Solarium: Τι Πρέπει Να Γνωρίζεις!

Solarium_ti_prepei_na_gnwrizeis_bodyshine_blog_post

Το "θαυματουργό" μαύρισμα έχει την ικανότητα να καλύπτει ατέλειες, να κρύβει κιλά και να τονίζει τις ενδυματολογικές μας επιλογές.

 

Ποια είναι τα μυστικά του τεχνητού μαυρίσματος (solarium); Και ποια είναι η διαφορά του τεχνητού μαυρίσματος, με το φυσικό μαύρισμα στον ήλιο;

 

ΠΡΙΝ

 

ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ

 

Το μυστικό λοιπόν είναι η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων και για να το επιτύχεις αυτό θα πρέπει να απολεπίσεις καλά το σώμα σου.

 

ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ

 

Πρόκειται για ένα καλλυντικό σε μορφή κρέμας, ειδικά σχεδιασμένο για την διαδικασία του σολάριουμ, το οποίο δεν μπλοκάρει, αλλά απορροφά καλύτερα την υπεριώδη ακτινοβολία.

 

ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ

 

Σκέψου ότι το εσώρουχο που θα φορέσεις θα επηρεάσει το αποτέλεσμα. Μπορείς να μπεις γυμνός/ή, να φορέσεις μαγιό ή εσώρουχα.

 

ΧΕΙΛΗ

 

Τα χείλη σου δεν έχουν μελανίνη και δεν μπορούν να μαυρίσουν, γι 'αυτό εφάρμοσε ένα balm για τα χείλη με SPF.

 

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ

 

Δεν θα πρέπει να φοράς άρωμα, μακιγιάζ, αποσμητικό ή αντιηλιακό,  καθώς μπορεί να αποκτήσεις ανεπιθύμητες κηλίδες και λεκέδες που φεύγουν δύσκολα. 

 

Να αλλάζεις θέση στα χέρια και τα πόδια σου προκειμένου να αποφύγεις την δημιουργία λευκών σημείων και λωρίδων.

 

Επιπλέον, βεβαιώσου ότι οι ακτίνες UV φθάνουν σε όλες τις περιοχές του σώματος σου, συμπεριλαμβανομένων των μασχαλών. Φόρεσε τα προστατευτικά γυαλιά που παρέχονται στο σαλόνι μαυρίσματος.

 

ΜΕΤΑ

 

Μην ξεπλυνεις την κρεμα αμεσως

 

Κράτησε όσο το δυνατόν περισσότερο την κρέμα μαυρίσματος στο σώμα σου έτσι ώστε να απορροφηθεί καλύτερα από το δέρμα σου και να διατηρήσεις το μαύρισμα σου περισσότερο.

 

Χρησιμοποιησε ενα Tan Extender

 

Είναι σημαντικό να ενυδατώσεις το δέρμα σου μετά το σολάριουμ για να κρατήσει το μαύρισμα σου από το να ξεθωριάσει. Το Tan Extender ή αλλιώς η ενυδατική που βοηθάει το μαύρισμα να διατηρηθεί για περισσότερο, μπορεί να ενισχύσει την λάμψη του δέρματος σου και είναι απαραίτητη σε άτομα που έχουν ξηρό δέρμα.

 

Απεφυγε για 48 ωρες την εκθεση σου στον ηλιο

 

woman_tanning_ti_prepei_na_gnwrizeis_gia_to_solarium

 

Καλό θα ήταν να γνωρίζεις κάποιες βασικές πληροφορίες σχετικά με το τεχνητό μαύρισμα, εφόσον το καλοκαίρι πλησιάζει και επιθυμείς να αποκτήσεις μια βάση για το μαύρισμα σου πριν εκτεθείς στον ήλιο.

 

ΠΟΣΟ ΔΙΑΡΚΕΙ ΤΟ SOLARIUM

 

Αρχικά δεν θα πρέπει να ξεπεράσεις τα 7-8 λεπτά στις πρώτες συνεδρίες, μιας και το δέρμα σου μπορεί να κοκκινίσει, όπως άλλωστε γίνεται και στον ήλιο.

 

Το κένο που πρέπει να αφήνεις μεταξύ των συνεδριών είναι 1-2 μέρες στις πρώτες συνεδρίες (όπου τα λεπτά είναι λίγα) και μετέπειτα όταν αυξηθούν τα λεπτά και φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα μπορείς να συντηρήσεις το μαύρισμα σου κάνοντας μία συνεδρία την εβδομάδα ή κάθε 10 μέρες.

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ SOLARIUM

 

Το σολάριουμ είναι ένα μηχάνημα εκπομπής ακτινοβολίας UVA και UVB για την επίτευξη μαυρίσματος, σε ποσοστά 95-99% και 1-5% αντίστοιχα (ο ήλιος επίσης παράγει και τους δύο τύπους ακτινών UV, με τις UVA να αντιπροσωπεύουν το 90-95% και τις UVB το 5-10%).

 

Το τεχνητό μαύρισμα αποτελεί μια καλή λύση για να πάρεις μια βάση μαυρίσματος, έτσι ώστε να έχεις λιγότερες πιθανότητες να καείς στον ήλιο.

 

Διάβασε ακόμη: Είναι το Solarium Ασφαλές Για την Υγεία;

 

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΥΡΙΣΕΙΣ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

 

Με την χρήση των κατάλληλων προϊόντων, μπορείς να αποκτήσεις ένα υγιές, φυσικό μαύρισμα και ταυτόχρονα να προστατέψεις την επιδερμίδα σου.



Επιπλέον, οι ενυδατικές που περιέχουν υαλουρονικό οξύ κρατούν την επιδερμίδα ενυδατωμένη και προστατεύουν από την ξηρότητα που προκαλεί η εκτεταμένη έκθεση στις ακτίνες UV.

 

Τέλος, η βιταμίνη C κάνει την επιδερμίδα σας πιο φωτεινή και συμβάλει στην πρόληψη των κηλίδων ήλιου, εξασφαλίζοντας απαλότητα και λάμψη.

 

ΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ SOLARIUM

 

  • Άτομα κάτω των 18 ετών, καθώς ο κίνδυνος εμφάνισης μελανώματος είναι ιδιαίτερα υψηλός, σε αυτές τις ηλικίες.
  • Άτομα με κρεατοελιές (εκτός και αν ο δερματολόγος δεν τους έχει απαγορέψει την έκθεση στον ήλιο).
  • Άτομα με μελάνωμα ή οικογενειακό ιστορικό μελανώματος.

 

Τα θετικα του solarium: 

 

  • Ομοιόμορφο μαύρισμα σε μικρό χρονικό διάστημα και πιο ασφαλή από τον ήλιο μιας και ο χρόνος είναι ελεγχόμενος και δεν είσαι εκτεθειμένη ώρες στον ήλιο.
  • Παραγωγή βιταμίνης D, όταν το δέρμα εκτίθεται σε ακτινοβολία UV. 
  • Λόγω της τρύπας του όζοντος ο ήλιος δεν είναι και τόσο ασφαλές.
  • Καταπολέμηση της ακμής, αφού στεγνώνει το δέρμα, άρα αν υποφέρεις από ακμή, ειδικά στο σώμα, αυτό θα σε βοηθήσει να την καταπολεμήσεις.

 

Tα αρνητικα του solarium:

 

H χρόνια χρήση του μπορεί να επιφέρει αρνητικές συνέπειες στα κύτταρα του δέρματος, όπως και ο ήλιος άλλωστε. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να μην κάνεις υπερβολές με τον χρόνο και την συχνότητα του solarium.

 

Το μαυρισμένο δέρμα θεωρείται πλέον ένδειξη ευζωίας και πλούτου. Παρόλα αυτά, όπως και με όλα τα πράγματα στην ζωή μας, είναι αναγκαίο να τηρούμε το " παν μέτρον άριστον "!

 

Προτεινομενο Προϊον: 


Your Sunmaker
Tsimiski Str 67 - ☎ 2310277970

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

the-perfect-tan-solarium-thessaloniki-bodyshine

GET YOUR DREAM TAN! - Συμβουλές Για Άψογο Μαύρισμα

kalyteres_arwmatikes_kremes_swmatos_body_moisturiers_bodshine_solarium_thessaloniki_beauty_sou_scrubs_sun_tan_oils_

Οι Καλύτερες Αρωματικές Κρέμες Σώματος

best-tanning-lotions-matte-black-devoted-creations-instant-bronzer

BEST TANNING LOTIONS - Οι Καλύτερες Κρέμες Σολάριουμ

ΣΧΟΛΙΑ

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει.