Τα Μυστικά Για Γρήγορο Μαύρισμα Στον Ήλιο

γρηγορο_μαυρισμα_στον_ηλιο_bodyshine

Με την έναρξη του καλοκαιριού, η πρώτη μας έννοια είναι το μαύρισμα. Πώς όμως θα αποκτήσουμε ένα γρήγορο μαύρισμα στον ήλιο χωρίς φυσικά να θυσιάσουμε και την υγεία της επιδερμίδας μας.

 

Υπάρχουν κίνδυνοι που συνδέονται με το μαύρισμα και την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, αλλά μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να μαυρίζουν επειδή αισθάνονται καλύτερα με το σώμα τους ή απολαμβάνουν το μαύρισμα ως χόμπι.

 

Αν αποφασίσεις να περάσεις χρόνο μαυρίσματος στον ήλιο, μπορείς να μειώσεις μερικούς από τους κινδύνους μαθαίνοντας να μαυρίζεις γρήγορα.

 

Διάβασε παρακάτω για να μάθεις πόσο καιρό χρειάζεται για να μαυρίσεις και πώς να μειώσεις τους κινδύνους.

 

 ΠΟΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΥΡΙΣΩ ΕΞΩ 

 

Μπορεί να καείς ή να μαυρίσεις σε μόλις 10 λεπτά αν δεν φοράς αντηλιακό με SPF (παράγοντας προστασίας από τον ήλιο), τουλάχιστον στα πρώτα μπάνια. 

 

Μερικές φορές, δεν θα δεις μαύρισμα αμέσως. Στην έκθεση του στον ήλιο, το δέρμα παράγει μελανίνη, η οποία μπορεί να πάρει χρόνο. Αυτή η διαδικασία τελικά αλλάζει το χρώμα του δέρματος.

 

Το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί να μαυρίσεις έξω θα εξαρτηθεί από τον τύπο του δέρματος σου και το κλίμα στο οποίο μαυρίζεις.

 

Για παράδειγμα, σκέψου δύο άτομα που κάθονται σε μια παραλία: ένα με ανοιχτόχρωμο δέρμα και ένα με πιο σκούρο δέρμα. Το ανοιχτόχρωμο άτομο μπορεί να καεί ενώ το μελαχρινό άτομο μαυρίζει.

 

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας, το χρώμα του δέρματος είναι ένας σημαντικός δείκτης για το αν ένα άτομο θα κάει ή θα μαυρίσει.

 

 ΒΡΕΣ ΤΟ ΔΕΡΜΑΤΟΤΥΠΟ ΣΟΥ 

 

Ανάλογα με το χρώμα του δέρματος, των μαλλιών και των ματιών, ανήκουμε σε διαφορετικό τύπο δέρματος. Δες παρακάτω ποιος είναι ο δικός σου:

 

  • Τύπος Δέρματος 1: Πολύ ανοιχτόχρωμο δέρμα, εξαιρετικά ευαίσθητο, που κοκκινίζει και καίγεται εύκολα, με φυσικά κόκκινα ή ξανθά μαλλιά και φακίδες.
  • Τύπος Δέρματος 2 : Ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, η οποία καίγεται εύκολα και μαυρίζει πολύ δύσκολα και ξανθό ή καστανόξανθο μαλλί.
  • Τύπος Δέρματος 3 : Καστανά μαλλιά και ανοιχτόχρωμο δέρμα, το οποίο κοκκινίζει στην αρχή αλλά στη συνέχεια μαυρίζει και είναι λιγότερο ευπαθής στα εγκαύματα.
  • Τύπος Δέρματος 4 : Σκούρα καστανά μαλλιά ή μαύρα και μελαχρινή επιδερμίδα που κοκκινίζει σπάνια και μαυρίζει εύκολα.
  • Τύπος Δέρματος 5 : Πολύ μελαμψό δέρμα και σκούρα μαλλιά, δεν κοκκινίζει ποτέ, μαυρίζει απευθείας (ακόμα όμως και σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεται να φοράς αντηλιακό).

