Πώς Θα Μαυρίσω Γρήγορα Και Με Ασφάλεια

pws_tha_mayrisw_grhgora_kai_me_asfaleia_bodyshine

Ερχεται καλοκαιρι! Μηπως ακουσες απο καποια γνωστη σου οτι το solarium ειναι επικινδυνο για το δερμα σου; Μηπως νομιζεις οτι ο ηλιος της παραλιας ειναι πιο ασφαλης μεθοδος μαυρισματος;

 

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο ήλιος είναι πλέον βλαβερός. Πόσο νομίζετε ότι μπορούν να μας προστατεύουν τα αντηλιακά (ακόμα και με υψηλό SPF) κατά την έκθεση μας στον ήλιο; Ποια πρέπει τελικά να είναι η επιλογή μας για ένα ασφαλές μαύρισμα;

 

Η παραπληροφόρηση και οι διάφορες φήμες για τον ήλιο, το solarium και το μαύρισμα έχει γίνει υπερβολική, όπως και αρκετά πράγματα στο τομέα της ομορφιάς.

 

Καιρός να μάθεις την αλήθεια, λοιπόν, να καταρρίψεις τους μύθους που ισχύουν γύρω από το solarium και να αλλάξεις συνήθειες που πιθανόν έχουν επιπτώσεις στην υγεία και την ομορφιά σου. Διάβασε παρακάτω όλα όσα πρέπει να ξέρεις για να μαυρίσεις με ασφάλεια!

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ

 

Το μαύρισμα της επιδερμίδας αποτελεί την φυσική αντίδραση του οργανισμού για να προστατευθεί από τις ακτινοβολίες UV, και τυγχάνει να έχει ένα όμορφο αποτέλεσμα. Το μαύρισμα επιτυγχάνεται από την έκκριση μελανίνης από τα ειδικά κύτταρα του οργανισμού που λέγονται μελανινοκύτταρα.

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΡΙΩΔΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ (UV)

 

Κύρια πηγή της υπεριώδους ακτινοβολίας είναι ο ήλιος. Η υπεριώδης ακτινοβολία είναι ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά μήκους κύματος, δηλαδή από 400nm έως 40 nm.

 

Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία αλλά σε διαφορετικά φάσματα εκπέμπει οποιαδήποτε συσκευή, από το ραδιόφωνο και τη τηλεόραση, μέχρι τα κινητά και το ψυγείο.

 

Έχει χωριστεί σε τρείς κλάσεις, τη UVA (315 - 400nm), τη UVB (280 - 315nm), και τη UVC (40 - 280 nm). Όσο μικραίνει το μήκος κύματος, τόσο πιο επικίνδυνη γίνεται για τον ανθρώπινο οργανισμό. Για αυτό η UVC είναι το πιο επικίνδυνο είδος της υπεριώδους ακτινοβολίας, ενώ η UVB και η UVA είναι λιγότερο επικίνδυνες.

 

asfales_grhgoro_mayrisma_bodyshine_solarium

 

Ο ΗΛΙΟΣ ΣΑΝ ΠΗΓΗ ΥΠΕΡΙΩΔΟΥΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ

 

Ο ήλιος, είναι μία βασική και φυσική πηγή ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και περιλαμβάνει όλο το φάσμα των υπεριωδών ακτινοβολιών, UVA, UVB, UVC και αρκετά φάσματα ακόμη. Στην γη φτάνει μόνο η UVA και μέρος της UVB αφού η ζώνη του όζοντος απορροφά τα επικίνδυνα φάσματα.

 

Ωστόσο, λόγω της «τρύπας του όζοντος», το φυσικό φίλτρο έχει εξασθενήσει! Η αλήθεια είναι ότι πριν από 10 χρόνια στη γη έφταναν μόνο τα μεγαλύτερα φάσματα και για αυτό το λόγο ο ήλιος "έκαιγε λιγότερο".

 

ΤΟ SOLARIUM

 

Το σολάριουμ ή αλλιώς τεχνητό μαύρισμα, είναι μία συσκευή που παράγει ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, που διαφέρει από του ήλιου επειδή είναι ελεγχόμενη, και εντός των επιτρεπτών ορίων για τον οργανισμό, δηλαδή μόνο UVB και UVA.

 

Έτσι το σολάριουμ είναι λιγότερο επικίνδυνο από την έκθεση στον ήλιο, αφού οι λάμπες σολάριουμ εκπέμπουν μόνο επιτρεπτά φάσματα ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας, χωρίς τους αστάθμητους παράγοντες του φυσικού περιβάλλοντος.

 

swsth_xrhsh_toy_solarium_asfales_mayrisma_bodyshine

Σωστη χρηση του Solarium

 

Η έκθεση στην οποιαδήποτε ακτινοβολία πρέπει να γίνεται με σύνεση. Είτε αυτή είναι ο ήλιος, είτε το solarium.

 

Βασικές Οδηγίες Για Σωστή Χρήση Του Σολάριουμ: 

  1. Οι πρώτες συνεδρίες θα πρέπει να έχουν μικρή διάρκεια (7-8 λεπτά).
  2. Μη βιάζεστε! Αφήστε τουλάχιστον 1-2 μέρες πριν την επόμενη συνεδρία.
  3. Να φοράτε τα ειδικά γυαλιά.
  4. Αποφύγετε τις πρώτες μέρες της περιόδου, χωρίς αυτό να είναι υποχρεωτικό. Η αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερη αιματική ροή.
  5. Μην κάνετε σολάριουμ αν είστε κάτω των 18, επειδή το δέρμα είναι πολύ πιο ευαίσθητο στις μικρές ηλικίες και ωριμάζει μεταξύ των 14-17 ετών.

 

    Αποφύγετε την έκθεση στο σολάριουμ και τον ήλιο ή προστατευθείτε ιδιαίτερα εφόσον:

    • Είστε κάτω των 18 ετών.
    • Είστε έγκυος. Παρότι δεν θα επηρεάσει το έμβρυο, οποιαδήποτε έκθεση σε ακτινοβολία θεωρείται πλεονάζουσα.
    • Εάν έχετε ή είχατε στο παρελθόν οποιουδήποτε είδους καρκίνωμα ή μελάνωμα.
    • Εάν παίρνετε φάρμακα που μπορεί να ευαισθητοποιήσουν το δέρμα σας, στις υπεριώδεις ακτινοβολίες (αντιβιοτικά, αντισυλληπτικά, επιληπτικά, αντιϊσταμινικά κλπ).
    • Εάν έχετε ιστορικό ηλιακών εγκαυμάτων.
    • Εάν έχετε κάνει πρόσφατη επέμβαση ή τατουάζ (το χρονικό διάστημα αποχής εξαρτάται από την περίοδο επούλωσης).

     

    Όπως και σε όλα τα πράγματα έτσι και στην περίπτωση του σολάριουμ η υπερβολή είναι αυτή που θα κάνει κακό στο δέρμα σου!

     

    Το solarium λόγω της ελεγχόμενης ακτινοβολίας, του χρόνου έκθεσης και της έντασης (τα οποία καθορίζονται με βάση τον τύπο δέρματος του καθενός), μπορεί να θεωρηθεί πολύ πιο ασφαλές από την έκθεση στον ήλιο, εφόσον γίνεται σωστή χρήση.

     

    TIP- Η καθαρή επιδερμίδα και η σωστή ενυδάτωση κρύβονται πίσω από το τέλειο μαύρισμα!

    Διαβάστε ακόμη:

    Solarium: Τι Πρέπει Να Γνωρίζεις!

    Tips για το πιο Βαθύ, Sexy και Ασφαλές Μαύρισμα αυτό το καλοκαίρι!

     


    Your Sunmaker
    Tσιμισκή 67, Θεσσαλονίκη - ☎ 2310277970

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    best-tanning-lotions-matte-black-devoted-creations-instant-bronzer

    BEST TANNING LOTIONS - Οι Καλύτερες Κρέμες Σολάριουμ

    kalyteres_arwmatikes_kremes_swmatos_body_moisturiers_bodshine_solarium_thessaloniki_beauty_sou_scrubs_sun_tan_oils_

    Οι Καλύτερες Αρωματικές Κρέμες Σώματος

    solarium_vs_hlios_esy_ti_tha_dialeges_bodyshine

    Solarium ή Ηλιοθεραπεία; Εσύ Τι Θα Διάλεγες;

    ΣΧΟΛΙΑ

    Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει.