Πως Να Αυξήσεις Το Κολλαγόνο Στο Δέρμα [Ο Απόλυτος Οδηγός]

πως_να_αυξησεις_το_κολλαγονο_στο_δερμα_bodyshine

Τι είναι το κολλαγόνο; Το κολλαγόνο είναι η πιο άφθονη πρωτεΐνη στο δέρμα, που αποτελεί το 75-80% του δέρματoς σας.

 

Το κολλαγόνο και η ελαστίνη είναι υπεύθυνα για την αποτροπή των ρυτίδων και των λεπτών γραμμών. Με την πάροδο του χρόνου, το περιβάλλον και η γήρανση μειώνουν την ικανότητα του σώματος σας να παράγει κολλαγόνο.

 


Σκεφτείτε Ελαστικά. Η ελαστίνη βρίσκεται μαζί με το κολλαγόνο στο χόριο. Είναι μια άλλη πρωτεΐνη, υπεύθυνη για τη δομή του δέρματος και των οργάνων σας.

 

Όπως και το κολλαγόνο, έτσι και η ελαστίνη επηρεάζεται από τον χρόνο. Τα χαμηλότερα επίπεδα αυτής της πρωτεΐνης προκαλούν το δέρμα σας να τσαλακωθεί και να χαλάσει.

 


Το ενδιαφέρον με το κολλαγόνο είναι ότι η τόνωση της ανάπτυξης του προκαλεί ντόμινο. Όσο περισσότερο κολλαγόνο έχετε, τόσο περισσότερο μπορεί το σώμα σας να παράγει και να συντηρεί.

 

 

Γρηγορα Δεδομενα Για Το Κολλαγονο


Εδώ είναι μερικά βασικά στοιχεία για το κολλαγόνο. Περισσότερες λεπτομέρειες βρίσκονται στο κύριο άρθρο.

  • Το κολλαγόνο εμφανίζεται σε όλο το σώμα, αλλά ειδικά στο δέρμα, τα οστά και τους συνδετικούς ιστούς.
  • Υπάρχουν τουλάχιστον 16 τύποι κολλαγόνου. Βρίσκεται σε όλο το σώμα σας, παρέχοντας δομή και στήριξη.
  • Η παραγωγή κολλαγόνου μειώνεται με την ηλικία και εξαιτίας κάποιων παραγόντων όπως το κάπνισμα και την αλόγιστη έκθεση στον ήλιο.
  • Τέσσερα από τα θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου είναι η βιταμίνη C, η προλίνη, η γλυκίνη και ο χαλκός. Επίσης, η κατανάλωση υψηλής ποιότητας πρωτεΐνης δίνει στο σώμα σας τα αμινοξέα που χρειάζεται.

 

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τρόπους με τους οποίους μπορείτε ΦΥΣΙΚΑ να υποστηρίξετε την παραγωγή κολλαγόνου της επιδερμίδας σας.

 

boost_your_collagen

 

Θρεπτικα Συστατικα Που Αυξανουν Την Παραγωγη Κολλαγονου


Όλο το κολλαγόνο ξεκινά ως προκολλαγόνο.



Το σώμα σας παράγει προκολλαγόνο συνδυάζοντας δύο αμινοξέα - γλυκίνη και προλίνη. Αυτή η διαδικασία χρησιμοποιεί βιταμίνη C.

 

Επίσης, η βιταμίνη C είναι κρίσιμη για τη σύνθεση του υαλουρονικού οξέος.

 

Το υαλουρονικό οξύ, όπως και το κολλαγόνο, βρίσκεται φυσικά στο σώμα και μειώνεται με την πάροδο του χρόνου. Ωστόσο, η σύνθεση του μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου. 



Φροντίζοντας να λαμβάνετε πολλά από τα ακόλουθα θρεπτικά συστατικά, μπορείτε να βοηθήσετε το σώμα σας να παράγει κολλαγόνο:

  • Βιταμίνη C. Μεγάλες ποσότητες βρίσκονται σε εσπεριδοειδή, πιπεριές και φράουλες.
  • Προλίνη. Μεγάλες ποσότητες βρίσκονται σε ασπράδια αυγού, φύτρο σιταριού, γαλακτοκομικά προϊόντα, λάχανο, σπαράγγια και μανιτάρια.
  • Γλυκίνη. Μεγάλες ποσότητες βρίσκονται στο δέρμα χοιρινού κρέατος, στο δέρμα κοτόπουλου και στη ζελατίνη, αλλά η γλυκίνη βρίσκεται επίσης σε διάφορα τρόφιμα που περιέχουν πρωτεΐνες .
  • Χαλκός. Μεγάλες ποσότητες βρίσκονται στο σουσάμι, στη σκόνη κακάου, στο κάσιους και στις φακές.