 

προφυλάξεις_για_το_μαυρισμα_στον_ηλιο_bodyshine

 

 ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ 

 

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα επηρεάσουν το χρονικό διάστημα που χρειάζεται ένα άτομο για να μαυρίσει. Ορισμένοι σχετίζονται με το άτομο και άλλοι συνδέονται με το κλίμα στο οποίο κάνεις ηλιοθεραπεία.

 

Εδώ Είναι 6 Παράγοντες Που Επηρεάζουν Το Μαύρισμα:

 

  • Οι ακτίνες του ήλιου είναι ισχυρότερες σε υψηλότερα υψόμετρα
  • Τα άτομα με πιο σκούρο δέρμα μαυρίζουν πιο γρήγορα επειδή έχουν περισσότερη μελανίνη στο δέρμα τους. 
  • Τα υγρά κλίματα έχουν περισσότερη υγρασία στον αέρα, γεγονός που μπορεί να κρατήσει το μαύρισμα από το ξεθώριασμα και μπορεί να σε βοηθήσει να μαυρίσεις γρηγορότερα.
  • Η γωνία του ήλιου και η ώρα της ημέρας έχουν επίσης σημασία. Όσο πιο κοντά είσαι στον ισημερινό, τόσο πιο πιθανό είναι να μαυρίσεις ή να καείς.
  • Όσο πιο παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο χωρίς διάλειμμα στη σκιά, τόσο πιθανότερο είναι να καείς και να ξεφλουδίσεις.
  • Το SPF ενός αντηλιακού. Για παράδειγμα, ένα SPF 30 προστατεύει το δέρμα σου 30 φορές περισσότερο από ό, τι αν δεν φορούσατε τίποτα.

 

 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΜΑΥΡΙΣΜΑ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ 

 

Το να μαυρίσεις γρηγορότερα μπορεί να μειώσει τον χρόνο που πρέπει να περάσεις στον ήλιο, μειώνοντας έτσι την έκθεση σου σε επιβλαβείς ακτίνες.

 

Λάβε υπόψη ότι η απόκτηση "βασικού μαυρίσματος" δεν μειώνει τον κίνδυνο. 

 

Ακολουθούν Οι Καλύτερες Συμβουλές Για Ταχύτερο, Ασφαλές & Ομοιόμορφο Μαύρισμα:

 

1. Αρχικά ξεκίνα με μία ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ. Πρέπει να απομακρύνεις τα νεκρά κύττρα, τα οποία όχι απλά δεν παράγουνε μελανίνη, αλλά οδηγούν και σε ξεφλούδισμα που έχει σαν αποτέλεσμα ένα ανομοιογενές μαύρισμα.

 

2. Χρησιμοποίησε τουλάχιστον SPF 30, το οποίο είναι αρκετά χαμηλό για να μαυρίσεις, και παράλληλα να μην καείς. Αν είσαι ήδη κάπως μαυρισμένη ή έχεις πιο σκουρόχρωμη επιδερμίδα, μπορείς να επιλέξεις ένα χαμηλότερο SPF (15). 

 

3. Επέλεξε μια ΚΡΕΜΑ ΓΙΑ ΜΑΥΡΙΣΜΑ αλλά βεβαιώσου ότι έχεις κάποια προστασία από τις ισχυρές ακτίνες του ήλιου (καπέλο και γυαλιά).

 

Δημοφιλείς κρέμες μαυρίσματος διατίθενται από τη Devoted Creations

 

Επανέλαβε την εφαρμογή κρέμας μαυρίσματος ή αντηλιακού κάθε δύο ώρες ή μετά από επαφή με νερό. 

 

Ποια Κρέμα Για Μαύρισμα Είναι Η Καλύτερη Για Το Δέρμα Μου

 

4. ΑΛΛΑΞΕ ΣΥΧΝΑ ΘΕΣΕΙΣ. Πρέπει να γυρίζεις το σώμα σου συχνά για να κάνεις ομοιόμορφο μαύρισμα. 

 

Ένας καλός κανόνας είναι να κάνεις 1/4 περιστροφές κάθε μισή ώρα. Ξεκίνα από την πλάτη σου και μετά στρίψτε στην αριστερή σας πλευρά, στη συνέχεια στο στομάχι σου και τέλος στη δεξιά σου πλευρά.

 

Φρόντισε να αλλάζεις συχνά τη θέση των χεριών και των ποδιών σου για να αποφύγεις τις αδέξιες μαύρες γραμμές.

 

5. Φάε τρόφιμα που περιέχουν Β-ΚΑΡΟΤΕΝΙΟ όπως καρότα που μπορούν φυσικά να σκουραίνουν το δέρμα και τροφές πλούσιες σε ΛΥΚΟΠΕΝΙΟ, όπως ντομάτες, πάστα τομάτας. 

 

6. ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΤΟ ΣΩΣΙΒΙΟ. Επειδή το νερό προσελκύει και αντανακλά το φως του ήλιου, η τοποθέτηση πάνω ή κοντά σε ένα σώμα νερού θα σε βοηθήσει να απορροφήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο φως του ήλιου. 

 

7. Χαλάρωσε στη μέση της ημέρας ΜΕΤΑΞΥ 10π.μ. ΚΑΙ 4μ.μ. Αν και οι δερματολόγοι συνήθως λένε να αποφεύγεις τον ήλιο κατά τις ώρες αιχμής, αν προσπαθείς να μαυρίσεις γρήγορα, θα πρέπει να εκτεθείς όταν ο ήλιος είναι ισχυρότερος άλλα πάντα με ΠΡΟΣΟΧΗ.

 

 κρεμα_για_μαυρισμα_στον_ηλιο_fast_track_to_black_bodyshine

 

 ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΜΑΥΡΙΣΜΑΤΟΣ 

 

  • Φόρα ένα balm για τα χείλη με τουλάχιστον SPF 15. Δεν χρειάζεται τα χείλη σου να είναι μαύρα. Τα ξηρά, σκασμένα χείλη μόνο ελκυστικά δεν είναι.
  • Πίνε άφθονο νερό, φόρα καπέλο και προστάτευσε τα μάτια σου φορώντας γυαλιά ηλίου.
  • Κράτησε το δέρμα σου ενυδατωμένο (όχι μόνο κατα τη διάρκεια αλλά και μετά) και σφράγισε το μαύρισμα σου εφαρμόζοντας μετά την ηλιοθεραπεία μια καλή ενυδατική κρέμα.

 

 Οι 9 Καλύτερες Ενυδατικές Κρέμες & After Sun

 

Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι το μαύρισμα στον ήλιο μπορεί να εμφανιστεί αργότερα, οπότε αν δεν δεις αμέσως το χρώμα, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μαυρίζεις ή ότι πρέπει να κάτσεις πιο πολύ ώρα.
 

Στην περίπτωση που δεν καταφέρεις να αποφύγεις το κάψιμο από τον ήλιο, μην ξεχνάς τις θαυματουργές ιδιότητες της αλόης.

 

Επέλεξε μια after sun κρέμα με βάση την αλόη βέρα ή χρησιμοποίησε καθαρή αλόη για να προσφέρεις στο δέρμα σου την φροντίδα που χρειάζεται.

 

Δες Επίσης: TOP RATED TANNING LOTIONS - Κρέμες Μαυρίσματος 2021 [Reviews]

 

 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΠΡΟΪΟΝ:

 

 

Get The Right Look
Tσιμισκή 67, Θεσσαλονίκη - ☎ 2310277970

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

τα_μυστικα_για_το_απολυτο_σοκολατενιο_μαυρισμα_bodyshine

Τα Μυστικά Για Το Απόλυτα Σοκολατένιο Μαύρισμα!

kalyteres_arwmatikes_kremes_swmatos_body_moisturiers_bodshine_solarium_thessaloniki_beauty_sou_scrubs_sun_tan_oils_

Οι Καλύτερες Αρωματικές Κρέμες Σώματος

πως_να_μαυρισω_στο_σπιτι_αυτομαριστικα_προϊοντα_sunless_lotions_bodyshine

Πώς Να Μαυρίσω Σπίτι - Βρες Τα Καλύτερα Αυτομαυριστικά Προϊόντα

ΣΧΟΛΙΑ

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει.