Κολλαγόνο Για Το Δέρμα: Όλα Όσα Πρέπει Να Γνωρίζεις!

αυξηση_της_παραγωγης_κολλαγονου_collagenetics_line_bodyshine

Όταν μιλάμε για γήρανση του δέρματος, στην πραγματικότητα μιλάμε για κολλαγόνο, και πιο συγκεκριμένα για την έλλειψη του.

 

Σχεδόν κάθε χαρακτηριστικό του υγιούς δέρματος εξαρτάται από την περιεκτικότητα του σε κολλαγόνο. Όσο περισσότερη από αυτή την πρωτεΐνη έχουμε, τόσο πιο σφριγηλή, γεμάτη και "ζουμερή" είναι η όψη της επιδερμίδας.

 

Όμως όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν έτσι και με την πάροδο του χρόνου η ποσότητα του κολλαγόνου στο δέρμα μειώνεται. Παρόλα αυτά, υπάρχει τρόπος να διορθώσουμε τα σημάδια της απώλειας του στην επιδερμίδα μας.

 

Ποιο Κολλαγονο Ειναι Καλυτερο Για Το Δερμα

 

Το σώμα παράγει κολλαγόνο καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής του, αλλά η παραγωγή του επιβραδύνεται κι εδώ μπαίνουν τα προϊόντα κολλαγόνου, - πόσιμο κολλαγόνο, κολλαγόνο σε σκόνη, κολλαγόνο σε κρέμα, - που υπόσχονται να βοηθήσουν στη στήριξη της φυσικής παραγωγής κολλαγόνου του δέρματος.

 

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ Vs ΚΡΕΜΕΣ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ

 

Το κολλαγόνο παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του δέρματος καθώς αποτελεί μέρος του συνδετικού ιστού που το διατηρεί ελαστικό και σταθερό.

 

Επίσης, βοηθάει στη φυσική διαδικασία ανανέωσης του δέρματος, όπου τα παλιά κύτταρα του δέρματος αποβάλλονται για να "ανοίξουν δρόμο" για τα νέα.

 

Αλλά τι μπορείτε να κάνετε όταν η φυσική παραγωγή κολλαγόνου σας αρχίζει να επιβραδύνεται;

 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κρέμα με κολλαγόνο που εφαρμόζεται τοπικά, είναι αποτελεσματική καθώς τα συστατικά της μπορούν να διεισδύσουν και να απορροφηθούν από τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος.

 

Δοκιμάστε να εφαρμόσετε μια ενυδατική κρέμα με κολλαγόνο, όπως η Collagenetics Rejuvenating Cream™, που έχει σχεδιαστεί για να στοχεύει τα σημάδια απώλειας κολλαγόνου με μια φόρμουλα εμπλουτισμένη με φυσικά εκχυλίσματα φρούτων και βιοπεπτίδια.

 

Αυτή η σύνθεση βοηθά στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων και λεπτών γραμμών, και στη βελτίωση της υφής του δέρματος.

 

To κολλαγόνο που λαμβάνεται από το στόμα, έχει σχεδιαστεί να διεγείρει το σώμα σας να παράγει κολλαγόνο μόνο του. 

 

Aρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι τα συμπληρώματα που περιέχουν κολλαγόνο μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της διαδικασίας της γήρανσης του δέρματος σας μειώνοντας τις ρυτίδες και την ξηρότητα.



Επιπλέον, η λήψη συμπληρωμάτων κολλαγόνου μπορεί να προωθήσει την παραγωγή άλλων πρωτεϊνών που βοηθούν στη δομή του δέρματος σας, συμπεριλαμβανομένης της ελαστίνης και της ινιδιλλίνης.

 

Τι Κολλαγονο Πρεπει Να Παρω

 

Δεν αφορά πια μόνο τις ρυτίδες! Η τάση του κολλαγόνου έχει εξαπλωθεί από καλλυντικά ενέσιμα σε προϊόντα που μπορείτε να βρείτε σε ράφια φαρμακείων, τρόφιμα, κρέμες, χάπια και σκόνες. Αξίζουν όμως τα χρήματα σας;

 

  • Πόσιμο Κολλαγόνο - Συνήθως θαλάσσιας προέλευσης, ιδανικό για vegan.
  • Υδρολυμένο Κολλαγόνο - Σε μορφή χαπιού και σκόνης.
  • Ενέσιμο Κολλαγόνο - Προερχόμενο συνήθως από βοοειδή, το ενέσιμο κολλαγόνο στοχεύει συγκεκριμένες περιοχές του προσώπου (δείτε επίσης: κολλαγόνο για πρόσωπο).
  • Κρέμες Κολλαγόνου - Περιέχουν συστατικά όπως τα πεπτίδια, που απορροφώνται άμεσα, και για τα οποία έχει αποδειχθεί ότι ενεργοποιούν την παραγωγή κολλαγόνου, στέλνοντας σήμα στα κύτταρα του δέρματος να δημιουργήσουν ακόμα περισσότερο.

 

to_kalytero_kollagono_gia_to_derma_collagenetics_line_bodyshine

Γιατι Το Κολλαγονο Ειναι Σημαντικο

 

Το κολλαγόνο αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα ζωτικής σημασίας συστατικό του δέρματοςΠαίζει ρόλο στην ενίσχυση της επιδερμίδας, συν ότι μπορεί να ωφελήσει την ενυδάτωση και ελαστικότητα.

 

Καθώς μεγαλώνετε, το δέρμα σας παράγει λιγότερο κολλαγόνο, οδηγώντας σε ξηρό δέρμα και σχηματισμό ρυτίδων.

 

Τα Οφελη Του Κολλαγονου

 

Το κολλαγόνο αποτελεί το 75% του ξηρού βάρους του δέρματος σας. Καθώς μεγαλώνετε, το εσωτερικό στρώμα του δέρματος χάνει κολλαγόνο και γίνεται λιγότερο ελαστικό και πιο ευάλωτο σε βλάβες.

Ο συνδυασμός μιας κρέμας κολλαγόνου και συμπληρώματος, μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του δέρματος, τη λειτουργία των μυών και να μειώσει τον πόνο που σχετίζεται με την οστεοαρθρίτιδα. Πιο συγκεκριμένα: 

 

  • Βοηθάει στην αντιγήρανση
  • Βελτιώνει την ενυδάτωση του δέρματος
  • Μειώνει τις γραμμές του προσώπου και τις ρυτίδες
  • Βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος
  • Βοηθάει τα οστά και τις αρθρώσεις
  • Βοηθάει στην υγεία των μαλλιών και νυχιών
  • Καταπολεμά την κυτταρίτιδα

 

ta_ofelh_tou_kollagonou_sto_derma

Θα Βοηθησει Το Κολλαγονο Στην Ακμη

 

Σπυράκια, ατέλειες, μπιμπίκια.. ΑΚΜΗ! Το φαινόμενο αυτό, αφορά τους περισσότερους εφήβους και αρκετούς ενήλικες.

 

Για να επουλωθούν οι ακνεϊκές βλάβες, η επιδερμίδα πρέπει να παράγει κολλαγόνο. Όμως, αυτή η διαδικασία πολλές φορές δεν εξελίσσεται πάντα με ομαλό τρόπο.

 

Αν παραχθεί μεγαλύτερη ποσότητα κολλαγόνου από αυτή που χρειάζεται το δέρμα, τότε ο ιστός στην επιφάνεια του δέρματος διογκώνεται.

 

Από την άλλη, και αυτό συμβαίνει τις περισσότερες φορές, η παραγωγή του κολλαγόνου είναι ελλιπής με αποτέλεσμα να εμφανίζονται στην επιδερμίδα ατροφικές ουλές.

 

Θα Βοηθησει Το Κολλαγονο Στις Ραγαδες

 

Οι ραγάδες σχηματίζονται λόγω της απότομης αύξησης ή μείωσης του βάρους, την γρήγορη ανάπτυξη κατά την εφηβεία, την κληρονομικότητα ή και στο στρες.

 

Στο πρώτο στάδιο είναι ροζ, και στη συνέχεια γίνονται λευκές. Το δέρμα μας αποτελείται από τρία στρώματα: την επιδερμίδα, το χόριο και το υποδόριο.

 

Οι ραγάδες σχηματίζονται στο χόριο, όταν ο συνδετικός ιστός τεντώνεται έντονα με αποτέλεσμα να μειώνεται το κολλαγόνο και να αποδυναμώνεται η αναπαραγωγή του.

     

    Ενισχύστε το κολλαγόνο σας: Για να διατηρήσετε την παραγωγή κολλαγόνου έτσι ώστε να διατηρείται η συνοχή και η ελαστικότητα του δέρματος, να καταπολεμήσετε τα σημάδια της ακμής και να αποφεύγεται η δημιουργία νέων ραγάδων, δοκιμάστε τη Collagenetics Spa Restorative Moisturizer.

     

    kremes_me_kollagono_bodyshine

    Απο Που Προερχεται Το Κολλαγονο

     

    Το κολλαγόνο και το νερό αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό του σώματος. Το κολλαγόνο αποτελεί μια απαραίτητη πρωτεΐνη του οργανισμού, που μεγαλώνοντας, μειώνεται προκαλώντας πρόωρη γήρανση και προβλήματα στις αρθρώσεις.

     

    Iσοδυναμεί με το 80%-90% του ξηρού βάρους του δέρματος. Μοιάζει με τριπλή έλικα –έχει δηλαδή σπειροειδή δομή–, την οποία απαρτίζουν τρεις αλυσίδες εκατό περίπου αμινοξέων.

     

    Ακολουθεί μια πιο προσεκτική ματιά στους τέσσερις βασικούς τύπους κολλαγόνου και τον ρόλο τους στο σώμα σας:


    Τύπος Ι: Αυτός ο τύπος αντιπροσωπεύει το 90% του κολλαγόνου του σώματoς σας και αποτελείται από πυκνές συσκευασμένες ίνες. Παρέχει δομή στο δέρμα, τα οστά, τους τένοντες, τον ινώδη χόνδρο, τον συνδετικό ιστό και τα δόντια.

     

    Τύπος II: Αυτός ο τύπος είναι κατασκευασμένος από πιο χαλαρές ίνες και βρίσκεται σε ελαστικό χόνδρο, που απορροφά τις πιέσεις στις αρθρώσεις.

     

    Τύπος III: Αυτός ο τύπος υποστηρίζει τη δομή των μυών, των οργάνων και των αρτηριών.

     

    Τύπος IV: Αυτός ο τύπος βοηθά στη διήθηση και βρίσκεται σε στρώματα του δέρματος σας.

     

    Το δίκτυο αυτό δίνει δομή στο ίδιο το δέρμα, σαν μυς, εξοπλίζοντας το με όλες του τις φυσικές ιδιότητες, όπως την ανθεκτικότητα, την τόνωση και τη σφριγηλότητα.


    Καθώς μεγαλώνετε, το σώμα σας παράγει λιγότερο και χαμηλότερης ποιότητας κολλαγόνο.


    Ένα από τα ορατά σημάδια αυτού είναι στο δέρμα σας, το οποίο γίνεται λιγότερο σφριγηλό και ελαστικό. Ο χόνδρος εξασθενεί επίσης με την ηλικία.

     

    Πως Λειτουργει Το Κολλαγονο

     

    Το κολλαγόνο είναι η πιο άφθονη πρωτεΐνη στο σώμα σας, αντιπροσωπεύοντας περίπου το ένα τρίτο της πρωτεϊνικής του σύνθεσης και είναι υπεύθυνο για τη σφριγηλότητα και την ανθεκτικότητα του δέρματος.

     

    Είναι ένα από τα σημαντικότερα δομικά στοιχεία των οστών, του δέρματος, των μυών, των τενόντων και των συνδέσμων. Μπορείτε να το θεωρήσετε ως «κόλλα» που κρατά όλα αυτά τα πράγματα μαζί.

     

    Το κολλαγόνο βρίσκεται επίσης σε πολλά άλλα μέρη του σώματος, συμπεριλαμβανομένων των αιμοφόρων αγγείων, του κερατοειδούς και των δοντιών.

     

    Μπορει Το Κολλαγονο Να Ειναι Vegan

     

    Η πλειοψηφία των συμπληρωμάτων κολλαγόνου στην αγορά βασίζεται σε ζώα, πράγμα που σημαίνει ότι άτομα που ζουν έναν φιλικό προς το περιβάλλον ή vegan τρόπο ζωής δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα προϊόντα.

     

    Αντί να προέρχεται από ζώα, το κολλαγόνο μπορεί τώρα να παρασκευαστεί χρησιμοποιώντας γενετικά τροποποιημένη μαγιά και βακτήρια.



    Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα βακτήρια P. pastoris, ειδικότερα, είναι τα πιο αποτελεσματικά και χρησιμοποιούνται συνήθως για τη γενετική μηχανική κολλαγόνου υψηλής ποιότητας.



    Για την παραγωγή κολλαγόνου, τέσσερα ανθρώπινα γονίδια που κωδικοποιούν το κολλαγόνο προστίθενται στη γενετική δομή των μικροβίων.

     

    Όταν τα γονίδια είναι στη θέση τους, η μαγιά ή τα βακτήρια αρχίζουν στη συνέχεια να παράγουν δομικά στοιχεία του ανθρώπινου κολλαγόνου.



    Η πεψίνη, ένα πεπτικό ένζυμο, προστίθεται για να βοηθήσει στη δομή των δομικών μονάδων σε μόρια κολλαγόνου με την ακριβή δομή του ανθρώπινου κολλαγόνου.



    Μόλις ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, έχετε ένα vegan κολλαγόνο!

     

    Με τις διαθέσιμες επιλογές για χορτοφάγους, μπορούν πλέον να πάρουν κολλαγόνο για να βοηθήσουν στη μείωση της εμφάνισης των ρυτίδων και να τονώσουν το σώμα τους να παράγει περισσότερο κολλαγόνο φυσικά, καθώς και να υποστηρίζει την υγεία των αρθρώσεων και του πεπτικού συστήματος.

     

     πως_δημιουργειτε_το_κολλαγονο_bodyshine

    Κολλαγονο & Βιταμινη C

     

    Όλο το κολλαγόνο ξεκινά ως προκολλαγόνο. Το σώμα σας παράγει προκολλαγόνο συνδυάζοντας δύο αμινοξέα: γλυκίνη και προλίνη. Αυτή η διαδικασία χρησιμοποιεί βιταμίνη C.

     

    Μπορεί να είστε σε θέση να βοηθήσετε το σώμα σας να παράγει αυτήν τη σημαντική πρωτεΐνη, φροντίζοντας να έχετε πολλά από τα ακόλουθα θρεπτικά συστατικά:

     

    • Βιταμίνη C: Μεγάλες ποσότητες βρίσκονται σε εσπεριδοειδή, πιπεριές και φράουλες.
    • Προλίνη: Υπάρχουν μεγάλες ποσότητες σε ασπράδια αυγού, φύτρο σιταριού, γαλακτοκομικά προϊόντα, λάχανο, σπαράγγια και μανιτάρια.
    • Γλυκίνη: Μεγάλες ποσότητες βρίσκονται στο δέρμα χοιρινού κρέατος, στο δέρμα κοτόπουλου και στη ζελατίνη, αλλά η γλυκίνη βρίσκεται επίσης σε διάφορες τροφές που περιέχουν πρωτεΐνες.
    • Χαλκός: Μεγάλες ποσότητες βρίσκονται σε κρέατα οργάνων, σουσάμι, σκόνη κακάου, κάσιους και φακές.

     

    Το κολλαγόνο είναι μια σημαντική πρωτεΐνη που παρέχει δομή για πολλά μέρη του σώματος.


    Είναι ενδιαφέρον ότι τα τρόφιμα και τα θρεπτικά συστατικά που τρώτε μπορούν να βοηθήσουν το σώμα σας να παράγει αυτήν την πρωτεΐνη.


    Επιπλέον, το σώμα σας χρειάζεται πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας που περιέχει τα αμινοξέα που απαιτούνται για την παραγωγή νέων πρωτεϊνών. Το κρέας, τα πουλερικά, τα θαλασσινά, τα γαλακτοκομικά, τα όσπρια και το tofu είναι όλες εξαιρετικές πηγές αμινοξέων.

     

    kollagono_kai_bitaminh_C

     

    THE BOTTOM LINE

     

    Το κολλαγόνο, μια πρωτεΐνη που παράγεται φυσικά στο σώμα, είναι επίσης ένα δημοφιλές συμπλήρωμα και συστατικό προϊόντων ομορφιάς που βελτιώνει την υγεία και την όψη της επιδερμίδας.

     

    Κάντε το δέρμα σας να μυρίζει όμορφα και να έχει νεανική λάμψη. Μια κρέμα με κολλαγόνο μπορεί να βοηθήσει το δέρμα σας να δημιουργήσει περισσότερο από το δικό του κολλαγόνο.

     

    Ανακαλύψτε την Collagenetics Line™ που μπορεί να βελτιώσει την ελαστικότητα του δέρματος, να μειώσει ορατά τις ρυτίδες και να αυξήσει τη ροή του αίματος στο δέρμα.

     

    ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΠΡΟΪΟΝ:


     

    Your Sunmaker
    Tσιμισκή 67, Θεσσαλονίκη - ☎ 2310277970

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

    κρεμα_μαυρισματος_οι_καλυτερες_κρεμες_για_μαυρισμα_απο_την_devoted_creations

    Κρέμα Μαυρίσματος : BEST OF DEVOTED CREATIONS

    kalyteres_arwmatikes_kremes_swmatos_body_moisturiers_bodshine_solarium_thessaloniki_beauty_sou_scrubs_sun_tan_oils_

    Οι Καλύτερες Αρωματικές Κρέμες Σώματος

    oi_kalyteres_kremes_mayrismatos_gia_solarium_kai_hliotherapeia

    Οι Καλύτερες Κρέμες Μαυρίσματος | Μαύρισμα & Προστασία

    ΣΧΟΛΙΑ

    Christina September 18 2020

    Τέλεια τα άρθρα σας και η ενημέρωση που προσφέρετε!!! Συνεχίστε ❤️💋