 

Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε βιταμίνη C και πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας που περιέχει τα αμινοξέα που απαιτούνται για την παραγωγή νέων πρωτεϊνών, μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα του υαλουρονικού οξέος και του κολλαγόνου στο σώμα, καθώς και τα δύο είναι σημαντικά για το δέρμα. 

 

Αλλες Φυσικες Πηγες Κολλαγονου

 

ΑΛΟΗ

 

H Aloe vera χρησιμοποιείται εδώ και πολύ καιρό για την επούλωση και την καταπράυνση των πληγών και εγκαυμάτων καθώς όταν εφαρμόζεται τοπικά ή ακόμη και όταν λαμβάνεται από το στόμα, αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου.

 

Αυτή η ιδιότητα της να τονώνει την ανάπτυξη των κυττάρων μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση της παραγωγής κολλαγόνου στο δέρμα σας. Η αλόη μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας στο δέρμα σε καθαρή μορφή ή με τη μορφή πολλών προϊόντων στην αγορά που τη περιέχουν.

  

 

ΤΖΙΝΣΕΝΓΚ (GINSENG)

 

Τα αντιγηραντικά αποτελέσματα του φυτού Panax Ginseng είναι καλά τεκμηριωμένα. Το Ginseng απορροφάται από το δέρμα χωρίς να προκαλεί τις ανεπιθύμητες ενέργειες που προκαλούν πολλά χημικά φαρμακευτικά προϊόντα και βοηθά το δέρμα να διατηρήσει το αρχικό του σχήμα.

 

Έχει επίσης βρεθεί ότι προάγει την ανάπτυξη του κολλαγόνου. Μελέτες έχουν δείξει την ικανότητα του ginseng να προστατεύει το δέρμα από βλάβες από τις ακτίνες UVB από τον ήλιο. 

 

 

ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ

 

Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν το δέρμα από βλάβες των ελεύθερων ριζών. Ορισμένα αντιοξειδωτικά, ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της παραγωγής κολλαγόνου και αναζωογονούν το δέρμα.

 

Συμπεριλάβετε στη διατροφή σας το πράσινο τσάι, τα βακκίνια, το εκχύλισμα γλυκόριζας, το εκχύλισμα μουριάς, το yerba mate, το εκχύλισμα ροδιού, την κανέλα, τα αιθέρια έλαια βασιλικού, τη ρίγανη και το θυμάρι.

 

➤ Δώστε στο δέρμα σας την γλυκιά απόλαυση της Sugar & Suede™ ! Ενισχυμένη με Εκχύλισμα Αλθαίας, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, εξουδετερώνει την επίδραση των ελεύθερων ριζών, που προκαλούν πρόωρη γήρανση.

 

ΦΥΚΙΑ

 

Τα συστατικά των θαλάσσιων φυτών γίνονται όλο και πιο δημοφιλή ως μέρος των ρουτίνων ομορφιάς.

 

Αυτό συμβαίνει επειδή οι περισσότερες βλάβες του δέρματος προκαλούνται από την «οξείδωση» - την έκθεση του δέρματος σας σε στοιχεία όπως η ρύπανση, τα οποία μπορούν να βλάψουν την ανάπτυξη των κυττάρων.

 

➤ Ιδανική για μετά τον ήλιο (After Sun), η Seaside Sunset™ με Εκχύλισμα Φυκιών, καταπραΰνει την ξηρή επιδερμίδα και ενυδατώνει σε βάθος, χαρίζοντας ορατά πιο λαμπερή εμφάνιση.

 

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΡΥΘΡΟΥ ΦΩΤΟΣ

 

Η χρήση μη επεμβατικών μεθόδων στην αναγέννηση και ανάπλαση της επιδερμίδας τα τελευταία χρόνια ολοένα και αυξάνεται.

 

Θέλετε επιδερμίδα πιο λαμπερή και νεανικότερη που δείχνει υγιής χωρίς να μαρτυρά την ιατρική παρέμβαση πάνω σε αυτή, με τον πιο ανώδυνο τρόπο; Δοκιμάστε τη Θεραπεία Ερυθρού Φωτός!



Επιπλέον, ορισμένες θεραπείες δέρματος, όπως η μικροδερμοαπόξεση, ή το χημικό peeling, μπορεί να οδηγήσουν σε επιπλοκές. Μετά από αυτές τις θεραπείες, το δέρμα χρειάζεται πολύ χρόνο για να ανακάμψει.



Σύμφωνα με μια μελέτη σεμιναρίων στην Δερματική Ιατρική και Χειρουργική, η θεραπεία με ερυθρό φως είναι ένας γρήγορος και ασφαλής τρόπος αύξησης του κολλαγόνου στο δέρμα.



Η θεραπεία με ερυθρό φως ή η θεραπεία με λέιζερ χαμηλού επιπέδου (LLLT), έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την ανάπτυξη κολλαγόνου και βελτιώνει τις ρυτίδες και την ελαστικότητα του δέρματος. Η θεραπεία ερυθρού φωτός είναι μια μη επεμβατική μέθοδος ενίσχυσης του κολλαγόνου που δεν έχει παρενέργειες. 

 

Ανακαλύψτε Την #1 Σειρά Περιποίησης Σώματος & Προσώπου Για Παραγωγή Κολλαγόνου, Ιδανική Για Θεραπεία Ερυθρού Φωτός! ➤ Δείτε Την ΕΔΩ

 collagenetics_line_devoted_creations_bodyshine

 

Τι συμβαινει στην επιδερμιδα μας οσο μεγαλωνουμε;

 

Οι δύο κύριες στιβάδες που αποτελούν το δέρμα είναι η επιδερμίδα και το χόριο. Το χόριο περιέχει ινοβλάστες, οι οποίοι είναι κύτταρα που παράγουν ελαστίνη και κολλαγόνο.

 

Καθώς μεγαλώνουμε, η δόμη του δερματικού στρώματος "σπάει" λόγω της μείωσης παραγωγής του κολλαγόνου από τους ινοβλάστες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση των πρώτων σημαδιών της γήρανσης κυριώς στην περιοχή του προσώπου.

  

Πως λειτουργει το κολλαγονο στην επιδερμιδα;

 

Καθώς ένα άτομο γερνά, το σώμα του παράγει λιγότερο κολλαγόνο. Αυτή η έλλειψη κολλαγόνου οδηγεί στα κοινά σημάδια γήρανσης. Οι ρυτίδες, το χαλασμένο δέρμα που έχει χάσει την ελαστικότητα του και οι δύσκαμπτες αρθρώσεις είναι όλα σημάδια ότι το σώμα παράγει λιγότερο κολλαγόνο.



Όταν τα επίπεδα κολλαγόνου είναι υψηλά, το δέρμα είναι μαλακό, λείο και σφριγηλό. Το κολλαγόνο βοηθά τα κύτταρα του δέρματος να ανανεώνονται και να επισκευάζονται.

 

Το κολλαγόνο βοηθά επίσης να διατηρηθεί το δέρμα υγρό. Γι 'αυτό το κολλαγόνο έχει θεωρηθεί ως ένα πολύ σημαντικό συστατικό για τη φροντίδα του δέρματος με την πάροδο των ετών.



Τα οφελη του κολλαγονου

  • Βοηθάει Στην Αντιγήρανση
  • Βελτιώνει Την Ενυδάτωση Του Δέρματος
  • Μειώνει Τις Γραμμές Του Προσώπου & Τις Ρυτίδες
  • Βελτιώνει Την Ελαστικότητα Της Επιδερμίδας
  • Βοηθάει Τα Οστά & Τις Αρθρώσεις
  • Βοηθάει Στην Υγεία Των Μαλλιών & Νυχιών
  • Καταπολεμάει Την Κυτταρίτιδα

 

 Η Collagenetics Spa Restorative Moisturizer ™ Είναι Η Ανανεωμένη, Αναζωογονητική Θεραπεία Που Αξίζει Το Δέρμα Σας. ( Μάθε Περισσότερα ) 

 

κολλαγονο_για_το_δερμα_collagenetics_spa_restorative_moisturizer_bodyshine

     

    Τι Kαταστρεφει Tο Kολλαγονο;


    Μερικοί παράγοντες μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα κολλαγόνου. Η αποφυγή τους θα μπορούσε να διατηρήσει το δέρμα υγιές για περισσότερο.



    Υψηλή κατανάλωση ζάχαρης: Μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα αυξάνει τον ρυθμό γλυκοζυλίωσης, μια διαδικασία όπου τα σάκχαρα αίματος προσκολλώνται σε πρωτεΐνες για να σχηματίσουν νέα μόρια που ονομάζονται τελικά προϊόντα προηγμένης γλυκοζυλίωσης (AGEs).



    Οι AGE βλάπτουν τις κοντινές πρωτεΐνες και μπορούν να κάνουν το κολλαγόνο ξηρό, εύθραυστο και ασθενές.



    Κάπνισμα: Πολλές χημικές ουσίες που υπάρχουν στον καπνό προκαλούν βλάβη τόσο στο κολλαγόνο όσο και στην ελαστίνη στο δέρμα.



    Η νικοτίνη περιορίζει επίσης τα αιμοφόρα αγγεία στα εξωτερικά στρώματα του δέρματος. Αυτό θέτει σε κίνδυνο την υγεία του δέρματος μειώνοντας την παροχή θρεπτικών ουσιών και οξυγόνου στο δέρμα.



    Φως Του Ήλιου: Οι υπεριώδεις ακτίνες στο φως του ήλιου προκαλούν την ταχεία διάσπαση του κολλαγόνου, καταστρέφοντας τις ίνες του κολλαγόνου και προκαλώντας συσσώρευση ανώμαλης ελαστίνης.



    Οι ακτίνες UV στο φως του ήλιου βλάπτουν το κολλαγόνο στο χόριο και το δέρμα ανοικοδομείται εσφαλμένα, σχηματίζοντας ρυτίδες.



    Αυτοάνοσες Διαταραχές: Ορισμένες αυτοάνοσες διαταραχές προκαλούν αντισώματα στο κολλαγόνο.



    Οι Γενετικές Αλλαγές μπορούν να επηρεάσουν την εξωκυτταρική μήτρα. Το κολλαγόνο που παράγεται μπορεί να είναι χαμηλότερο, ή μπορεί να είναι δυσλειτουργικό, μεταλλαγμένο κολλαγόνο.



    Η Διαδικασία Γήρανσης προκαλεί τα επίπεδα του κολλαγόνου να εξαντλούνται φυσικά με την πάροδο του χρόνου. Δεν υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί αυτό.

     

    Η Ενισχυση Του Κολλαγονου Θα Βελτιωσει Οχι Μονο Την Εμφανιση, Αλλα Και Την Διαθεση Σας.

     

    Το υγιές δέρμα είναι ένας καλός δείκτης για το πώς αισθάνεται το υπόλοιπο σώμα σας. Ωστόσο, δεν υπάρχει τρόπος να αντιστρέψετε εντελώς τα σημάδια της γήρανσης. 

     

    Ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής και άσκησης μπορεί να συμβάλει στη μείωση της ορατής γήρανσης και στην προστασία του κολλαγόνου, διατηρώντας το δέρμα, τα οστά, τους μύες και τις αρθρώσεις υγιείς για περισσότερο.

     

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΠΡΟΪΟΝ:

     

    Your Sunmaker
    Tσιμισκή 67, Θεσσαλονίκη - ☎ 2310277970

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    ola_osa_prepei_na_gnwrizeis_gia_to_mayrisma_ton_xeimwna_bodyshine

    Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζεις Για Το Μαύρισμα Το Χειμώνα!

    kalyteres_arwmatikes_kremes_swmatos_body_moisturiers_bodshine_solarium_thessaloniki_beauty_sou_scrubs_sun_tan_oils_

    Οι Καλύτερες Αρωματικές Κρέμες Σώματος

    kremes_gia_mayrisma_bodyshine_tanning_lotions

    Η ΧΡΥΣΗ "ΣΥΝΤΑΓΗ" Για Το Τέλειο Μαύρισμα

    ΣΧΟΛΙΑ

    Γίνε ο πρώτος που θα σχολιάσει.