Τα Μυστικά Για Το Απόλυτα Σοκολατένιο Μαύρισμα!

τα_μυστικα_για_το_απολυτο_σοκολατενιο_μαυρισμα_bodyshine

Θέλεις σοκολατένιο μαύρισμα; Σσσσ.. μην το πεις, αλλά αυτές οι συμβουλές θα σε κάνουν να μοιάσεις με μια μπρονζέ ΘΕΑ!


Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να πετύχεις ένα ωραίο μαύρισμα, αλλά πριν από αυτό, είναι απαραίτητο να κατανοήσεις τι προκαλεί τις αλλαγές στο χρώμα του δέρματος.



Η μελανίνη είναι μια φυσική χρωστική ουσία, η οποία υπάρχει στο σώμα του καθενός. Η αναλογία αυτής που υπάρχει στο δέρμα συμβάλλει στο χρώμα του δέρματος.

 

Έτσι, περισσότερη μελανίνη στο δέρμα σημαίνει πιο βαθύ μαύρισμα. Τα άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα τείνουν να έχουν δέρμα που παράγει λιγότερη μελανίνη.

 

Απο Τι Εξαρταται Το Μαυρισμα


Κάθε άτομο είναι μοναδικό όσον αφορά το πόσο σκούρο χρώμα θα πάρει το δέρμα. Μερικοί άνθρωποι καίγονται σχεδόν αμέσως και άλλοι σπάνια.

 

Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη μελανίνη, όπως προαναφέραμε, τη χρωστική ουσία που ευθύνεται για το μαύρισμα που βρίσκεται στα μαλλιά, στο δέρμα, ακόμη και στα μάτια.

 

  • Τα άτομα με ανοιχτόχρωμο δέρμα έχουν λιγότερη μελανίνη και μπορεί να καούν ή να γίνουν κόκκινα στον ήλιο.
  • Τα άτομα με πιο σκούρο δέρμα έχουν περισσότερη μελανίνη και τείνουν να μαυρίζουν απευθείας.

 

Ωστόσο, οι άνθρωποι με το πιο μελαχρινό δέρμα εξακολουθούν να έχουν κίνδυνο τόσο από ηλιακά εγκαύματα όσο και από καρκίνο του δέρματος.



Η μελανίνη δημιουργείται φυσικά από το σώμα για να προστατεύει τα βαθιά στρώματα του δέρματος από βλάβες. Λάβε υπόψη ότι ακόμα κι αν δεν κοκκινίσεις, ο ήλιος εξακολουθεί να προκαλεί βλάβη στο δέρμα σου.

 

Λοιπόν, τώρα είναι η ώρα να ρίξεις φως στο πώς θα αυξήσεις τη μελανίνη που υπάρχει στο σώμα σου καθώς και κάποια tips για να πετύχεις το πιο τέλειο μαύρισμα.

 

ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΟΥ

 

Προετοιμάσου πριν μαυρίσεις. Δοκίμασε να απολεπίσεις το δέρμα σου πριν το μαύρισμα. Το δέρμα που δεν έχει απολεπιστεί είναι πιο πιθανό να ξεφλουδίσει.

 

Αυτό γίνεται για να απαλλαγούμε από τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας και για την απελευθέρωση τοξινών, δημιουργώντας απαλό δέρμα. 

 

Είναι ΜΥΘΟΣ ότι απολέπιση θα εξασθενίσει το μαύρισμα, καθώς συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Φέρνει αίμα και κυκλοφορία στην επιφάνεια, η οποία δημιουργεί έναν όμορφο φυσικό τόνο στο χρώμα της επιδερμίδας σου.

 

Αφαιρεί τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος, διασφαλίζοντας ότι είναι καθαρό και έτοιμο να μαυρίσει. Κατ' επέκταση, το φως διεισδύει ευκολότερα για να ενεργοποιήσει πιο γρήγορα την παραγωγή μελανίνης.

το_απολυτο_σοκολατενιο_μαυρισμα_woman_scrubing_bodyshine

 

ΕΝΥΔΑΤΩΣΟΥ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΕΞΩ

 

Η ενυδάτωση της επιδερμίδας θα βελτιώσει τα αποτελέσματα μαυρίσματος και θα κάνει το μαύρισμα να διαρκέσει περισσότερο. Το ξηρό δέρμα τείνει να αντανακλά τις ακτίνες UV, που σημαίνει ότι θα μαυρίσεις πιο δύσκολα και θα διαρκέσει λιγότερο.

 

Πιες άφθονο νερό πριν και μετά από μια περίοδο μαυρίσματος και εφάρμοσε κρέμα για μαύρισμα είτε κάνεις ηλιοθεραπεία είτε σολάριουμ. Αυτό θα σε βοηθήσει να προσθέσεις υγρασία στο δέρμα σου και να το διατηρήσεις σε καλή κατάσταση.

 

Φρόντισε να πίνεις επαρκείς ποσότητες νερού και ηλεκτρολυτών. Ενυδατώσου από μέσα προς τα έξω με άφθονο χυμό λαχανικών, τσάι από βότανα και νερό καρύδας.

 

Ένας από τους μεγαλύτερους μύθους σχετικά με τις κρέμες για μαύρισμα είναι ότι πολλοί πιστεύουν ότι δεν λειτουργούν αν τις χρησιμοποιήσουν. Το αντίθετο ισχύει στην πραγματικότητα.


Είναι απαραίτητη! Ο χρόνος στον ήλιο αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος και πρόωρης γήρανσης του δέρματος. Γι 'αυτό είναι τόσο σημαντικό να χρησιμοποιείς κρέμα για μαύρισμα που προστατεύει το δέρμα σου και ενυδατώνει, και σου δίνει ένα πιο όμορφο μαύρισμα που θα διαρκέσει περισσότερο.

 

Και μην ξεχνάς, την καθημερινή ενυδατική σου κρέμα!

 

 EDITOR'S PICK 

 

Ενυδατική Κρέμα Για Την Αντιμετώπιση Της Χαλάρωσης, Της Κυτταρίτιδας & Την Ενίσχυση Παραγωγής Κολλαγόνου ➤ Collagenetics™ Spa Restorative Moisturizer

 

best_moisturizer_after_sun_bodyshine

 

ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΟΥ


Η κατανάλωση τροφίμων με βάση την ντομάτα είναι ένας από τους αποτελεσματικούς τρόπους για να σκουραίνει το δέρμα.

 

Ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος, η πρόσληψη χυμού ντομάτας ή πουρέ ντομάτας μαζί με καρότα και λαχανικά βοηθούν το δέρμα να μαυρίσει πιο γρήγορα.

 

Εκτός αυτού, τα τρόφιμα με βάση την ντομάτα βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις βλαβερές συνέπειες της υπεριώδους ακτινοβολίας του ήλιου.

 

Παράλληλα, ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι το βήτα καροτένιο (που περιέχεται στα καρότα, στις γλυκοπατάτες και το λάχανο) μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της ευαισθησίας στον ήλιο σε άτομα με φωτοευαίσθητες ασθένειες.

 

το_απολυτο_σοκολατενιο_μαυρισμα_διατροφη_bodyshine

  

ΕΦΟΔΙΑΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ


Οι κρέμες για μαύρισμα, διατηρούν την επιδερμίδα σου ενυδατωμένη και επιταχύνουν την παραγωγή μελανίνης, με αποτέλεσμα ένα πιο σκούρο μαύρισμα. 

 

Κάθε ένα από αυτά τα προϊόντα είναι ειδικά σχεδιασμένο για να επιτυγχάνει ένα πιο σκούρο μαύρισμα σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Βεβαιώσου ότι χρησιμοποιείς προϊόντα κατάλληλα για τον τύπο του δέρματος σου! 

 

Να φοράς πάντα αντηλιακό με προστασία UV ευρέος φάσματος τουλάχιστον 30 SPF, στις πρώτες σου επισκέψεις στην παραλία. Ένα SPF 30 είναι αρκετά ισχυρό για να μπλοκάρει τις ακτίνες UVA και UVB, αλλά όχι τόσο ισχυρό για να σε εμποδίσει να μαυρίσεις. 

 

Φρόντισε να εφαρμόσεις το αντηλιακό 20 λεπτά πριν εκτεθείς, και κατά τη διάρκεια από πάνω μπορείς να βάλεις την κρέμα μαυρίσματος σου.

 

 EDITOR'S PICK 

 

Αυτή Η Μεθυστική Τροπική Φόρμουλα Θα Κρατήσει Το Δέρμα Σου Ενυδατωμένο, Ενώ Χαρίζει Το Τέλειο Καλοκαιρινό Μαύρισμα ➤ Somewhere On A Beach™ 

 

κρεμα_για_μαυρισμα_somewhere_on_the_beach_bodyshine

 

ΠΕΣ ΟΧΙ, ΣΤΑ ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ & ΑΡΩΜΑΤΑ


Τα καλλυντικά προϊόντα φράζουν τoυς πόρους του δέρματος, γεγονός που μειώνει τη διείσδυση της υπεριώδους ακτινοβολίας. Επιπλέον, πολλά άτομα έχουν αναφέρει ότι βλέπουν λευκές κηλίδες στο δέρμα τους μετά το μαύρισμα με μακιγιάζ.

 

Και ορισμένα καλλυντικά μπορεί ακόμη και να περιέχουν συστατικά που αντιδρούν στο υπεριώδες φως.

 

Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες παρενέργειες, άλλα μπορεί να αποφευχθεί αφαιρώντας το μακιγιάζ, τα αρώματα και άλλα καλλυντικά πριν από το μαύρισμα.

ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΣΟΥ

 

Τα προϊόντα αυτομαυρίσματος, που ονομάζονται επίσης self tan, μπορούν να δώσουν στο δέρμα σου μια μαυρισμένη εμφάνιση χωρίς να χρειαστεί να εκτεθείς στην υπεριώδη ακτινοβολία.

 

Μπορούν να ενισχύσουν το μαύρισμα σου και να σε βοηθήσουν να το διατηρήσεις για περισσότερο καθώς περιέχουν ενυδατικά συστατικά.

 

Μια κρέμα σταδιακού μαυρίσματος (gradual tan) είναι ο ευκολότερος τρόπος για να επιτευχθεί μια λάμψη μακράς διαρκείας, ενώ για ένα στιγμιαίο βαθύ μαύρισμα μπορείς να επιλέξεις ένα μους αυτομαυρίσματος.

 

 EDITOR'S PICK 

 

Γρήγορο Μαύρισμα Χωρίς Ήλιο; … Γιατί Μπορούμε! ➤ St.Tropez Self Tan Express Mousse

 

self_tan_st_tropez_classic_bronzing_express_mousse

 

 EXTRA TIPS 

 

  • Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις λάδια με φυσικό SPF. Αν και αυτά δεν πρέπει να αντικαταστήσουν το κανονικό αντηλιακό σου, ορισμένα έλαια όπως αβοκάντο, καρύδα, βατόμουρο και καρότο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για επιπλέον δόση ενυδάτωσης και προστασία SPF.

 

  • Όπως οι άνθρωποι, έτσι και η παραγωγή μελανίνης έχει κάποια ΟΡΙΑ! Ο καθένας έχει ένα σημείο διακοπής παραγωγής μελανίνης, το οποίο είναι συνήθως 2 έως 3 ώρες. Μετά από αυτό το χρονικό διάστημα, το δέρμα σου δεν θα γίνει πιο σκούρο σε μια συγκεκριμένη ημέρα. Αν ξεπεράσεις αυτό το σημείο, βάζεις το δέρμα σου σε κίνδυνο.

 

  • Αν έχεις εξαιρετικά ανοιχτόχρωμο δέρμα, είναι καλύτερο να μαυρίσεις το πρωί ή μετά τις 3 μ.μ. για να αποφύγεις το κάψιμο.

 

  • Κάνοντας διαλείμματα θα είναι λιγότερο πιθανό να καείς και να ξεφλούδισεις καθώς και θα δώσεις στο δέρμα σου ένα διάλειμμα από την έντονη ζέστη.

 

Ακολούθησε αυτές τις συμβουλές, για να πετύχεις εξαιρετικά αποτελέσματα. Η Βασική Αρχή Είναι Απλή: να είστε καλοί με το δέρμα σας και το δέρμα σας θα είναι καλό με εσάς... Χαρούμενο μαύρισμα!

 

 EDITOR'S PICK 

 

ΓΙΑ ΤΟ ΠΙΟ ΣΚΟΥΡΟ ΜΑΥΡΙΣΜΑ : 

 

 

Get The Right Look
Tσιμισκή 67, Θεσσαλονίκη - ☎ 2310277970

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

μαυρισμα_χωρις_ηλιο_self_tanning_προϊοντα_bodyshine

Μαύρισμα Χωρίς Ήλιο - BEST SELF TANNERS

pws_na_frontisete_to_derma_sas_meta_to_solarium_blog_post

Πώς Να Φροντίσετε το Δέρμα σας Μετά το Σολάριουμ

γρηγορο_μαυρισμα_στον_ηλιο_bodyshine

Τα Μυστικά Για Γρήγορο Μαύρισμα Στον Ήλιο

ΣΧΟΛΙΑ

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει.