Είναι Το Solarium Ασφαλές Για Την Υγεία

einai_to_solarium_asfales_gia_thn_ygeia

Ας παραλείψουμε την άποψη που λέει ότι κανείς δεν πρέπει να κάνει solarium και ότι δεν είναι ασφαλές, και ότι το λευκό δέρμα είναι υγιές δέρμα και ότι θα το μετανιώσεις μια μέρα. (Νομίζω σας κάλυψα!)

 

Τώρα ας ρίξουμε μια νέα ματιά στο solarium, απαντώντας στην ερώτηση: "είναι το solarium ασφαλές για την υγεία;"

 

Αμερικάνοι επιστήμονες βρήκαν ότι οι συνεχείς χαμηλές δόσεις φωτός υπεριώδους ακτινοβολίας (UV) μπορούν να σκοτώσουν τους ιούς που μεταφέρονται με τον αέρα.

 

Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη έδειξε ότι το συγκεκριμένο φως σκοτώνει αποτελεσματικά τον ιό της γρίπης στον αέρα.

 

Η υπεριώδης ακτινοβολία του ηλιακού φωτός βρίσκεται πάντα γύρω μας και είναι το παραδοσιακό μέσο με το οποίο οι άνθρωποι δημιούργησαν βιταμίνη D. Όταν ορισμένοι τύποι υπεριώδους ακτινοβολίας χτυπήσουν το δέρμα μας, δημιουργείται βιταμίνη D.

 

Οι λάμπες solarium εκπέμπουν υπεριώδες ακτινοβολία (UV) , όπως το φως του ήλιου και έτσι μπορούν να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε βιταμίνη D.

 

Εκτός από τη σύνθεση της βιταμίνης D στο δέρμα, η έκθεση στο υπεριώδες φως έχει πολλά περισσότερα οφέλη, όπως

  • Βοηθάει στη καλύτερη διάθεσή,
  • Αυξάνει τη χαλάρωση,
  • Ενισχύει τα επίπεδα ενέργειας στα κύτταρα σας,
  • Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

 

Το solarium δεν είχε πάντοτε αρνητική φήμη. Στην διάρκεια του 20ού αιώνα, οι λάμπες μαυρίσματος με υπεριώδες ακτινοβολία χρησιμοποιούνταν για την πρόληψη ασθενειών όπως η ραχίτιδα και η φυματίωση.

 

Αυτή η κατάσταση άλλαξε στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980 όταν τα αντιβιοτικά και τα χάπια βιταμίνης D άρχισαν να αντικαθιστούν τις συσκευές υπεριώδους φωτός.

 

einai_to_solarium_asfales_gia_thn_ygeia_bodyshine

Προκαλει το solarium καρκινο;

 

Έχει αποδειχθεί επιστημονικά οτι οι άνθρωποι που ζουν σε χώρες με περισσότερο ήλιο έχουν βρεθεί να έχουν χαμηλότερη συχνότητα θανάτου από καρκίνο των ωοθηκών, του μαστού και του παχέος εντέρου.

 

Μελέτες έχουν δείξει πως ένα ηλιακό έγκαυμα κάθε δύο χρόνια τριπλασιάζει τον κίνδυνο για εμφάνιση κακοήθους μελανώματος, που είναι η πιο επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος.

 

Επισημαίνει ότι η καλύτερη λύση είναι η πρόληψη, δηλαδή η τήρηση όλων των μέτρων ηλιοπροστασίας, με κυριότερο την αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο καθ' όλη τη διάρκεια του μεσημεριού.

 

Επιπλέον, είναι ευρέως γνωστό ότι το φυσικά μαυρισμένο δέρμα δεν "καίγεται" από τον ήλιο. Σε αντίθεση με ορισμένα αντιηλιακά, ένα μαύρισμα παρέχει αξιόπιστη, πλήρους φάσματος (UVA & UVB) προστασία από το κάψιμο.

 

Τα συμπεράσματα δικά σας!

 

Ποια ειναι η λυση;

 

Αν δεν εκτίθεστε σε υπεριώδη ακτινοβολία τον χειμώνα, και στη συνέχεια πάτε στο "δυνατό" ήλιο της άνοιξης και του καλοκαιριού, κάνετε λάθος.

 

Η ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ

 

Μερική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία - ακόμη και σε αυτή του solarium- είναι καλύτερη από την καθόλου έκθεση καθόλη την διάρκεια του χρόνου.

 

Στο ερώτημα "είναι το solarium ασφαλές", η απάντηση έχει ως εξής: "δεν είναι ασφαλές να μην το κάνετε ΣΩΣΤΑ".

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΠΡΟΪΟΝ:


Your Sunmaker
Tsimiski Str.67 Θεσσαλονίκη -  ☎ 2310277970

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

pws_tha_apokthsw_omoiomorfo_mayrisma_bodyshine

Πώς Θα Αποκτήσω Ομοιόμορφο Μαύρισμα

kalyteres_arwmatikes_kremes_swmatos_body_moisturiers_bodshine_solarium_thessaloniki_beauty_sou_scrubs_sun_tan_oils_

Οι Καλύτερες Αρωματικές Κρέμες Σώματος

ta_panta_gia_thn_vitamini_d_ofelh_bodyshine

Solarium Thessaloniki: Τα Πάντα Για Τη Βιταμίνη D

ΣΧΟΛΙΑ

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει.