση που είστε ικανοποιημένη/ος  με το χρώμα σας μπορείτε να σταθεροποιήσετε την διάρκεια της συνεδρίας σας σε λιγότερα λεπτά. Για να φτάσετε τα 20 λεπτά θα χρειαστούν κάποιες συνεδρίες, ο αριθμός των οποίων εξαρτάται από τον τύπο δέρματος σας.

       

      Κάνε το Quiz: Βρες Τον Τύπο Δέρματος Σου - Κλίμακα Fitzpatrick

      woman_tanning_solarium_vs_hlios_bodyshine

       

      Ποναει Το Solarium;

       

      Όχι, δεν πονάει! Σε περίπτωση που αισθανθείτε κάποιον ερεθισμό ή φαγούρα θα είναι είτε επειδή έχετε φωτοευαισθησία (πράγμα που πρέπει να αναφέρετε στο ειδικό προσωπικό για να σας αντιμετωπίσουν ανάλογα) είτε έχετε αντίδραση σε μια χημική ουσία της λοσιόν μαυρίσματος.

       

      Ποτε Δεν Πρεπει Να Κανω Solarium;

       

      Άτομα με τύπο δέρματος Ι - κατάλευκο δέρμα, μπλε μάτια, φακίδες και κόκκινα μαλλιά μπορούν να μαυρίσουν, αλλά χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, και φυσικά θα χρειαστούν και παραπάνω συνεδρίες. Αυτοί οι άνθρωποι πάντα καίγονται εύκολα και σοβαρά.

       

      Επιπλέον, άτομα που παίρνουν φάρμακα καλό θα ήταν να μην ξεκινήσουν σολάριουμ την ίδια χρονική περίοδο με την θεραπεία που κάνουν . Εάν δεν είστε βέβαιοι, ρωτήστε το γιατρό σας ή το ειδικό προσωπικό του σολάριουμ για να δείτε μια λίστα φαρμάκων, τα οποία μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εμφάνισης φωτοευαισθησίας. 

       

      Επίσης πρέπει να προσέξετε αν έχετε ιστορικό δερματολογικών παθήσεων, αν έχετε πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα και επικίνδυνες ελιές. Ακόμα δε συνιστάται σε άτομα που έχουν χειρουργηθεί δύο μήνες πριν.

       

      Για απαντήσεις σε τυχόν ερωτήσεις σχετικά με ένα φάρμακο ή προϊόν που χρησιμοποιείτε, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

       

       

      Μπορω Να Φορεσω Τους Φακους Επαφης Κατα Τη Διαρκεια Της Συνεδριας;

       

      Μπορείτε να φορέσετε τους φακούς επαφής σας κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, παρότι σας συνιστούμε να κλείνετε τα μάτια σας και να φοράτε τα προστατευτικά γυαλιά. Αλλά αν παρατηρήσετε ότι η θερμότητα προκαλεί ξηρότητα και δυσφορία, μπορεί να χρειαστεί να αφαιρέσετε τους φακούς σας στο επόμενο ραντεβού σας.

       

      Χρειαζομαι Αδεια Γιατρου Για Να Ξεκινησω Solarium;

       

      Όχι, αλλά εάν έχετε κάποιο ιστορικό δερματικής νόσου, τότε είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

       

      Ειμαι Εγκυος/Θηλαζω, Μπορω Ακομα Να Κανω Solarium;

       

      Οι ακτίνες UV που εκπέμπονται από τις λάμπες του σολάριουμ δεν διεισδύουν πολύ βαθιά στο δέρμα. Έτσι, η ακτινοβολία δεν θα επηρεάσει οποιονδήποτε ιστό κάτω από το επιφανειακό στρώμα του δέρματος.

       

      Παρόλα αυτά, η κύρια ανησυχία με τις έγκυες είναι η επιπλέον θερμότητα που σχετίζεται με το μαύρισμα. Καθώς η θερμότητα που προέρχεται από το μηχάνημα μπορεί να σας αφυδατώσει γρήγορα ή να σας κάνει να αισθάνεστε άρρωστες.

       

      Για το λόγο αυτό, σας συμβουλεύουμε να ρωτήσετε έναν γιατρό πριν συνεχίσετε ή αρχίσετε το σολάριουμ. Εάν ο γιατρός σας συμφωνήσει, στην συνέχεια μιλήστε στο σύμβουλο μαυρίσματος σχετικά με την ένταση και την διάρκεια της κάθε συνεδρίας που είναι οι ιδανικές για εσάς.

       

      Τα Βασικα Του Solarium

       

      ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΟΛΑΡΙΟΥΜ

       

      Πριν ξεκινήσετε το σολάριουμ καλό είναι (αν και όχι απαραίτητο αν δεν πάσχετε από κάποια δερματική ασθένεια) να επισκεφθείτε το δερματολόγο σας.

       

      Ο χρόνος παραμονής στο σολάριουμ θα εξαρτηθεί από τον τύπο του δέρματος σας. Αν επιθυμείτε αποτέλεσμα που θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια, κάντε ένα καλό peeling πριν ξεκινήσετε τις συνεδρίες και να φοράτε πάντα τις ειδικές κρέμες που χρησιμοποιούνται για το τεχνητό μαύρισμα.

       

      Ενημερωθείτε για τις κρέμες εδώ: Best Tanning Lotions - Βρες Την Καλύτερη Κρέμα Σολάριουμ!

       

      ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ

       

      Είναι σημαντικό να επιλέξετε εξειδικευμένο ινστιτούτο που να πληροί τις προϋποθέσεις και να διαθέτει μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας έτσι ώστε να αποκτήσετε ένα όμορφο και υγιεινό μαύρισμα χωρίς κοκκίνισμα και πάνω απ’ όλα με ασφάλεια. 

       

      Με προσοχή και μέτρο!

      • Φοράμε πάντα ειδικά γυαλιά πριν μπούμε μέσα.
      • Ηλικίες κάτω από 16 ετών είναι απαγορευτικές.
      • Δε μένουμε μέσα πάνω από 20 λεπτά.
      • Όσοι έχουν αλλεργία στον ήλιο φυσικά και πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.
      • Πάντοτε δρούμε σύμφωνα με τις συμβουλές του ειδικού.

       

      Τέλος, καλό είναι να μην κάνουμε ηλιοθεραπεία μετά το solarium και να αποφεύγουμε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο.

       

      ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΠΡΟΪΟΝ:


      Your Sunmaker
      Τσιμισκή 67, Θεσσαλονίκη - ☎ 2310277970

      ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

      pws_tha_mayrisw_grhgora_kai_me_asfaleia_bodyshine

      Πώς Θα Μαυρίσω Γρήγορα Και Με Ασφάλεια

      kalyteres_arwmatikes_kremes_swmatos_body_moisturiers_bodshine_solarium_thessaloniki_beauty_sou_scrubs_sun_tan_oils_

      Οι Καλύτερες Αρωματικές Κρέμες Σώματος

      h_kalyterh_krema_mayrismatos_best_tanning_lotion_bodyshine

      Μάθε Για Την Καλύτερη Κρέμα Για Μαύρισμα! - BEST TANNING LOTION

      ΣΧΟΛΙΑ

      Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει.