9 TIPS Για Την Πρόληψη Του Ηλιακού Εγκαύματος Κατά Το Μαύρισμα

9_tips_gia_thn_prolhpsh_toy_hliakoy_egkaumatos_bodyshine_blog_post

Δεν υπάρχει τίποτα σαν το ζεστό ήλιο στην επιδερμίδα σας καθώς χαλαρώνετε δίπλα στην πισίνα ή σε μια όμορφη παραλία.

 

Ωστόσο, ενώ η ηλιοθεραπεία μπορεί να είναι απίστευτα ευχάριστη, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η υπερβολική έκθεση στις ακτίνες του ήλιου μπορεί να οδηγήσει σε οδυνηρά ηλιακά εγκαύματα, πρόωρη γήρανση και ακόμη και να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος.

 

Αλλά μη φοβάστε, λάτρεις του ήλιου! Με λίγη προετοιμασία και μερικές έξυπνες πρακτικές ηλιοθεραπείας, μπορείτε να πετύχετε αυτό το όμορφο, χρυσαφένιο μαύρισμα χωρίς την ανεπιθύμητη παρενέργεια του ηλιακού εγκαύματος.

 

Ακολουθούν εννέα βασικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να αποτρέψετε τα ηλιακά εγκαύματα κατά το μαύρισμα.

 

no.1 ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΩΡΑ 

 

Η ένταση του ήλιου ποικίλλει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο εγκαύματος από τον ήλιο, προσπαθήστε να μαυρίσετε νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα όταν ο ήλιος είναι λιγότερο "επιθετικός".

 

Αποφύγετε το μαύρισμα μεταξύ 10 π.μ. και 4 μ.μ. όταν οι ακτίνες του ήλιου είναι πιο δυνατές.

 

no.2 ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΑΝΤΗΛΙΑΚΟ 

 

Το αντηλιακό είναι ο καλύτερος σας φίλος όταν πρόκειται για την πρόληψη του ηλιακού εγκαύματος. Επιλέξτε ένα αντηλιακό ευρέος φάσματος με ελάχιστο SPF (Sun Protection Factor) 30.

 

Εφαρμόστε το γενναιόδωρα σε όλες τις εκτεθειμένες περιοχές του δέρματος, συμπεριλαμβανομένων των σημείων που συχνά παραβλέπονται όπως τα αυτιά, τα πόδια και το πίσω μέρος του λαιμού σας.

 

Εφαρμόστε ξανά κάθε δύο ώρες ή πιο συχνά εάν κολυμπούσατε ή ιδρώνατε.

 

EXTRA TIP: Μετά την ηλιοθεραπεία ιδανικό θα ητάν να χρησιμοποιείτε μια εξειδικευμένη after sun λοσιόν.

 

8 MH Λιπαρές Καλοκαιρινές Κρέμες Σώματος

 

sugar_and_suede_moisturizer_bodyshine_thessaloniki

 

no.3 ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 

 

Εάν δεν έχετε συνηθίσει να βρίσκεστε στον ήλιο, ξεκινήστε με μικρότερες συνεδρίες για να επιτρέψετε στο δέρμα σας να εγκλιματιστεί.

 

Ξεκινήστε με 15-20 λεπτά έκθεσης στον ήλιο και σταδιακά αυξήστε τον χρόνο καθώς το δέρμα σας συνηθίζει περισσότερο τον ήλιο.

 

no.4 ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΣΚΙΑ 

 

Κάντε διαλείμματα στη σκιά για να δώσετε στην επιδερμίδα σας την ευκαιρία να δροσιστεί και να ανακάμψει. Η έκθεση στον ήλιο δεν χρειάζεται να είναι συνεχής για να επιτύχετε ένα υπέροχο μαύρισμα.

 

Η προστασία του δέρματός σας μεταξύ των συνεδριών ηλιοθεραπείας μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο ηλιακού εγκαύματος.

 

no.5 ΦΟΡΑΤΕ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΡΟΥΧΑ 

 

Η κάλυψη με ελαφριά ρούχα με μακριά μανίκια και ένα καπέλο μπορεί να προστατεύσει το δέρμα σας από την άμεση έκθεση στον ήλιο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τις ώρες αιχμής του ήλιου.

 

no.6 ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΥΔΑΤΩΜΕΝΟΙ 

 

Η σωστή ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας όταν περνάτε χρόνο στον ήλιο. Πίνετε άφθονο νερό για να βοηθήσετε το σώμα σας να ρυθμίσει τη θερμοκρασία και να αποτρέψει την αφυδάτωση, η οποία μπορεί να σας κάνει πιο ευαίσθητους στο ηλιακό έγκαυμα.

 

EXTRA TIP: Ενυδάτωση από μέσα αλλά ΚΑΙ από έξω.

 

Μάθε Για Την Καλύτερη Κρέμα Για Μαύρισμα!

 

best_tanning_lotion_fast_track_to_black_bodyshine_thessaloniki 

 

no.7 ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΓΥΑΛΙΑ ΗΛΙΟΥ 

 

Προστατέψτε τα μάτια σας από τις βλαβερές ακτίνες UV του ήλιου φορώντας γυαλιά ηλίου με φακούς που εμποδίζουν την υπεριώδη ακτινοβολία.

 

Όχι μόνο αυτό θα βοηθήσει στην πρόληψη του ηλιακού εγκαύματος γύρω από τα μάτια σας, αλλά μειώνει επίσης τον κίνδυνο καταρράκτη και άλλων οφθαλμικών παθήσεων.

 

no.8 ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΣΟΛΑΡΙΟΥΜ ΚΑΙ ΗΛΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 

 

Τα σολάριουμ εκπέμπουν υπεριώδη ακτινοβολία που συνδυαστικά με την ηλιοθεραπεία (την ίδια μέρα) μπορεί να είναι ακόμη πιο επιβλαβής.

 

Εάν θέλετε να επιτύχετε ένα μαύρισμα, ξεκινήστε με κάποιες συνεδρίες σολάριουμ για να κάνετε ένα "μαύρισμα βάσης" και μετέπειτε εκτεθείτε άφοβα στον ήλιο.

 

Τεχνητό Μαύρισμα (Σολάριουμ): Μύθοι & Αλήθειες

 

no.9 ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΑΣ 

 

Το δέρμα κάθε ανθρώπου είναι διαφορετικό και μερικοί άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς στο ηλιακό έγκαυμα από άλλους.

 

Δώστε προσοχή στο πώς ανταποκρίνεται το δέρμα σας στον ήλιο και αν παρατηρήσετε οποιαδήποτε σημάδια ηλιακού εγκαύματος, όπως ερυθρότητα ή πόνο, ήρθε η ώρα να καλυφθείτε και να κάνετε ένα διάλειμμα.

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

 

Το μαύρισμα μπορεί να είναι ένας ευχάριστος τρόπος για να απολαύσετε τον ήλιο και να δώσετε στην επιδερμίδα αυτή την όμορφη, ηλιόλουστη λάμψη.

 

Ωστόσο, είναι απαραίτητο να μαυρίσετε υπεύθυνα για να αποφύγετε τις οδυνηρές και δυνητικά επικίνδυνες συνέπειες του ηλιακού εγκαύματος.

 

Ακολουθώντας αυτές τις εννέα συμβουλές, μπορείτε να προστατεύσετε το δέρμα σας, ενώ παράλληλα θα έχετε την μπρονζέ εμφάνιση που επιθυμείτε.

 

Να θυμάστε ότι η υγεία του δέρματός σας αξίζει να διαφυλαχθεί, επομένως δώστε προτεραιότητα στην ασφάλεια κάθε φορά που απολαμβάνετε τον ήλιο. 

 

 

Your Sunmaker
Tσιμισκή 67, Θεσσαλονίκη - ☎ 2310277970

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

tanning_lotions_poia_einai_h_katallhlh_gia_esena

TANNING LOTIONS: Ποια είναι η κατάλληλη για εσένα;

kalyteres_arwmatikes_kremes_swmatos_body_moisturiers_bodshine_solarium_thessaloniki_beauty_sou_scrubs_sun_tan_oils_

Οι Καλύτερες Αρωματικές Κρέμες Σώματος

Η Ψυχολογία Του Μαυρίσματος: Ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή σας

Η Ψυχολογία Του Μαυρίσματος: Ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή σας

ΣΧΟΛΙΑ

Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει.