Σολάριουμ και καρκίνος του δέρματος| ΑΛΗΘΕΙΕΣ & ΜΥΘΟΙ

solarium_karkinos_dermatos_mythoi_bodyshine_

Στον κόσμο του μαυρίσματος, οι μύθοι και οι παρανοήσεις συχνά δημιουργούν δεύτερες σκέψεις για την ασφάλεια των διαφορετικών μεθόδων.

 

Έντονες αντιδράσεις και διαμάχες υπάρχουν για το θέμα "Σολάριουμ και καρκίνος του δέρματος" και κατά πόσο αυτό ισχύει.

 

Σε αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου, στοχεύουμε να καταρρίψουμε κοινούς μύθους και να αποδείξουμε ότι η επικυνδινότητα των σολάριουμ είναι στο ίδιο επίπεδο με το φυσικό φως του ήλιου και σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί ακόμη και να βλάψουν λιγότερο το δέρμα.

 

Μυθος 1: Τα σολαριουμ ειναι πιο επιβλαβη από το φυσικο φως του ηλιου

 

Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, τα σολάριουμ, μπορεί να είναι ένα ελεγχόμενο περιβάλλον όπου η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία παρακολουθείται και ρυθμίζεται.

 

Ορισμένες μελέτες υποδεικνύουν ότι η ελεγχόμενη φύση των συνεδριών σολάριουμ μπορεί πραγματικά να μειώσει τον κίνδυνο υπερβολικής έκθεσης σε σύγκριση με παρατεταμένες περιόδους σε μη ελεγχόμενους εξωτερικούς χώρους.

 

Διαβάστε αναλυτικότερα εδώ: ΣΟΛΑΡΙΟΥΜ Ή ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ;

 

Μυθος 2: Τα σολαριουμ ενεχουν υψηλοτερο κινδυνο καρκινου του δερματος

 

Ενώ είναι αλήθεια ότι η υπερβολική έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, είτε από τον ήλιο είτε από σολάριουμ, μπορεί να συμβάλει στον καρκίνο του δέρματος, το επιχείρημα ότι τα σολάριουμ είναι κατηγορηματικά πιο επικίνδυνα είναι αβάσιμο.

 

Η σωστή και μέτρια χρήση των σολάριουμ, ακολουθώντας τις συνιστώμενες οδηγίες, δεν ενέχει μεγαλύτερο κίνδυνο καρκίνου του δέρματος σε σύγκριση με το φυσικό ηλιακό φως.

 

Μυθος 3: Τα σολαριουμ στερουνται κανονισμων και προτυπων ασφαλειας

 

Μια άλλη παρανόηση είναι ότι τα σολάριουμ λειτουργούν χωρίς αυστηρούς κανονισμούς και πρότυπα ασφαλείας.

 

Στην πραγματικότητα, πολλές χώρες έχουν εφαρμόσει οδηγίες και κανονισμούς για να διασφαλίσουν την ασφάλεια των εσωτερικών εγκαταστάσεων μαυρίσματος.

 

Αυτοί οι κανονισμοί συχνά περιλαμβάνουν όρια στην ένταση της υπεριώδους ακτινοβολίας, μέγιστους χρόνους έκθεσης και περιορισμούς ηλικίας για την προστασία των χρηστών, ελαχιστοποιώντας τους πιθανούς κινδύνους.

 

Διαβάστε αναλυτικότερα εδώ: ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΩΣΤΟ TANNING CLUB

 

Μυθος 4: Τα σολαριουμ δεν προσφερουν οφελη για την υγεια

 

Αν και είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε τους κινδύνους που σχετίζονται με την έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, είναι εξίσου σημαντικό να αναγνωρίζουμε τα πιθανά οφέλη.

 

Η ελεγχόμενη έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία, είτε από τον ήλιο είτε από σολάριουμ, μπορεί να διεγείρει την παραγωγή βιταμίνης D, η οποία παίζει ζωτικό ρόλο στη διατήρηση της συνολικής υγείας.

 

Διαβάστε αναλυτικότερα εδώ: ΠΩΣ ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟ ΣΟΛΑΡΙΟΥΜ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΟΥ

 

Συμπερασμα:

 

Συμπερασματικά, η ιδέα ότι τα σολάριουμ είναι πιο επιβλαβή από το φυσικό φως του ήλιου είναι μια εσφαλμένη αντίληψη που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

 

Όταν χρησιμοποιούνται υπεύθυνα και σύμφωνα με τις καθιερωμένες οδηγίες, τα σολάριουμ μπορούν να προσφέρουν μια ελεγχόμενη εναλλακτική λύση στο μαύρισμα σε εξωτερικούς χώρους.

 

Όπως με κάθε μέθοδο μαυρίσματος, τα προστατευτικά μέτρα και η επίγνωση των μεμονωμένων τύπων δέρματος είναι βασικοί παράγοντες για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων.

 

Είναι απαραίτητο να παραμένετε ενημερωμένοι, να δίνετε προτεραιότητα στην υγεία του δέρματος και να συμβουλευτείτε επαγγελματίες εάν έχετε ανησυχίες σχετικά με τις πρακτικές μαυρίσματος σας.

 

 

Your Sunmaker
Tσιμισκή 67, Θεσσαλονίκη - ☎ 2310277970

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

pws_dialegw_krema_mavrismatos_bodyshine_

QUIZ: Πώς διαλέγω κρέμα μαυρίσματος;

kalyteres_arwmatikes_kremes_swmatos_body_moisturiers_bodshine_solarium_thessaloniki_beauty_sou_scrubs_sun_tan_oils_

Οι Καλύτερες Αρωματικές Κρέμες Σώματος

quiz_pws_dialegw_enydatikh_krema_swmatos_bodyshine_

QUIZ: Πώς διαλέγω ενυδατική κρέμα σώματος;

ΣΧΟΛΙΑ

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει.